Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Do biedaczka , nic nie przeoczylas tylko ta ustawa była 54 roku , ale w 1998 jest do nie nowelizacja , która wyraźnie mówi , ze w przypadku zglaszajacej się samotnie wychowujacej matki która nie ma możliwości noclegu z dzieckiem , to musi niezwłocznie być przyjęta bez wzgledu na meldunek stałego zamieszkania pod warunkiem , ze ma obywatelstwo polskie . a zglaszalas się do opieki pomocy społecznej . podejzewam , ze oni by ci poradzili najlepiej .

Gość Biedaczka

Jacko oczywiscie ze zglaszałam przemoc w rodzinie i stad te moje czekanie na mieszkanie.Powinnam dostac od razu ale to Polska. W Mopsie dali mi własnie namiar na te zakonnice.Nie!!Dziekuje!!Moze to głupio zabrzmi ale wole piekło w domu i niz tam.Wiem jak tam jest bo znam stamtad dziewczyne ktora całe szczescie poznała faceta i stamtad uciekła bo wcale tam nie było lepiej.

Gość Biedaczka

Jacko nie mowie ze wszedzie tak jast ale tam gdzie mnie skierowali napewno.Mysle ze w wiekszosci takich placowkach jest niezawesoło.To tylko tak ładnie wyglada w telewizji.Ta opcja odpada. Pozostaje mi czekanie ze sie nademna zlituja i dostane to mieszkanie.Ja nie siedze bezczynnie i mam wrazenie ze wszyscy to maja w dupie.

Witam mam problem od 3 lat walcze z nerwica lekowa i to jest dla mnie cos strasznego najgorsze jest to ze za kazdym razem jak jem to mam uczucie jak jedzenie staje mi w gardle i sie dusze w tej chwili waze 43 kg:(najgorsze jest to ze przez nerwice uciekłam w alkohol pije juz ponad pół roku dzien w dzien to mnie uspokaja ale nie daje juz rady z piciem wydaje mi sie ze wpadłam w alkoholizm:(jest ktos tutaj w podobnej sytuacji kto poradzi mi cos ?

Biedaczka ja tez mam kolezanki ktore byly w domu samotnych matek i to im zycie uratowalo i wcale nie jest tak ze na jakis czas i radz sobie sama bo z takuego osrodka masz wieksze szanse na mieszkanue wiem bo moja kolezanka tez byla w takin isrodku i zalatwili jej mueszkanie,sorry alr ja bym wolala byc w takim osrodku niz bydz bita i kopana i biedne dziecko na to patrzy juz bym wolala z dzieckiem pod mostem spac niz pozwolic na to by patrzalo,ja tez tak mialam i ja to wszystko

Biedaczka a jak gmina ci niechxe dac mieszkania to ja bym do telewizji poszla do uwagi gdzie kolwiek malo bylo takich reportazy ja bym dla mojego dziecka zrobiala wszystko zeby tylko nie musialo sluchac awantur,zawsze jest jakies wyjscie tymbardziej ze jestes mloda silna zdrowa osoba,tylko pamietaj ze przy ktorej awanturze moze dojsv do tragedi zle cie uderzy i zostaniesz kaleka;(((

Do futerko , nie rozpedzj się tak , ty nie wiesz jaka jest sytuacja , znam sytuacje , ze mojego znajomego zona właśnie wszystko robiła , ażeby poszedł siedzieć , ale dlatego chciała przejąć jego mieszkanie . on oczywiście był fajtłapą , odsiedział swoje i jest teraz bezdomny , on niepił nie bił często pracował na dwie zmiany bo wolał to niż siedzieć w domu , chcieliśmy mu pomóc , żeby walczył o swoje a jak to on * dupa a nie chłop * . To on był tyranizowany a w sadzie wyszło inaczej.

Gość Biedaczka

Futerko ja w tym miesiacu juz trzy razy byłam w gminie i ciagle mowia mi ze mieszkanie bedzie do konca lipca zebym czekala a jak nie moge wytrzymac to do do domu samotnej matki.Ciekawe jak by go zamkneli to z czego bym wtedy wykarmiła dziecko.Musiałabym sie wtedy stad wyniesc pod most..O telewizji tez myslalam ale sie wstydze.I tak musiałam juz o tym opowiadacMoja sasiadke tłukł maz taz ze moj przy nim to anioł a 5 lat czekała na mieszkani wiec jak ci sie udał załatwic mieszkanie w 3 miesiace.Na niebieska linie dzwoniłam to mi dali namiary na poradnie dla osob dotknietych przemoca.Tam mi powiedzieli ze musze odejsc.Tyle to i ja wiem.Ja zyje tylko tym ze dostane wkoncu to mieszkanie.Ciesze ze Ci sie udało.Mam nadzieje ze mi tez sie uda.

Gość Biedaczka

Jacko ja tez znam takie przypadki ze to ofiara musi sie tłumaczyc.Jak zaczeli mi krecic cos tam w gminie to sie pociełam z baba z ,ktora tam pracuje.Łaze tam ,dzwonie jestem upierdliwa.Co moge jeszcze zrobic?Nie jestem ciepłe kluchy.Zycie jest niesprawiedliwe.