Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam jak to zrobic ja przed choroba do lekarza chidzilam od swieta praktycznie wcale jak mnie cos bolalo to olewalam gdzie bym tam myslala o udarze zawale,a teraz ciagle takie mysli mam i jak je odgonic,mi dzis juz nie jest asz tak bardzo slabo bo od dwoch dni moge normalnie jesc chyba mi od tej diety bylo tak slabo jeszcze mam dentyste dzis i juz mam stracha

Futerko calkiem mozliwe ze bylo Ci tak slabo jak nic nie jadlas a bierzesz tez leki. spojrz na to z innej strony skoro ciagle robisz jakies badania i wychodza dobrze to zacznij sie cieszyc tym ze jestes zdrowa.te Twoje dolegliwosci to nic innnego jak objawy somatyczne przez te ciagle nerwy i stres organizm nie wytrzymuje i musi gdzies to wyrzucic. one nie zagrazaja Twojemu zyciu.

Gość justyna45667

Ja myślę że nerwica dotyka osób które maja wewnętrzny bałagan w sobie i organizm się odzywa, może jakieś nieprzepracowane emocje, urazy, brak przebaczenia i miłości do innych, może to szansa aby otworzyć oczy i serce na Boga??, nie dziwie sie że w kościele żle sie czujecie też tak miałam- pytanie dlaczego?? bo zło się sprzeciwia i odciaga... im wiecej przeszkod tym wiecej dobra z tego Bóg wyciągnie tylko wolna wolą powiedzcie mu TAk to wystarczy pamietajcie:) Bóg was nigdy nie zostawi cierpi razem z wami...i możesz z nim rozmawiać nawet w domu, odpowie na Twoje zawołanie ściskam was:)

Gość justyna45667

Chodziłam do psychoterapeuty bo tam mnie w końcu pokierowano jak juz nic nie znalezli w badaniach plus mialam brac leki psychotropowe (od ktrórych palilo mnie ciało i miałam wrazenie ze wyląduje w wariatkowie tak sie czułam) i psychoterapeuta słuchając opowieści o moim życiu powiedział że moja choroba to w takim razie błogosławieństwo i zonk...otworzyły mi się oczy jak ja daleko odsunęłam sie od Boga mimo iz zawsze czułam że Jest:) a potem jak już mu się oddałam to działał przez różne osoby,rekolekcje itd Duch Święty mnie poprowadził i uspokajał moje serce i nadal tak jest..ale pamietam jak bylam chora i tez szukalam wszedzie pomocy na forach itd i dopiero uswiadomilam sobie ile jest takich osob jak ja z takimi problemami szooook i musialam wam to napisac bo moze niewszystkim ale choc jednej osobie tym moim przykladem pomoge:))

Do Justyna , jeszcze jedno , jak długo to trwało tzn. od momentu kiedy dowiedzialas się , ze masz nerwice do pełnego pokonania jej . oraz czy to była nerwica samoistna czy spowodowana poprzez jakieś doznania czy cos podobnego?

Gość justyna45667

Jacko, nie mam pojecia skad pojawila mi sie nerwica tak po ludzku, a po bożemu żeby się nawrócić :) nie jestem w stanie powiedziec ile to trwało dokładnie pół roku żyłam jak w matni a potem już w stronę światła i było coraz lepiej tak około 2 lat:)

No wlasnie ja wiem ze musze w to uwierzyc ale jak jak ja czuje sie ja wrak ja idac ulica co krok siadam na chodniku bo tak mi slabo to odczego to ze nue mozna nawet isc?ja zmywam nacxynia na raty bo mi slabo i jak mam w to uwierzyc no jak jak ja bym miala isc na dyskoteke lub na piwo jak ludzie w mojim wielu to bym chyba to zyciem przyplacila rano bylam u lekarza z tym cisnieniem a teraz dalej mi tak zle ze znow bym musiala isc ile sie slyszy ze lekarz popelnil blad i czlowiek umarl;/tego sie boje bo mi jest naprade bardzo slabo i znow nie moge jesc nie umiem bo mi nue dobrze i brzuch boli

Futerko nie jesteś na nic chora. Ja też nie mogę uwierzyć że takie objawy są od nerwicy te zawroty i czasami szukam w necie ale wiem że to po prostu przewlekły stres to spowodował i muszę stanąc na nogi i cieszyć się życiem. Pomyśl że tracisz czas na głowienie sie co Ci jest a czas i lata lecą. Ja gdyby nie praca to też bym chyba cały czas głupot szukała w internecie. Ja sobie niczym pomóc nie mogę w jeździe autobusem samochodem i czymkolwiek zastanawiam się juz nad błędnikiem.

Gość riko 23

Do melka1234-to system muzgu tak działa-bo było kiedyś przeładowanie bez z rzutu pamięci i teraz trwa aktualizacja -a tak po prostu świadomość jeszcze nie przekonała podświadomości że jest ok -normalne zjawisko więc trzeba powtarzać i uczyć od nowa -i nie załamywać się pozdrawiam

Gość Znawca tematu

Tyle ludzi ma niby nerwice tylko dlaczego do dzisiaj nie wynaleziono ani jednego bezstronnego badania które ją potwierdza.Nie od dziś wiadomo że gdy nasz organizm zatakują pasożyty,grzybica ogólnoustrojowa,wirusy i bakterie to takie rzeczy właśnie powodują szaleństwo w układzie nerwowym,nie tylko zresztą w nim. Dlatego niektórzy po łyku kawy czy alkoholu dostają duszności,tachykardi,mdłości,potów,uczucia strachu,bo te substancje szkodzą też gościom którzy w nas siedzą i rozrabiają i okradają nas z cennych witamin i minerałów.Kiedyś czosnek uwalniał od demonów koszmarów,diabła i mocy nieczystych i teraz też jest w stanie :-)