Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość baskabaska1234

Jest napisane na nk pod jednym z jej zdjęć, a ja jeszcze sprawdziłam i to mąż jej poprosił jej znajomą o napisanie, Nie pisałam, że w ubiegły czwartek tylko podobno w czwartek, nie czepiajcie się mnie, bo wysiada mi zdrowie. Futerko, może Ty już zacznij brać ten pramolan. a jak nie wykupiłaś to chociaż ten afobam na noc, po co masz się nakręcać, przecież teraz wszyscy nie umrzemy, bo jeszcze nie wiem ja zmarła ale może się dowiem.

Ja sprawdziłam na nk Ewy/Ewalit/Arkekry i faktycznie, pod ostatnim przez Ewę dodanym zdjęciu 22.02.2015 r. są dwa wpisy, jak sadzę koleżanek, mające na celu, jakby wieczne pożegnanie..., tym samym sugerujące, że nie żyje, tyle jest na nk. Spokojnej nocy

Gość bbbbbbbbbbb

Jacko po pierwsze załóżcie a nie załużcie, to taka riposta na twoją złośliwość. Po drugie, jeśli ktoś był lata na forum to normalne, że się taką osobą interesują osoby z nią piszące, naturalna potrzeba poznawcza.

Ewa była znana na forum przez wiele osób, czasami ze skrajnych powodów i myślę, że wiele osób poruszyła zaistniała sytuacja. Jacko, Ty łatwo ferujesz oceny i próbujesz wyznaczać granice na wątku, a może odrobinę zrozumienia i empatii? - to dobrze robi psyche, bo buduje dystans do siebie :-)

Bardzo mi przykro z powodu Ewy chociaż Jej nie kojarzę z forum. Ja z czwartku na piątek nie spałam całą noc,ogólnie mam problemy z bezsennością i przeważnie zasypiam o 3/4 i gdzieś właśnie ok 4 zaczęła się masakra....cały czas miałam wrażenie że zemdleje, musiałam otworzyć okno i machać sobie teczką przed twarzą. Byłam pewna że to atak paniki ale potem w ciągu dnia doszły mdłości więc pomyślałam że to może grypa żołądkowa bo jeszcze temperatura mi skakała do 37 ale teraz już nie wiem co to było bo nie wymiotowałam ani nie miałam biegunki :/ i przeszło przed wieczorem. Przy atakach macie podwyższoną temp? Futerko nie panikuj tak bo Cie to wykończy kiedyś...

Futerko sama sobie robisz krzywdę zastanawiając się nad takimi rzeczami, sama się nakręcasz coraz to nowymi chorobami itd...Wiem że to jest dla Ciebie trudne ale nie rozumiem Twojego podejścia np jak pisałaś że nie wykupiłaś jeszcze leków bo się źle czułaś ale to nie masz nikogo w swoim otoczeniu kto mógłby Ci te leki wykupić? Chodzisz do psychologa? Ja sobie w sobotę zdałam sprawę że muszę się za siebie wziąć i za nerwicę po tym jak po moją ciotkę która mieszka prawie obok przyjechała karetka bo już ma taką depresje że całą noc nie spała i zaczęły się jakieś jazdy, a jak się dowiedziała że jedzie po Nią karetka to dostała ciśnienia 300 i wtedy do mnie dotarło że ja nie mogę do takiego stanu doprowadzić. Zamierzam iść najpierw do psychiatry żeby w ogóle potwierdzić nerwicę i żeby już niektórzy dookoła mnie nie mówili że sobie wymyślam, dał leki a później do psychologa na psychoterapię i mam nadzieję że uda mi się z tym wygrać, chcę normalnie żyć a nie bać się przed każdym wyjściem z domu!

Karolina no nuestety nue ma mi nawet kto isc do apteki nue posle dzieka 10letnuego bo jej nue sprzedaha a co do terapia zaczynam od kwietnia,dzis juz musze isc jakos do tej apteki i tak musze dzis dac rady z synem jechac do kardiologa ale juz podjelam decyxje jak bede dalej w takin stanue do konca miesiaca to ide po skierowanue na oddzial psychiatryczny bo juz niewyrabiam dzis wstalam bardzo slaba jak bym grype miala,walcze z calych sil ale jsk narazie przegrywam niesadzilam ze ktos z nerwicy moze byc w takim staniw

Futerko głowa do góry , ja też byłem w takim stanie .Dałem rade ,każdego dnia wmawiałem sobie,,,nie dam się tak łatwo cho...le....rna chorobo! ,nie pokonasz mnie ,ja dzisiaj żądze nie ty.Początki zawsze są trudne, ale z czasem sama zobaczysz jak ci to minie .Grunt to mieć pozytywne nastawienie że ,,DAM RADE pozdrawiam.