Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytałam na temat tego testu pionizacyjnego i tak mi się wydaje ,że test ma sprawdzić omdlenia przy pionizacji czyli czy są spadki ciśnienia i pulsu ,które prowadzą do omdleń a Ty masz Futerko przecież przy wstawaniu szybki puls i za bardzo nie rozumiem co to Ci da ten test. U Ciebie wszystko wynika z nerwicy .

No tez niewiem ale jak kardiolog skierowal to to zrpbie tylko najgorsze jest to ze ja musze isc do kardiologa po nowe skierowanie i co mu powiem dlaczego na to nie poszlam a nie poszlam dlatego ze brat mojego faceta umarl i on jest w kiepskim stanie i nie moglam go samwgo z dziecmi zostawic a nie mam nikogo takiego zeby mi zostal z dziecmi;(ten kardiolog mnie opierdzieli no ale co mialam taki wstyd teraz tam isc;((((i znow przezywam to kurde glupia leb;)

Gość riko 23

Nie szkodzi tak to w nerwicy już jest -musisz być silna -jest tyle artykułów w internecie jak zwalczać zabużenia nerwicy więc powinnaś poczytać sobie -przeczytałem twe prawie wszystkie posty i niestety choroba wynika tylko i wyłącznie z twoich zaburzeń myślowych -czy masz w okolicy psychologa?z tym że pamiętaj nikt ci nie pomoże jak se sama nie pomożesz -bo masz problem i żyjesz nim a to już historia co było wczoraj nie wróci

I tu Futerko jest Twoj problem szybciej zabije a Ty juz strach i na pogotowie.po co?przeciez masz tyle badan i spojrz na to tak,ze jesli mialabys dostac ataku serca,zawalu itp.to na pewno juz dawno by cos Ci sie stalo,a w badaniach wszystko dobrze wychodzi wiec uwierz w to, wyniki badan nie zmienia Ci sie z dnia na dzien. a nie szkoda Ci Twoich dzieci ze ciagle patrza jak ich mama sie meczy,ze ciagle szpitale itp?mysle ze to tez moze(nie daj Boze!!!) odbic sie w przyszlosci na ich psychice.

Ale u Ciebie jest wszystko na tle emocjonalnym , zagrożenie życia przy arytmii jest wtedy jak ma się chore serce a Ty masz przecież wszystkie badania serca porobione I KAŻDE WYCHODZI , ŻE JEST OK !!! I jakie tu zagrożenie życia ? Ale pamiętaj ,że ,mogą Ci i w szpitalu podać leki , które mogą Cię zabić bo obniżą Ci ciśnienie za bardzo bo niektóre leki to się podaje przy zagrożeniu życia jak ma się chore serce a przy zdrowym to można sobie narobić bardzo dużego kłopotu . Tak mi się wydaje ,że igrasz czasami z życiem !!!!!!

Futerko nie wierzę po prostu co Ty wyprawiasz! Brałaś jakieś blokery, teraz je odstawiłaś.. A po co to wszystko? To nerwica. Weź się w końcu do pracy i przede wszystkim idź do psychologa. Idź do pracy jakiejkolwiek i wtedy będziesz miała jakieś pieniądze na psychologa! Sama sobie nie poradzisz dziewczyno. Ty się sama zabijasz - szok!!! Psycholog raz w miesiącu Ci nie pomoże! Nie robisz nic z tą nerwicą, NIC! Leczysz schorzenia, których nie ma! Weź się za siebie bo dzisiaj to już mnie zdenerwowałaś!

Do futerko. Ja miałem tak samo w jedną noc.Leżałem sobie spokojnie i czułem jak fajnie ładnie bije serce i jak się nasłuchiwałem to coraz wolniejsze bicie az nagle nie było i momentalnie tak mi sie słabo zrobiło ze juz bałem się spać, już myslałem, że odlatuje. Dziś byłem u psychiatry, pokazałem mu leki ale nic nowego mi nie dał, zobaczymy, mam nadzieje że pomoże, chociaz wolałbym jeździć do pstychologa na terapie niż brac te leki bo po nich źle sie czuje

Leki jeszcze nikimu nie pomogły na stałe. W czasie brania jest super, a jak przestaniesz brać - wróci! Lepiej wybrac psychologa, ew. leki +psycholog, ale psycholog to żmudna praca... a do tego czytajcie dużo książek i porad. Ja kiedyś na początku nerwicy też miałam walenie serca ale nie przejmowałam się tym i przeszło. Czasem mam takie zawroty, że chodzę jak pijana, ale co! trudno to nerwica.