Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

No i doigralam sie sluchajcie.. mocno mnie teraz to franca wkurzyla. bylam do niczego od kilku dni. strach lęki placz nerwy.. przeszlo na chwile po rozmowie z chlopakiem i z mama. ale pozniej znow cos mnie zaatakowalo i zaczelam sobie wkrecac ze on sie mna juz znudzil, ze spotyka sie ze mna tylko jak sam sie zle czuje albo jak jestem mu potrzebna,ze malo sie spotykamy a jesli juz to dlatego tylko ze ja nalegam.. wygarnelam mu wszystko i przestal sie odzywac.. wiem ze pracuje ale przeciez no kiedy ma wolne to moglby tez mi czasu troche poswiecic skoro ostatnio jest srednio miedzy nami.. probowalam na wszystkie mozliwe sposoby mu wytlumaczyc ze czuje sie tak nijak w tym zwiazku ostatnio.. ale tkwiac tez caly czas z ta nerwica i depresja nie umiem byc sama, boje sie ze go strace.. jak mam sie teraz wytlumaczyc? nie chce zeby myslal ze ma psychiczna dziewczyne ;/za duzo sie wszytskiego nazbieralo przez ostatnie kilka dni. a jak mam dojsc do siebie kiedy jestem sama teraz..

Gość Agusiab1

Futerko masz pewność, ze masz bakteryjne zapalenie oskrzeli?? Niestety 95 % zapalenia oskrzeli jest wirusowe i antybiotyk za przeproszeniem gowno da. Ja na twoim miejscu zrobiłabym sobie CRP. A zapalenie oskrzeli leczyła inhalacjami. Chciałabym sie zawsze czuć tak jak dzis, miałam cudny dzien, po lekarzu poleciałam jesCze do galerii ja zakupy normalnie troche odżyłam

Oj mnie tez zakupy pomagaja ;) ale nie umiem sie teraz usmiechac.. niestety tak mam, dopoki sie nie zobacze z nim nie pogadam to nie bd umiala myslec normalnie, a zobaczymy sie najpredzej w piatek. probowalam mu to wlasnie wytlumaczyc ze chcialam sie spotkac dzis bo potem mnie nie ma ale wiecie jak mozna dogadac sie przez smsy.. on to uznal za moj kaprys i powiedzial ze nie moze byc na kazde moje zawolanie. a teraz jeszcze dwa egzaminy a ja za cholere nie skupie sie na nauce..

Teraz sie boje dzwonic do niego, wole osobiscie. znow cos w nerwach sobie powiemy i bd plakac cala noc.. juz ostatnio jak sie obudzilam mialam oczy o polowe mniejsze :( zobaczymy jak to bedzie.. zdecydowanie za duzo sie uzalalam nad soba. teraz zaluje.. ale to wszystko stres panika depresja :( to uczucie goraczki to zapewne od kataru nie uwazasz? ja np katar rzechodze potwornie, cos z zatokami mam nie tak ale dokladnie jakos jeszcze nie badalam tego. nie zasne nigdy z zatkanym nosem. a jak mam taki katar potworny to biore ibuprom zatoki x 2 + dobre udrazniajace krople aplikuje i dalej nic. glowa ciezka jak cholera oczka malutkie i non stop czuje jakbym goraczke miala. ani jesc sie nie da.. oj na szczescie choruje tak raz lub dwa w roku.. a jesli chodzi o kaszel to mialam taki kilka lat temu (odpukac;p) .. ale no jak czlowiek chory i oslabiony i choroba jeszcze dopadnie.. wspolczuje, zdrowiej szybko i stawaj na nogi bo nerwica silniejsza sie staje jak wyczuje jeszcze choróbsko ;///

Gość Agusiab1

Futerko głowa do góry, ja dzis tez czuje sie dobrze zjadłam śniadanie, wyprawiłam syna do przedszkola, nastawiłam zmywanie, zupę dla córy, a teraz leżę i czekam, aż gwiazda wstanie. Byłam wczoraj u psychiatry i pani dr stwierdziła ze widzi we mnie zmianę :) oby, mam nadzieje ze niedługo te leki zaczną dzialac tak jak powinny. Jak jej powiedziałam ze boje sie na wakacje na 2 tyg lecieć i znowu mnie lot samolotem przeraża to powiedziała ze jakos sobie z tym poradzimy :). Naprawde jestem pełna nadziei.

KRN słucham pierwszego. Dzięki za zainteresowanie, jutro idę na badania, a później zamierzam działać - psychoterapia. Myślę, że wszystko by przeszło gdyby ktoś wykasował te myśli, że to znowu jest. Gdyby o tym nie pamiętać. :) Futerko zbierz w sobie siłę, ja będę walczyć z tą głupotą. Co to ma być, nerwica jakaś, gdybym była naprawdę chora to ok ale jakieś bzdety, które mi się wydają, phi! Nie bójcie się wizyt u psychologów, mi chłopak kazał stanowczo szukać dzisiaj kogoś dobrego i umówić się jak najszybciej. Myślcie o bzdetach nawet, nie wsłuchujcie się w organizm, starajcie się zając czymś ale w taki sposób żeby to całkowicie pochłonęło, żeby nawet jedna myśl się nie prześlizgnęła. :) A jeżeli odczuwacie ogromny niepokój to polecam Neospazmine. Fajny, ziołowy syropek, uspokaja. :)

26 stron na jutro na pamiec .. a ja mysle tylko o jednym. eh gdybym chociaz na chwile mogla sie zobaczyc z nim. on mi sile zawsze dodaje, motywacji, dzieki niemu sie usmiecham.. namieszala ta franca niesamowicie. tez musze ziolowe jakies leki sobie kupic na razie, nie biore juz Xanax, wystraszylyscie mnie ;p ale 20 tabletek wzielam w sumie od lipca, a to chyba nieduzo..

Futerko twoje nastawienie do leczenia jest masakryczne. chcesz być zdrowa a tylko latasz po lekarzach, bierzesz recepty, później co dany lek może wywołać i się nie leczysz. takim podejściem do sprawy i twoim nakręcanie na wszystko na pewno się nie wyleczysz. patrzysz tylko czy jesteś blada, co ci dolega, co boli, jak bije serce i tak na okrągło. cały czas twoje myśli krążą tylko wokół chorób i jaka ty jesteś nieszczęśliwa takim podejściem zdrowia nie odzyskasz a nerwicy nie pozbędziesz. myślisz, że latanie po lekarzach cię uzdrowi, kolejne badania coś wniosą a co sama robisz żeby sobie pomóc. bo w mojej ocenie nic.

FIKS spokojnie sobie dasz rade z myślami, najważniejsze żeby nie nadawać ty myślom dużej wartości bo wtedy one będę cały czas cię męczyć bez przerwy, najlepiej je ignorować, przenieść uwagę na coś innego, lub się śmiać z nich, trzeba być obojętnym wobec nich, nawet naśmiewać się z nich wtedy one tracą wartość i po prostu znikają ;), na początku jest to trudne nawet bardzo ale jak załapiesz wprawę to będzie po nich jeszcze jak połączysz to z psychoterapią to nie ma szans żebyś nie wyszła ;)