Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Pola właśnie sobie nie radzę w ogóle, w ciągu dnia było w miarę ok cos tam w brzuchu i plecach, ale jak rodzina się zjechała i trzeba było usiąść do kolacji to zaczęła się masakra silny ból brzucha raz z lewej raz z prawej strony i całe plecy jakby ktoś mi je od środka rozrywał pojawiły się mdłości ból głowy i robiło mi się słabo, zgagi, wzdęcia, bulgotanie w brzuchu.... Jakaś masakra i choć badania do tej pory ok to też mam myśli że coś przeoczono i że dolega mi coś poważnego bo aż nie chce mi się wierzyć żeby nerwica imitowała tak fizyczne objawy, ja się tak strasznie boję o tą moją trzustkę:-(((( i wszystko mi do niej pasuje ehhhhh. Jest mi strasznie ciężko. Życzę wszystkim z okazji Świąt bardzo dużo zdrowia......

Witam Was:) Dawno tu nie zaglądałem :) Widzę że troche nas przybyło;/ Ja miewam się już coraz Lepiej od 4 miesięcy nie miałem ataku Paniki, jednak prawie codziennie dokuczają mi objawy tj. piski w uszach, bóle głowy... A najgorsze są te obsesyjne myśli, że coś mi sie stanie że zaraz umrę. mierze ciśnienie 20 razy dziennie i chodzę z palcami przyłożonymi do tętnicy szyjnej :( Niewiem jak się tego pozbyć... Może ktoś mi coś doradzi. Prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich nerwusków, trzymajcie się ciepło wesołych świąt i czekam na odpowiedż ;*

Witam jestem na forum pierwszy raz moja nerwica zaczęła sie 6 lat temu,brałam leki chodziłam na terapie,zajęłam sie praca i było ok.Niestety nie trwało to długo nerwica wróciła natrętne myśli,ze umrę cos mi sie stanie,boli mnie lewa ręka,nogi,głowa,serca,żołądek....dziennie mnie cos boli.Nic mnie nie cieszy nie mam siły na nic,monotonia,lęki i tak stałe,...nie mam juz siły.A tak bardzo chciałabym byc zdrowa...

Witam dawno nie pisalam bo dobrze sie czulam asz do dzis wlasnie wrocilam ze szpitala stalo mi sie cos dziwnego nagle zaczelo mi sie tak krecic w glowie ze nie bylam w stanie siedziec oczy uciely mi do gory bylo widac tylko te biale galki przyjechalo pogotowie zabralo do szpitala zrobili ekg zbadali cisnienie wszystko ok puscili do domu,czy ktos z was mial takie cos?bardzo sie boje ze to nie byl atak leku i ze lekarze cos przeoczyli tak bardzo sie balam ze to moj koniec boje sie ze znow bede miec takie zawroty boje sie:((((((

Czesc jestem nowa i mam wrazenie ze umieram, ciagle mi nie dobrze i to cholerne przeswiadczenie ze to rak, w ostatnim miesiacu mialam juz chyba raka wszystkiego nawet guza galki ocznej, jelita zołądka, mozgu, od jutra zaczynam brac leki bo nerwomix i melisa nic nie daja. To ciagle napiecie i drzenie rąk jest nie do zniesienia. Ja musze żyć, bo dzieci moje są takie maleńkie .

Miałam i mam to samo. Były dni kiedy leżałam tylko w łóżku, bo miałam zawroty głowy i kołatanie serca. Chodziłam po różnych lekarzach, robiłam różne badania i diagnoza jedna nerwica lękowa. To cholerstwo zamieniło moje zycie w koszmar. Musimy sobie tłumaczyć, że nic nam nie dolega bo to wwszystko siedzi w głowie. U mnie zaczęło się w marcu, były naprawdę tragiczne momenty, w tej chwili jest lepiej, ale nie idealnie. W głowie wciąż mam lęk, utrudnia mi to samodzielność. Gdyby ktoś miał pozytywne doświadczenie z lekami to piszcie.

No widzicie a u mnie tylko zoladek.. od mdlosci sie zaczyna. potem poty, drgawki, wymioty, biegunka..ciezko wtedy wytlumaczyc sobie ze nic nie jest. non stop mysle ze albo ciaza albo grypa jelitowa albo co ja takiego zjadlam.. teraz troche lepiej.. dziewczyny tez macie przy nerwicy silniejsze pms? ja od dwoch miesiecy wariuje przez tydzien doslownie. nawet leki nie pomagaja ;/

Cześc, mam wielki problem z brakiem apetytu. Od kilki dni nic nie jem bo boje się że wymiotuje. Brałam różne kople na apetyt i nic nie pomaga. Dużo się stresuje. waga bardzo szybko spada. Rok temu miałam podobny problem ale szybko mi przeszło. Teraz jest inaczej. Mam stresowy tryb życia. Coraz częściej leże w łożku bo nie mam na nic ochoty. Uwielbiam być w ciągłym ruchu lecz teraz nie mam siły. Szybko sie denerwuje i zaczynam płakać , wręcz wpadam w histerie. Byłam u lekarza mówiłam, że waga mi spada, nie mam apetytu i ze sie stresuje, na to lekarz że powinnam się cieszyć ze jestem szczupła i nic mi nie jest a stres szybko minie, Co mogę zrobić ? :( chce zacząć normalnie funkcjonować :(

