Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agunia Nowa

Hejka Wiatam wszystkich :-) Chciała bym sie z wami podzielić moimi doświadczeniami z nerwicą.Bardzo długo sobie z tym nie mogłam poradzić ciagłe napady strachu leku i paniki bałam sie ludzi bałam sie wychodzić z domu bałam sie o zdrowie swoje i mojej rodziny bałam sie poprostu wszystkiego :-( Źle sie czułam bolały mnie wszystkie mięśnie miałam kołatania serca podwyższona temperature i czułam sie jak bym miała przynajmniej z 60 lat.Zaczęłam leczyć sie na nerwice piłam meliske i brałam nerwohel i inne leki na uspokojenie i stamy lękowe to jednak nic nie pomogło wręcz tabletki pogarszaly mój stan i zwiekszaly apatie. Poczytałam troche po necie siedziałam po nocach gdy spać nie mogłam i znalazłam artykuł dotyczący grzybicy i pasożytów w organizmie wszystkie puzzle zaczęły sie układać wszystkie moje objawy pasowały do przerostu grzybów z rodzaju candida od miesiaca stosuje diete i ograniczałam cukier oraz biore czosnek w kapsułkach po 15 sztuk dziennie i powiem wam że wszystko minęło po 2 tyg już czułam sie lepiej zaczęłam sama z wychodzić z domu na zakupy wstawać rano z entuzjazmem i apetyt mi wrócił.Zaczęłam chodzić na spacery gotować i śmiać sie juz nie mam problemów z kołataniem serca i z zasypianiem poprostu staję sie inną osoba nawet moj maż mnie teraz niepoznaje bo zaczęłam dbać o siebie bardziej nawet pod względem fizycznym ;-) Kudzie tacy jak my sa przez lekarzy poatrzegani jako hipochondrycy bo jak można sie źle czuć skoro wszelkir badania sa ok i oddalają nas do psychologów psychiatrów i lecza na nerwice nikt jednak niepomysli o tym że może przyczyną złego samopoczucia może być przerost grzybów w organizmie ktory atakuje nasz cały organizm w tym również mózg! Proszę was poczytajcie o tym może komuś z was to pomoże tak jak mi może to nie nerwica a toksyny tego grzyba tak was wynizczaja!Mam nadzieję że komuś pomogę tym postem. Trzymam za was kciuki ;-)

No nie wiem. Kiedyś robiłam sobie badanie na grzyby i nic nie wyszło.. (z kału). Dzisiaj czułam się średnio. A macie takie uczucie że Was coś rozsadza od środka? Jakby w mięśniach. Takie uczucie ciężaru w ciele. Dokucza mi bardzo ten tik nerwowy z buzią. Już mam wrażenie że mam jakiś ucisk w mózgu i dlatego mi ten policzek jakby drętwieje i cały czas nim :*cmokam i tak zagryzam w środku*. Nikt czegoś takiego nie ma?