Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

A pozatym kiedys forum bardzo mi pomoglo i licze na to ze teraz tez tak bedzie bo jak czytam o ludziach co maja nerwice i chodza do pracy i tez maja dzieci i daja rade to mi to pomaga bo se mysle jak inni daja rady to ja tez musze nie obrazam nikogo i gadam ze steka i narzeka niech se steka ile wlejzie jak mu to pomozr!a ty co krok kogos sie czepiasz bo przed chwila przejzalam forum i co chwile komus ublizasx

Futerko jeśli ci to pomaga to co opisują inni to przeczytaj , oczywiście się powtórzenia. Jestem po dwóch poważnych wypadkach gdzie przy jednym roztrzaskalem noge na dobre , następnie wylew paraliż lewej strony na krótko starcilem wzrok i mowę , ale wyszedlem , 3 zawały po trzecim zawale reanimacja 40 min. uszkodzenie mózgu , rozrusznik serca ogrom tabletek itp. itd. 2 miesiące temu przeszedlem operacje dłoni nerw się zablokował , normalnie funkcjonuje pracuje tylko doskwiera nerwica i depresja itd...

Mi te forum, tez bardzo pomaga, zawsze jak mam gorszy dzień to w pracy zawsze mam otwartą stronę z forum i jak tylko mam wolną chwilę to sobie czytam. Ostatnio rozmawiałam nawet o tym z Pania psycholog powiedziała, że jeżeli to mi pomaga to jak najbardziej jest to dobry sposób na oderwanie się od złych myśli. Ja od poniedziałku czułam się bardzo dobrze, a dziś znów miałam gorszy dzień :( mam nadzieje że to tylko chwilowe bo jutro cały dzień bede sama z dzieckiem.

FUTERKO , jak Ci idzie przeglądanie forum , znalazłaś moje posty , w których ubliżam i pluje jadem ???? Jak znajdziesz to wszystkich przeproszę i Tobą na czele za plucie jadem . Jacko , Twoją sytuacja zdrowotna i w związku z tym życiowa poprzez różne choroby jest zupełnie inna i Ty masz prawo mieć nerwice czy depresję , z którą bardzo dzielnie i tak walczysz , jesteś tu przykładem osoby ,która pomimo tylu chorób funkcjonuje można i rzec normalnie a wiesz z tyłu głowy zawsze będzie obawa i niepokój o zdrowie bo chyba tego do końca nie da się wyeliminować . Twoja psychika już nigdy nie będzie taka jak przed chorobami . Śmiem twierdzić ,że tak tm każdy żyjący z jakąś tam poważną chorobą a jeżeli nawet nie mówi to nie znaczy ,ze jego psychika to tak dzielnie znosi.Po prostu nie przyznaje się.

Bylam u lekarza osluchowo jest czysto powiedziala ze oslabiona jestem po infekcji i moge tak sie czuc do dwoch tygodni zwiekszyla mi dawke blokiera troche mi slabo po nim ale cos za cos teraz ogarnelam mieszkanko i robie obiad starasz sie nie klasc do lozka bo moze tez przez to jestem taka oslabiona,moze mi ktos polecic jakies witaminy na wzmocnienie wiem ze chyba ten bodymax ma magnez i jakies minerala moze to kupie no i musze uzipelniac potas bo mam niski

Hejo! A ja już wszystko wiem. Zrobiłam morfologię krwi, TSH, cholesterol, badanie moczu i wyniki w normie. Wczoraj poszłam do lekarza zrobić EKG dla pewności, że mam serducho zdrowe i mam. Po obgadaniu z nim tematu, doszedł do wniosku, że to jednak nerwica i żebym udała się do psychologa. I tak zrobię. :) Przepisał mi Doxepin Teva ale po przeczytaniu ulotki zobaczyłam, że otumania i jest stosowany na depresję, a ja jej nie mam... Dlatego nawet nie zaczynam brać. Ogólnie to mam tak, że czuję taki niepokój, stres do południa, a później jakoś puszcza wszystko. Nie mam też apetytu, przez co mało jem, a od stresu boli mnie czasami żołądek no i zaczęły się poranne biegunki. Znaczy nie mogę tego nazwać biegunką, bo tylko raz ale samo to co wychodzi to jak przy biegunce. :) No i to uczucie bańki mydlanej, jakbym w śnie wszystko robiła. Wkurzające. :) Chcę zwrócić waszą uwagę na coś ważnego! Musicie rozmawiać, nawet pewnie nie zdajecie sobie sprawy, że w waszym najbliższym otoczeniu ktoś też przeżywa coś takiego. Ja jak sobie tak siedziałam na poczekalni i powstrzymywałam łzy jak się sprawdziło, że to nerwica podszedł do mnie były chłopak mojej kuzynki. Zaczęliśmy rozmawiać i się okazało, że on też to przechodził! Przez rok brał leki, bo miał ją w takim stopniu, że się prawie przewracał wychodząc do sklepu. Później spotkałam chrzestną, która także mi dodała otuchy i powiedziała, że w niedzielę przyniesie mi książkę o pozytywnym myśleniu. Nie możemy się załamywać, ja mam dopiero 21 lat i nie zamierzam tracić czasu na użalanie się nad sobą. Wszystko robię na przekór, bo nerwica to głównie głupie myśli, które wysyła mózg do reszty ciała i wtedy pojawiają się te straszne objawy typu kołatanie serca, zatykanie i tak dalej co tam jeszcze macie. :) Pijcie dużo wody, róbcie wszystko na chama żeby się upewniać, że możecie i nic wam nie jest. Ja jeszcze łykam tranik i biorę magnez. Fajnie też zbierający się stres rozładować na siłowni albo biegając, czytając. Znajdźcie sposób, na chama go szukajcie i podążajcie za nim dopóki nie poczujecie się lepiej. I pozytywne myślenie! Powodzenia!

Ja tez czasami czuje potykania serca, ale takjak by robiliście normalnie bum bum, bum bum i nagle jest bumBUMbum Bum. Wczoraj miałam super dzien rano pojechałam na taki pokaz gotowania, a pozniej w domu do pozna sama tworzyłam zrobiłam z synem sorbety bananowe i z owoców leśnych, a pozniej przygotowałam koncentratu bilionow do zup - dzis bedzie zupa krem pietruszkowo gruszkowy i karkówka po karkonosku, lemoniada a rano na 11 idę z koleżanka do kina. Oby to był dobry dzien

Anna15 , takie sytuacje miałem , tylko one były krótkotrwałe , ale strach był potezny . poza tym kiedy czułem , ze staje mi serce czułem również omdlenie i tak jaby cały organizm się wyłączał . strasznie nieprzyjemne uczucie. Nawet wyskakiwalem ze samochodu bo myślałem , ze jak serce zatrzyma to nikt nie zareaguje będąc w samochodzie.