Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie nie pamiętam bo miałem je jak chodzilem do przedszkola , ale pamiętam , ze musiałem jeść jak najwięcej kwaśnych rzeczy , tzn. kapustę kwaszona , ogórki kwaszone , jablka , i inne produkty co miały zawartość kwasów bo tylko kwasy zabijały je

Gość Biedaczka

Melka a myslisz ze co robie od roku knuje zeby sie od niego uwolnic.Nie moge sie wyprowadzic tak od razu z malym dzieckiem bo nie mam gdzie isc.Jakbym miala minuty bym tu nie została a tak musze czekac na mieszkanie.Juz w glowie sobie ukladam ze zostane sama z dzieckiem.Plakac sie chce.

Gość gosc25

Biedaczka , a dlaczego nie możesz zadzwonić na infolinię , która pomaga dotkniętym przemocą każdą i fizyczną i psychiczna a jak masz jeszcze małe dziecko to i to dziecko narażasz na tortury. Tam Cię pokierują w odpowiednie miejsce , na co Ty czekasz . Polska to może i dziki kraj jak mawiał jeden polityk ale wydaje mi się ,że w pewnych kwestiach nie jest aż tak żle ale nikt za Ciebie tego nie zrobi , przynajmniej ten pierwszy krok , przy drugim to możesz już liczyć na pomoc. Spróbuj , sama możesz sobie nie poradzić.

Hej kochani, dawno mnie nie bylo.. ale dzis czuje sie fatalnie i pomyslalam ze podniesiecie mnie na duchu :( nie pamietam czy ktores z was mialo nerwice zoladka? ja mialam spokoj naprawde kilka dobrych miesiecy - calkowicie! ostatnio bylo troche nerwow dzien po dniu, potem jeszcze impreza, kac (nie wypilam duzo ale zle sie czuje nawet po niewielkiej ilosci wodki) no i sie zaczelo.. od poniedzialku jem coraz mniej, dzis prawie nic. czuje ucisk kolo serducha ale no najgorsze sa mdlosci!! nienawidze tego uczucia. jakbym miala za chwile zwymiotowac, nie moge pozbyc sie mysli ze moze zjadlam cos niezwiezego, wyrzucilam w nerwach polowe rzeczy z lodowki bo nie wiem do cholery ! jestem wsciekla, ale no nie raz jadlam rzeczy ktore lezaly dluzej.. jesli to znowu ta franca to nie wiem co zrobic. czuje taka niemoc niechcec tylko lezalabym w lozku.. i chyba po raz kolejny musze kupic test ciazowy dla swietego spokoju ;/ a co do poruszonego tematu.. zadna infolinia nie pomoze. moj ojciec zneca sie latami psychicznie nad nami - stad chyba poniekad moja choroba. tez mam mala siostre dlatego mama wstrzymuje sie ze wzgledu na nia, moze tez dlatego ze w te dni kiedy ojciec nie pije naprawde jest dobrze. ale potem znow.. zostal skierowany na leczenie kilka razy, sprawy w sadzie ciagna sie niesamowicie dlugo. a mieszkanie? trzeba miec pieniadze zeby kupic, jesli wynajmiemy to nie bedzie nic pewnego - bez sensu, jesli jakims cudem nam by przyznali ze wzgledu na sytuacje - to jakas rudere na podstawowy remont ktorej trzeba bylo tez miec kase. no i praca zeby mieszkanie utrzymac a siostra? jest zbyt mala by sama zostawac w domu a nie ma nam kto pomoc. heh jak widzicie moja sytuacja jest zalosna.. usiluje skonczyc studia zeby miec normalna prace ale nerwica skutecznie mi przeszkadza i w tym.. nie mowilam tego wszystkiego jeszcze nikomu. ale tez po to tu jestesmy, zeby kazdy sie wygadal, kazdego wysluchal. syf jest w polsce totalny jesli chodzi o pomoc dla takich ludzi.. a takie problemy ma naprawde spora czesc naszego spoleczenstwa niestety. zycze wam zdrowia duzo !! doradzcie co z moim zoladkiem robic :( ziolka i dieta by sie przekonac czy to nie zatrucie ani niestrawnosc? ale boje sie ze schudne, i tak jestem mega szczupla :

Gość riko 23

Jacko już zle zaczołes -bo zadając mi to pytanie na pytanie nic nie uzyskamy -nie jesteśmy tu po to żeby się obrażać tylko se pomuc wymieniając metody w jaki sposób i przede wszystkim w cielić to w życie więc pytanie- co robicie by poprawić stan zdrowia

Gość Biedaczka

W moim domu dziecinnym od zawsze była przemoc fizyczna i psychiczna z tym ze moj ojciec nigdy nie uderzyl mojej mamy za to ja notorycznie wyzywał.Cala flustracje wyładowywał na moim rodzenstwie ale najbardziej na mnie bo ja sie stawiałam i najbardziej obrywałam.Chcac wyrwac sie z domu wpakowalam sie w zwiazek takie sam jak moja mama.Nie chce zeby kiedys moja corka tez tak miala bo nabierze takich wzorcow i wybierze takie faceta. W Polsce nie ma pomocy dla ofiar przemocy to bujda.Na infolinie dzwonilam i nic nie pomogli.prosilam o pomoc w placowce i g....mi pomogli.Jak ktos pisze ze u nas pomagaja to smiac sie chce.Moze kilku osobom na tysiac.wiec wzielam sprawy we wlasne rece.

Gość Biedaczka

Pola ja chyba mam nerwice załadka bo jak mnie bierze to nawet zebow nie moge umyc tak mnie mdli i biegunka,gazy.Przez to własnie miałam problemy proktologiczne.Objawy podobne do ciazy.Mi nic nie pomagało ale musze uwazac zeby znowu nie trafic do proktologa.

Gość LIFESTYLOWA

Kochane moje nerwusy :) nerwice lekowa da się pokonać!!Sami ja stworzyliśmy naszym negatywnym myśleniem i przykrymi doświadczeniami w życiu dlatego sami ja pokonamy .Ja już ja zwalczyłam teraz chce pomoc Wam. Założyłam dzisiaj bloga Lifestylowa.pl aby moc pomagać innym.Zapraszam do zaglądania i pisania do mnie. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Głowy do góry!!Dacie rade! wierze w Was!!!

Gość LIFESTYLOWA

POLAA-Ja tez miałam problemy z żołądkiem gdy przechodziłam nerwice lekowa(taki ścisk)Czułam się ciągle nasycona dlatego jeść nie miałam ochoty. Funkcjonować tak przez 2 tygodnie. W ciągu tego czasu dużo schudłam.W końcu się przestraszyłam i wzięłam się za siebie.Zaczęłam sie zmuszać do jedzenia.Pierwszy kęs trwał wieczność,strasznie mnie męczył ale czym więcej jadłam tym było lepiej po 3 dniach zaczęłam normalnie jeść.