Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Futerko ja otym doskonale wiem ale nie mam gdzie isc czekam na mieszklanie od gminy boje sie zeby to nie była melina to moja jedyna nadzieja wiem ze leki tu nie pomoga sam musze sobie pomoc ja to wszystko wiem ciezko jest ,teraz sie boje ze wroci i znowu awantura i tak w kołko jak tu nie miec nerwicy

Rozumiem cie szkoda ze nie masz do kogo pojsc zeby to przeczekac,a ja siedze i mysle bo moj facet ma zawody w czestochowie godzine drogi i bym milusoala tam byc dwa dni i niewiem czy jechac bo sie boje ze zemdleje ze dostane ataku ze bede chciala do domu;(a z drugiej strony wszyscy bede z rodzina dziewczyna a on sam jak palec tam kumple maja dojechac w drugi dzien no ale niewiem co robix

Zawiodlam mojego faceta jest mi tym bardzo zle pojechal sam na te zawody ja sie tak bardzo balam ze nie dalam rady balam sie ze w tym tlymie na tej hali dopadnie mnie lek ze jego trener to zobaczy znajomi i ze zrobie mu wstyd tak bardzo sie balam ze asz mi zle,teraz to mi serce peka ze nie moze na mnie liczyc lzy mi same plyna po policzkach wszyscy beda z zonami a on sam jak palec rano koledzy do nuego jada to juz nie bedzie sam ale teraz na tej weryfikacji i w nocy w hotelu szkoda mi jego ale strach byl silniejszy zawsze z num jezdzilam dawalam rady bylo super tym razem poleglam;(((((((nienawidze suebie za to

Gość baskabaska1

Witam Was nerwuski :) Melka1234, ja też mam taką zgagę co Ty i myślę, że to jednak jest m in. przy nerwicy, bo jak brałam antydepresanty to tak nie miałam, a teraz piję tylko zioła (za słabe są) to mam codziennie taką mocną zgagę , że w gardle mnie aż szczypie i język też, jak wezmę od czasu do czasu bioprazol to tak na 2 dni mam spokój.

Witam. Moze ktos z was mial podobna sytuacje jak moja. U mnie zaczelo sie 10.03 kiedy rano wypilam 2 kawy sypane i wzielamtabletke Ibum na pusty zoladek. Po tym dostalam zawrotow glowy ktore trwaly 2dni, wymioty i biegunka. Bylam u lekarza to pow ze przez te kawy (a ja zawsze rano pilam na pusty zoladek i nic takiego sie nie dzialo). Wdala sie infekcja jelit, dostalam antyb BACTRIM i wymioty oraz biegunka przeszly, ale czulam w jelitach taki okrutny ciezar. Poszlam do szpitala tam baba (ukrainka) wypisala mi kolejny antyb METRONIDAZOL 2tabl x3 dziennie. Nic sie nie poprawialo wiec nazajutrz znow pojawilam sie w szpitalu, w koncu konkretny doktor kazal wszystkie leki odstawic, 2dniowa glodowke i 3x dziennie brac LAKCID. Uff ciezar puscil, wszystko bylo okej po 3 tygodniach. Mialam robiona morfologie i mocz wykazalo ok. Ekg pokazalo podwyzszone tetno wiec zrobilam badanie na tarczyce, nie mam. Pewnego wieczoru dostalam dziwnego uczucia goraca w tylnej czesci glowy, i takie uczucie jak szlam to mialam wrazenie ze zaraz mialabym upasc, to wrazenie mam do dzis czyli juz 3 tyg. wzielam tabletke paracetamol , myslalam ze przejdzie ale sie mylilam. Przysnelo mi sie i nagle wstalam, trzeslam sie, serce zaczelo walic i moje cialo od wewnatrz zaczelo drzec. Znow poszlam do lekarza. Ta mi dala skierowanie do neurologa, tam powiedziano mi ze nic zlego sie nie dzieje. Dala mi na rezonans magn glowy, wszystko ok. Znow do rodzinnej, jak weszlam to powiedziala ze myslala ze ja juz zdrowa jesten. Ale niestety dalej ten ucisk.. zrobiono mi rtg kregoslupa szyjnego. Wyszlo : SPLYCENIE ZNACZNE LARDOZY SZYJNEJ. dok pow ze to nic powaznego. Ale jak czytalam na forach to jest to schorzenie ktorego nie wolno lekceważyć. Na poczatku balam sie zostac sama w domu, spalam z dziecmi u mamy, gdy facet w pracy do pozna. Ale teraz juz tenlęk minal.. zostal mi dalej ten ucisk w tylnej części glowy i to wrazenie jak chodze takie dziwne, nie potrafie tego wytlumaczyc..

