Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna i tak się wyrzuca ludzi z pozytywną energią z tego forum . Ja na nim jestem baaaaaardzo długo z przerwami pewnie z 5-6 lat . Joanna tu jest towarzystwo wzajemnej adoracji głaskania się po głowie a jak wypowiedz swoje zdanie nie w Ich tonie to od razu * naskoczą na Ciebie * ,ze tych ludzi się nie rozumie a wręcz obraża . Ja to samo przeszłam co Ty i nie raz zostałam zaatakowana przez Futerko bo śmiałam napisać do Niej * nie biadol tyle tylko weż się do roboty i WALCZ !!!!. Ja Jej posty znam z przed 5 lat i prawie tak samo pisała . Po śmierci Mamy wpadła w nerwicę . Bardzo ją rozumiem bo mi Mama tez zmarła nagle na zakręcie mojego życia , wszystko mi runęło a dobiciem była nagła śmierć Mamy jedynego powiernika i przyjaciela w tych trudnych dal nie chwilach. Nie mam nawet siostry . Musiałam się ogarnąć bo miałam małe i musiałam iść do pracy bo bym nie miała środków do życia. Było bardzo trudno ale nie miałam innego wyjścia , nie mogłam sobie pozwolić na biadolenie a jak to tak w podobnym tonie napisałam to spadła na mnie fala krytyki i to czasami bardzo brutalnej .Nie przejęłam się tym. Jak chcę to pisze a jak nie to nie i żadna krytyka mnie z tego forum nie wygoniła także Joanno i inne osoby pozytywnie zastawione piszcie bo to jest forum JAK WALCZYĆ Z NERWICĄ a jak ktoś pisze ,że biadolenie jest formą walki to ma bardzo małe szanse aby z niej wyjść .

Do Mary masz racje , ale twoja racja jest zrozumiała tylko dla ciebie , a może bys zrozumiala również te osoby który nie potrafia w ten sposób rozumowac jak ty . przeszkadza to komuś , ze sobie biadoli , może to mu jest to potrzebne . ty nie lubisz jak ktoś biadoli nad sobą , ale również są osoby które nie lubią jak ktoś na sile je się uszczęśliwia . jeśli posiadasz trochę inteligencji to powinnas zrozumieć .7

Futerko a gdzie ja napisałam ,że mam nerwice 6 lat NIGDZIE!!!!!!!! Ja napisałam,że jestem 5-6lat na forum a czy to znaczy ,ze nadal mam nerwicę ? Dziwnie rozumujesz Futerko . Jeżeli ktoś uważa biadolenie walcząc w ten sposób z nerwicą no to gratuluje WYBORU. Mi Twoje posty absolutnie nie przeszkadzają , biadol ile chcesz i jak chcesz Twoja sprawa . Moja inteligencja Jacko jest na tyle duża aby wyciągać wnioski z postów Futerka od początku Jej pisania tu na forum . A taki jest mój wniosek ,że to biadolenie w Jej przypadku przynosi bardzo małe efekty ,są lepsze sposoby walki z nerwicą no ale jak Futerko tak chce walczyć to nie walczy . Powodzenia.

Bo to dokladnie jest najezdzanie na moja osobe ale mi to zwisa ;Da nie tutaj oceniac czy ja walcze z nerwica czy nie o tym wiedza najblizsze mi osoby one widza czy walcze czy nie walcze,a to ze ja biadole na foroum nie znaczy ze nie walcze tak samo ja moge powiedziec o was ze wy nie walczycie;)mary tak zrozumialam ze masz nerwice od 6lat skoro jestes na forum tyle ale mniejsza z tym,pozatym niewiem z kad te wnioski ze ja nue walcze bo jal czlowiek nie chodzi do pracy na imprezy to znaczy ze nie walczy?

Jacko ale jakie inne słowa można by było użyć aby nie obrazić . Jestem ciekawa jakich sformułowań używa psychoterapeuta ,czy pozwala na biadolenie i użalanie się nad sobą a jeżeli tak to co wtedy mówi * czy głaszcze* po główce i użala się nad ciężkim losem Futerka. Jestem przekonana ,że się nie użala tylko podaje Jej jakieś sposoby na wyjście z danej sytuacji aby odgonić np.złe myśli czy lęki . Czy wtedy też mówi do psychoterapeuty ,że Ją krytykuje . Na pewno tak nie mówi.

No widzisz futerko i na tym polega nerwica i radzenie sobie z nią . jest czasami dobrze następnie źle innym razem poddajesz się , i nie wyrabiasz . nie znam osoby która by inaczej przechodziła ja . tzn kiedyzaczyna się walkę to zawsze jest krok do przodu innym 2 kroki itd. ale zawsze jest ogólnie do przodu.

Nie było mnie trochę, a tutaj burzliwa dyskusja ;) Po pierwsze nie przepędzajcie osób z pozytywnym nastawieniem bo same marudy zostaną ;) [taki żarcik]. Każdy ma trochę racji bo każdy człowiek jest inny i ma swoje zdanie więc je szanujmy. Joannie chodzi moim zdaniem o to aby nam pomóc i daj Futerko tak jakby pomysł na inne myślenie bo skoro narzekasz i to trwa tyle tzn że nie pomaga, choć pewnie jest Ci lepiej to tak rób, ale nie wyjdziesz z tego bo już po prostu jest Ci z tym wygodnie. Mi nie przeszkadzają żadne posty, ale nie gońcie pozytywnych ludzi bo forum zmieni się ponarzekajmynanerwicę.pl

Do melka , ja chodzilem do psychologa przez pol roku raz na tydzień , tylko tyle , ze ja jestem cholernym indywidualista , slucham siebie . ale nie twierdze , ze mi nic nie pomógł , tylko tyle , ze w moim przypadku jest to trochę skomplikowane . sam psycholog stwierdził , ze za dużo nie zwojuje .