Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Biedaczka

Dzisiaj byłam z córką u jej pediatry i okazało się że po trzytygodniowym leczeniu róznymi syropami ma zapalenie płuc.Strasznie się zdenerwowałam i czuje ze mnie nosi.Cały czas o tym mysle i boje sie dac jej antybiotyku ale wiem ze musze.A juz myslałam ze moja nerwica na chwile ucichła

Witam Was kochani, dawno mnie u was nie bylo.. bardzo dawno. i zaluje.. bo tak naprawde nikt inny mnie nie zrozumie. probowalam olac nerwice.. wmowic sobie na sile ze nic takiego mi nie dolega. ze po prostu to moj uklad pokarmowy - jestem delikatna i musze wprowadzic lekkostrawna diete. nic z tego.. uspilam tylko france i jak zwykle powrocila ze zdwojona sila.. ale dam sobie rade. nie to jest najgorsze.. dzis naszla mnie ochota po kilku dniach stresu i nerwow w domu na wypicie piwka przy filmiku i odstresowanie sie. jako ze nie mam tu znajomych, moj chlopak pracuje daleko i nie moze mnie *nianczyc* non stop - siedze sama. i jako ze znow mam za duzo czasu na myslenie..zdalam sobie sprawe z tego ze i wczoraj pilam piwo..i przedwczoraj..w swieta wino a wczesniej tez zdarzalo sie na spotkaniu ze znajomymi cos wypic. i znow mam ochote. to juz zaczelo mnie strasznie niepokoic. ponadto moje problemy w domu, ostatnio tez zdrowotne - przez to zaniedbalam uczelnie i nie umiem sie zabrac do pisania pracy. nie wiem co robic.. nie mam z kim rozmawiac.. macie moze jakies sposoby na depresje? co robic? jak sie skupic, czym sie zajac codzien zeby sie ogarnac? nie chce tak zyc. psycholog nie pomagal.. lubie przebywac wsrod znajomych ale tak caly czas sie nie da, kazdy przeciez ma swoje zycie. w domu z kolei mam zajecie caly czas ale tam nie mam czasu dla siebie ani chlopaka i nie czuje sie tez szczesliwa w natloku obowiazkow.. wiem ze troszke marudze i przepraszam was ale jesli ktos z was ma lub mial podobnie, poprosze o jakas rade lub kontakt pod adresem cleo_1992@wp.pl

Pola kochana moja kolezanka tez tak robila jak ty ze codziennie jedno piwko mowila ze tak lecxy nerwice ze to jej pomaga zasnac i teraz jest nie jedno tylko 3i jest alkoholiczka,duz osob ci powie ze przy nerwicy szyko wpasc w nalog bo to usmierza bol cierpienienasz,ja pic nie moge bo mi odrazu serce wali i to nawet dobrze,a nie jestes sama ja tez z tym jestem sama bo nikt mnie nie rozumie tu na forum poznalam osoby z ktorymi moge popisac na forach internetowych i za to im bardzo dziekuje bo to mi duzo daje masz moze fb?

Polprazol działa po ok .2 tygodniach przy czym bierze się go na czczo pół albo godz przed jedzeniem ,nie wolno też palić po łyknięciu .Po drugie Futerko ,wchodzę na to forum często i widzę twoje wpisy ,myślę ze musisz iść do lekarza i zacząć się leczyć -ale nie na zasadzie pójdziesz ,przepisze coś a ty nie będziesz brała bo widzę ze ty nie żyjesz ,ty wegetujesz .Zacznij coś z tym robisz bo skończysz w psychiatryku ,naprawdę .Piszę to bo zwyczajnie szkoda mi Ciebie jak się męczysz .

To niewiem bo mi wlasnie lekarz to przepisal na silna zgage i mi pomagalo i na ten zoladek,a ja biore od ponad miesiaca pramolan i on mi nie pomala teraz biore spamilan ale dopiero tydzien wiec troche za krotko by dzialal zobaczymy jak to bedzie daje sobie czas do konca maja i sama sie zgodze na ten szpital,bo tu sir z toba zgodze to nie jest zycie niestety to wegetacja;((

Ja nie wiem już co z tą zgagą! Ja nie wiem czy rzeczywiście mam refluks czy to od nerwów??? Czy to nerwica skupiła się w gardle no tak mnie pali, że zaraz się popłaczę. Masakra :( Rano tego nie mam a zaczyna się ok 11.00. Codziennie kaszle rano ale do momentu az się oderwie. Lekarz nie zrobił gastroskopii bo mówi ze refluks. Nie wiem już co z tym robić.