Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam, że leki są na chwile... Byłam w niezłym dołku, ale sama się z niego dzwignelam - bez tabletek, więc myslę że jakoś da się z tym zyc, raz jest lepiej raz jest gorzej. Ale takie sytuacje jak jazda autem no i oczywiscie ślub jest dla każdego wydarzeniem mega stresujacym a zwłaszcza dla nas nerwusów, więc poproszę mojego lekarza o zapisanie czegoś jednorazowo. Bo bez sensu, żebym w takim dniu się męczyła. 23latka napisz proszę jak podziałała na Cb ta hydro ok?

Może nie tyle co poradziłam, ale dźwignęłam z najgorszego. Nerwicę mam dalej ale tak jak pisałam raz jest lepiej raz jest gorzej. Mam też refluks i tego nie umiem zwalczyć oraz chorobę lokomocyjną, ale po prostu mniej czytam o tym, nie nakręcam się(biorę aviomarin - który czasem pomoże czasem nie) Dużo pracuję.. zajmuję się czymś przyjemnym i jakoś leci. Pracuje z ludzmi - czasem jest dzien bez lęku a czasem musze wychodzic. Biorę persen piję melisę, sporo magnezu i psychoterapia. To jest naprawdę trudne, ale po prostu nie mozna się załamywać. Ja z tym walczę (jak my wszyscy) Doraźnie chciałbym coś brać na mega lęki, któych nie umiem czasem opanować, ale xanax ten słaby nie działa na mnie więc zastanawia mnie hydroksyzyna.

Ja już kiedyś o to pytałam ale chyba nikt mi nie odpowiedział...czy macie czasami takie wrażenie że widzicie jakby był dym w pomieszczeniu, wszystko zadymione? W ciągu dnia czułam się w miare, wróciłam do domu wziełam sie za obiad ok, w końcu ukucnełam do piekarnika jak wstalam jakos tak dziwnie zrobiło się w głowie obiad zjadłam ale zaraz po musialam sie położyć zalala mnie fala gorąca bylo mi strasznie słabo. Teraz jakos wstałam zrobiłam sobie meliskę może bęzie już lepiej.

Nie biorę żadnych tabletek oprócz validolu przy jakiś wyjściach ale on mi nie pomaga. Wesele planujemy na 170 osób i to też mnie przeraża ale nie tak jak kościół, chociaż po ostatnim ataku na szkoleniu gdzie nie wyszłam i sobie z nim poradziłam, wierzę że w kościele też dam radę. Do psychiatry planuję iść ale na razie muszę załatwić sprawę z endokrynologiem którego mam 25 marca.

Melka wrocilam z kosciola pierwsza spowiedz przedslubna za mna. Dzialanie hydroksyzyny hmm nie wiem czy to zasluga hydro czy tego ze w kosciele bylam z Mama. ale wzielam tylko polowe 10 mg czyli 5. I tak to serce przed spowiedzia troche lomotalo a tak sie zlozylo ze od razu od wejscia poszlam do spowiedzi bo bylo wolne. Przed kosciolem spotkalam kolezanke z ktora kiedys mialam lepszy kontakt a teraz srednio i to spotkanie tez pobudzilo moje serce i ciezko mi stwierdzic czy lzej. Wyprobuje 10 mg jak pojade na usg to bede relacjonowac usg mam 29. No chyba ze wezme wczesniej ..

Dziewczyny ja sobie nerwice wywolalam paleniem trawki w mlodszych latach owszem bylam nerwowa rodzice rozwiedzeni jak mialam 6 lat sie rozstali ptm ojciec.zmarl 4 lata temu zawsze cos tam mialo wplyw na napiecie a popalanie to spotengowalo ptm zamiast trawki oczywiscie nie swiadomie trafil sie chyba jakis dopalacz dowiedzialam sie po zapaleniu.jak.sie zle poczulam i od tamtej sytuacji sie zaczelo . Nie moge wybaczyc sobie tego jak.moglam byc taka glupia pewnie myslicie ale egoistka cpunka itd a kazdy ma prawo do bledu. Nigdy w zyciu nie wybacze sobie ze zmarnowalam zdrowie takim gownem ! mloda glupia idiotka... a teraz ogromny zal do siebie...

Nikt Cię nie będzie oceniał. Wiesz lata młodości :) Dziewczyny mogą to być objawy nerwicy jak najbardziej, ale warto sprawdzić oczy. Może to jakiś objaw migreny, a nerwica ma tak różne objawy, że prawdopodobnie to będzie to. 23latka pisz jak po hydro bedziesz się czuła :) Ja się wybieram do lekarza, żeby dostać coś doraźnie żeby mieć coś w kieszeni na sytuacje ekstremalne. A sprawa wesel i ślubów - ja boję sie i tego i tego.... te tańce hulańce i już czuję i uczucie że wszystkie oczy skupione sa na Tobie - na samą myśl mam gęsią skórkę :)

Dziewczyny przede mna tez slub i wesele i to juz za pol roku.takie to przykre ze zamiast sie cieszyc tym wszystkim to czlowiek mysli jak tu to wszystko przezyc i zeby nie pasc,ale mysle za damy rade. mnie znowu dopadlo oslabiebie.tez tak macie ze kilka dni fajnego samopoczucia a potem znowu brak sil? ludzie tacy usmiechnieci pelni energii a czlowiek sie czuje jak wrak.

Ja odebralam wynik holtera i odrazu dostalam atak sa liczne takychardie (niewiem czy dobrze napisalam)i pobudenia nadkomoriwe martwi mnie to ze mimo branua blokiera idac serca mi bije 150na minute no i jak spie to momentami 129 boje sie bo lekarka powiedziala ze te slabo moze byc od tego bijacego serca i to teeaz robic przy ataku jak odroznic czy to atak czy serce plakac mi sie chxe boje sie bardzi sie boje;(((((((((((