Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Jacko rozumiem Cię doskonale ,ale może spróbuj chociaz jeden miesąc pobrać witaminki tak jak pisałem - to Ci przez tak krótki okres czasu na pewno nie zaszkodzi , a może dac troche ulgi w tym cierpieniu.Jakieś badanie miałes robione oprócz ztwierdzonej nerwicy np.usg serca ,tsh,badania z kriw na potas magez itd ? Ty mdlejesz całkowicie ,czy omdlewasz ,al enie do końca jak ja to miałem?

Mdleje całkowicie tylko to trwa może kilkanaście minut , odnośnie witamin to nie stety nie mogą nic brać, EKG miałem robione dosyć często. Witamin nie biorę bo bam bardzo dużo tabletek i wszystko co dodatkowo to tylko pod ścisłą kontrola lekarza

Jacko wiem ,że jest ciężko , ale nie możesz się poddawać ja mam 37 lat jestem po cięzkiej operacji serca (wcześniej byłem sportowcem wyczynowym jak to inni mówili okaz zdrowia, a tu prosze operaacja serca to jest dopiero załamka) do tego rozpieprzony kregosłup,zespół Barlowa,merwica,refluks problemy z jelitami i cholrea wie co jeszcze , ale nie mogę siedziec i płakać tez jak futerko mam rodzinę i dla niej musze walczyc, działać, próbować żeby dla nich żyć.Staram się ruszać rower itd. czesto robię to na siłę bo sie bradzo męczę i w głowie się kręci , łapia dusznosci ale jak juz zaczne to jakos leci i po umiarkowanym wysiłku czuje się lepiej,pewniej.Dużo można pisać ...ale w pracy jestem i musze się skupiac na kilku rzeczach na raz :)

Do andru masz racje , ja również wszystko co piszesz to robię na przymus . oczywiście ze się nie poddaje i cos kombinuje co zrobić , ażeby było lepiej . również byłem sportowcem , i również w tej chwili jestem w pracy . tylko różnia nas przebyte choroby .

Cześć wszystkim. Mam wizytę u neurologa za dwa miesiące. Moja historia jest jak u hypochondryka. Ogólnie jestem załamana i dodam że mieszkam w Anglii. Ta wizytę szczerze wymusilam. Zaczęło się jakieś 6 lat temu po laparoskopi. Zabieg sprawdzający droznosc jajników bo nie mogłam zajść w ciążę. Ogólnie wszystko ok tylko ze po tygodniu zaczęłam mieć zawroty głowy czułam się jakby w innym.ciele zaczęłam zauważać u siebie rzeczy których wcześniej nie widziałam takie jak kołatanie serca bóle głowy które mi wcześniej nie przeszkadzały. Przyszły straszne ataki paniki które uniemożliwia mi funkcjonowanie. Najgorsze były zawroty głowy kiedy się stresowalam. Lekarze po czasie zdjagnozowali mnie z migrena oczu oraz stwierdzili ze ogólnie to stres itd. Obecnie studiuje I jest coraz gorzej. W nocy miałam przypadki ze czułam skurcze mięśni w głowie i tak jakby cześć ciała mi się wykręcala. Stres minął te dziwne skurcze tez. Ale nogi mam cały czas jak z waty. Budzę się i jestem zmęczona. Te ciągle leki uczucie jakbym miała dostać skurcz w nogach ale nie do końca takie jakby motylki w mięśniach jakbym po siłowni była. W nocy czasem widzę zygzaki albo włosy latające jakieś takie jazdy. Mam też ucisk w klatce jakby mi coś na niej siedziało. Ucisk w uszach czasem jakbym była pod wodą widze za mgla czasem i ogólne zmęczenie. Czy ktoś z was też tak ma?