Witam. Moze ktos z was mial podobna sytuacje jak moja. U mnie zaczelo sie 10.03 kiedy rano wypilam 2 kawy sypane i wzielamtabletke Ibum na pusty zoladek. Po tym dostalam zawrotow glowy ktore trwaly 2dni, wymioty i biegunka. Bylam u lekarza to pow ze przez te kawy (a ja zawsze rano pilam na pusty zoladek i nic takiego sie nie dzialo). Wdala sie infekcja jelit, dostalam antyb BACTRIM i wymioty oraz biegunka przeszly, ale czulam w jelitach taki okrutny ciezar. Poszlam do szpitala tam baba (ukrainka) wypisala mi kolejny antyb METRONIDAZOL 2tabl x3 dziennie. Nic sie nie poprawialo wiec nazajutrz znow pojawilam sie w szpitalu, w koncu konkretny doktor kazal wszystkie leki odstawic, 2dniowa glodowke i 3x dziennie brac LAKCID. Uff ciezar puscil, wszystko bylo okej po 3 tygodniach. Mialam robiona morfologie i mocz wykazalo ok. Ekg pokazalo podwyzszone tetno wiec zrobilam badanie na tarczyce, nie mam. Pewnego wieczoru dostalam dziwnego uczucia goraca w tylnej czesci glowy, i takie uczucie jak szlam to mialam wrazenie ze zaraz mialabym upasc, to wrazenie mam do dzis czyli juz 3 tyg. wzielam tabletke paracetamol , myslalam ze przejdzie ale sie mylilam. Przysnelo mi sie i nagle wstalam, trzeslam sie, serce zaczelo walic i moje cialo od wewnatrz zaczelo drzec. Znow poszlam do lekarza. Ta mi dala skierowanie do neurologa, tam powiedziano mi ze nic zlego sie nie dzieje. Dala mi na rezonans magn glowy, wszystko ok. Znow do rodzinnej, jak weszlam to powiedziala ze myslala ze ja juz zdrowa jesten. Ale niestety dalej ten ucisk.. zrobiono mi rtg kregoslupa szyjnego. Wyszlo : SPLYCENIE ZNACZNE LARDOZY SZYJNEJ. dok pow ze to nic powaznego. Ale jak czytalam na forach to jest to schorzenie ktorego nie wolno lekceważyć. Na poczatku balam sie zostac sama w domu, spalam z dziecmi u mamy, gdy facet w pracy do pozna. Ale teraz juz tenlęk minal.. zostal mi dalej ten ucisk w tylnej części glowy i to wrazenie jak chodze takie dziwne, nie potrafie tego wytlumaczyc..

Dzięki za odpowiedz BaskaBaska1. Tak też uważam, że moja nerwica zmienia swoje miejsce położenia :/ a czuje się w miarę ok tylko ta zgaga teraz. Zmieniła miejsce franca! Ja biorę proprazol i różne cuda na zgagę. Ale odkryłam też że guma do żucia troszkę pomaga.. Ja nie chce leków brać bo potrafię z tym walczyć bez leków. Czasem jest to męczące, ale psycholog mi duzo daje i książki o nerwicy. To jest tak skomplikowana choroba. Mózg jest zagadką, a cała psychologia jest bardzo trudna, ale jak to powoli analizuje to naprawdę jest ok. Biorę czasami persen - w sumie jak go brałam częściej to zgagi nie było. Zaczynam pić siemię lniane. No mam nadzieję, ze ta zgaga jakos zniknie...

Gość baskabaska1

Melka, ja brałam różne antydepresanty w życiu, (kiedyś tu często pisałam) ale ostatnio brałam długo pramolan i dobrze się czułam ale stopniowo odstawiłam i dłuższy czas nie biorę (chcę troszkę bez leków pożyć) i teraz zgagę mam straszną, szczypie mnie w gardle i w klatce do tego stopnia, że ten bioprazol muszę wziąć. A ponadto mam drżenia w nodze, takie jakby wibracje i to też chyba na tle nerwicowym... Futerko jak się czujesz?

PaulaBrd musisz zacząć ćwiczyć szyjny i rozluźnić mięśnie ,Problemy z szyjnym skutkują uciskiem z tyłu głowy ,zaburzeniami równowagi itp. .Zaraz wkleję ci link z dwoma prostymi ćwiczeniami które przynoszą wspaniałe rezultaty ,Naprawdę rób te ćwiczenia są rewelacyjne i pomagają a zajmują chwilę .