Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mysle ze to bylo tak szlam na to badanie zestresowalam sie cisnienie wzroslo szlam na tej bierzni 10min normalny spkojnych spacerkiem zeszlam po 10min bylo te same cisnienie co przed odpoczelam i znow 10min tylko potem juz byla obok mnie babka gadal z nia te 10min i szlam i chyba sie uspkojilam i cisnienie opadlo a to nie byl asz tak intensywny wysilek zeby te cisnienie wzroslo,ale niech mi zrobia tego holtera cisniowego i ten test wysilkowy,bo nie docisnienie to ja mam bo wczoraj rano cisnienie mialam 80/60moja siostra na takie spadki bierze krople jakies tam

Hejka:) Neruski:) czy się wyleczyłam możne nie do Końca czasem nie łapią dziwne stany ale przestałam myśleć i się przejmować wiem ze to nerwy i nie umrę .sporo pomogła mi książka Pokonać leki i fobie, parę razy czytałam a powiem wam ze miałam lek w sobie , kołatanie serca gula ww gardle, bezsenność, i prawie nie jadłam bo wymiotowałam ojoj tego naprawdę była bardzo dożo ze aż teraz jak pomyśle to sama się dziwie ze to przeszłam. jak chcecie pogadać ze mną to napiszcie zaglądam tu od niedawna . Usmiech proszę mija to cholerstwo :)

Ten szpitalto jest hujna codziennie inny lekarz to inna opinia kazali mi odstawic blokier bo mi powiedziala ze tetno sto w spoczynku nie jest takie duze a lardiolog powiedzial ze to grozne ona niby twierdzi ze przez ten blokier jest nie dotlenienie mozgu moze a nie musi ze nie mozna jednego organa leczyc kosztem druguego jutro wypisuje sie na wlasne zadanie leze 5dzien a oni mi tylko zrobili tomograf glowy.teraz to dopiero mam metlik jutro wypisze sie na wlasne zadanie

Gość Biedaczka

Futerko skoro masz dobre wyniki i lekarze nic nie zdiagnozowali to nalezy sie tylko cieszyc.Zobacz straciłas piec dni majowki ,ktore mogłas spedzic z rodzina.Nie wiem czy wiesz ale mozna sobie wmowic jakas chorobe i podswiadomie ja wywolac a to juz powazna sprawa.Musisz uswiadomic sobie ze masz nerwice i to ona zaburza twoje logiczne myslenie na temat zdrowia.

Jutro do domu jupi wiecie co oni tu twierdza ze ze ten betablokier powoduje nie dokrwiemnosc mozgu ze nibu przez niego krew nie doplywa ale jak mam go ptzeztac brac jak dwa trzy dmi i serce bedzie mi swirowac co wy o tym myslicie przeciez ludzie blokiery biora latami niewiem dziene to i dalej bez diagnozy i niewirm co dalej namacili wglowie i tyle

Ja to już kiedyś pisałam ,że osoby biorące betablokery przy szybkim pulsie wynikającym z nerwicy rujnują sobie zdrowie bo nie leczą nerwicy tym co mają. Za parenaście lat to będzie nowa grupa chorych ludzi , którzy brali niewłaściwe leki do danego schorzenia . Jestem tego pewna na bank ,że tak będzie.

Gość Biedaczka

Riko nerwica w pracy jest moim najwiekszym problemem. Wczoraj własnie zaczełam terapie i aby z tego wyjsc musze zmienic swoje zycie a mianowicie rozwod wiem o tym i poki tego nie zrobie nie bedzie lepiej.Mam do wyboru meczyc sie z nerwica i z nim czy miec szanse na normalne zycie.Boje sie tego co bedzie czy dam rade sama dzieckiem.

Futerko wiem co to za uczucie . każdy lekarz co innego tłumaczy , co innego przepisuje na receptę . tak ujawnia się silna nerwica , nerwicowiec nie do końca uwierzy , ze to tylko nerwica . biedaczka , wiem , ze nie tylko nerwice masz poprzez prace. Nerwica to całokształt wszystkiego , a w twoim przypadku akurat najbardziej ujawnia się w pracy , bo martwisz się , ze cos ci się stanie i będzie wstyd .