Wlasnie Baska, jakie te leki masz? bo ja jestem w nerwach i napieciu caly czas.. niestety taka sytuacja tez w domu. ale teraz be miec ogrom pracy i nadrabiania zaleglosci na uczelni i spac juz nie moge prawie przez tozamiast na spokojnie wziac sie do roboty i zaczac ogarniac wszystko. pms na szczescia za mna to troche lzej.. ale czasami jak mdlosci zlapia to nie potrafie juz przestac sie bac ;/

CILATOPRAM 10mg... Przy śniadaniu. Juz kiedys pisałam o nich...i naprawde miałam straszne objawy zaraz po przebudzeniu i trzymały sie do samego wieczora.... Bóle karku, głowy, nudności, nogi z waty, szum w uszach, goraco, szybkie bicie serca, uczucie ze zaraz zemdleje i wiele wiele innych. Na dana chwile znowu pije kawe , wychodze sama ... Jutro ide do pracy. Duzo ale to duzo poszło na lepsze . Jezeli myślicie , ze nerwice lekowa zwalczycie bez leków ... Przykro mi to stwierdzać ale NIE. To jest choroba i trzeba ja leczyc

Hey dziewczyny lekarz wykrył ze mam nerwice Lekowo depresyjna dostałam leki ale boje sie ich brać robiłam badania wszystkie wyszły ok ...ale ja nadal myślę ze cos mi jest a lekarz nie wykrył tego ...cały czas czuje brak oddechu znaczy taki jak by był ciepły jakaś blokadę w krtani oraz jak by cos mi cały czas uciskało klatkę piersiowa:( oraz co jakis czas zakuje mnie cos w okolicy serca , raz mi jest ciepło a raz znowu zimno ..czy tez macie podobne obiawy , ? bo juz zaczynam myslec ze to nie jest nerwica a cos innego:( mam pytanie czy jak lekarz was badła robiła wam test na stan waszego leku i depresji?

Testowałam kilka leków w dość długim okresie czasu niestety bez pożądanych rezultatów i poprawy muszę stwierdzić z przykrością i przepraszam za wyrażenie ale ostro *ryją beret* ja miałam po nich straszne stany nie mogłam w ogóle funkcjonować i myśleć jakaś masakra jakby zmieniały osobowość niestety leki albo nie są dla mnie albo nie trafiłam na odpowiedni ale niestety boję się dalszych testów na sobie.....:-(((

No ja po lekach bylam bardzo senna. a jak bralam mniejsze dawki to nie pomagaly.. u mnie dzisiaj tragedia. meczylam sie pol nocy, obudzily mnie koszmary i odrazu zaczely sie te przeklete mdlosci. rano nie moglam otworzyc oczu a teraz.. leze i czuje jakbym byla pijana albo wziela kilka tabletek. pierwszy raz tak mam. ale ostatnio ciagly stres i pospiech, zero zdrowego jedzenia, wczoraj nawet krew poszla z nosa. to chyba moze pogorszyc sprawe prawda? ale wczoraj denerwowalam sie i krzyczalam wiekszosc dnia, dzis sa tego efekty :( u mnie najgorsze jest to, ze musialabym sie wprowadzic z domu, calkiem odizolowac zeby zniknelo zrodlo stresow i nerwow. ale jak? na razie nie znajde pracy, musze skonczyc studia, to ostatni rok a i tak jest mi strasznie ciezko..w ogole to przraza mnie mysl ze bd musiala codzien rano wstawac do pracy z takim samopoczuciem. jak dam rade z wymiotami i biegunka rano? oj naprawde wolalabym zeby bolalo mnie cokolwiek, byleby te konkretnie objawy ustapily.. powiem wam ze dzis sie poddalam nerwicy. nie mam sil.. nie umiem sobie przetlumaczyc ze bedzie lepiej chwilowo. za dwa dni zabawa sylwestrowa i juz sie trzese na sama mysl, ze nie bd tam nic jesc, zwymiotuje na sali, o ile w ogole tam jakos dotre. bedzie baaaardzo ciezko ;/

Ja po ataku tych zawrotow glowy niewiem co myslec czy to atak nerwicy znowu swiruje od tego ja nigdy takiego ataku nie mialam zeby asz tak silny lekarze nie wiedza od czego to znow zwalaja na nerwice a ja strasznie sie boje ze to sie powtorzy ja nawet nie bylam w stanie sie ubrac jak mnie to zlapie na ulicy to bede musiala polozyc sie na chodniku od tego strachu mam nasilone leki;((((juz czasem nie daje rady;(((