Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość internauta4

Szanowny panie iGNAC i równie dostojna Pani Jasmo ja nie jestem TROLLEM ani tym trollem z telefonu komórkowego tak na początek wyjaśniam. Owszem pisałam kiedyś pod nickiem ktosktoczyta ale ze względów technicznych nie mogę tak dalej się podpisywać ,ponieważ pisze z innego komputera stacjonarnego mimo iz z tej samej sieci. Nr IP sieci jest ten sam.Przecież to widać bo się wyświetla, WEwnętrzny nr komputera jest inny i nazwa ktosktoczyta jest zajęta.. W sieci z której korzystam podłączonych jest co najmniej 60 a moze i więcej komputerów .Dlatego takie numery IP jak moj moga się pojawiac Tak sie dzieje kiedy nie jest sie indywidualnym odbiorcą internetu. Nie utożsamiajcie wszystkich wpisów z jedna osobą bo tak nie jest. A sama zmiana nicka to jeszcze nic złego.i nie oto tutaj chodzi. Sami pisywaliście na kilku wątkach pod innymi nickami.:)) Sprawa EWy czy Ani jest prosta i nie trzeba zbytnio się wysilać i śledzić zeby to zauważyć. Chciała sprostać waszym załozeniom ,ze z nerwicy mozna wyjsc bez leków.A ona jako EWALIT brała i wtedy i nie miałaby zadnych szans na dyskusje z wami. Musiała zmienic nick na Izabelle która juz nie brała a wy dopingowaliscie jej przejsc ten koszmar :)) i tu moj śmiech bo tak na prawdę to watpie czy kiedykolwiek przestała brac .A pózniej czyli obecnie jako Annachylewska znów musi brac leki bo nie daje rady i prosi o rade. wsparcie i opiekę. I własnie w takiej sytuacji ./ brak reakcji z waszej strony/ zrobiliście jej więcej złego niż dobrego. Takie forum to nie instytucja charytatywna żeby pomagać finansowo. Tu nikt nikogo nie zna tak naprawdę Każda rada powinna być przemyślana a szczególnie jeśli chodzi o branie czy nie branie leków. To sprawa indywidualna . A wy co -piętnujecie każdego kto napisze ,że dzięki lekom czuje się dobrze i może normalnie funkcjonować CZy to jest ok. Każdy musi dojsc sam do tego czy będzie brał leki czy potrafi pokonać ten stan inną metodą .I najważniejsza jest opieka lekarza jeśli się już łyka jakieś leki .Namawianie do rezygnacji ,/samowolne odstawianie leków/ może się żle skończyć.Może wprowadzać w błąd lekarza , może zakłamywać wyniki badań itp. Jeśli chcecie* pomagać*to wzorujcie się na odpowiedziach doktora experta ,który odpowiada forumowiczom tak jak powinien odpowiedziec lekarz nie widząc pacjenta. No ale Szanowni p. IGNAC i JASMA *przegonili *doktora z wątku. Ich zdanie jest ważniejsze a może i najważniejsze tylko dlatego ,że mają pokrewny zawód /socjolog, politolog /??? Wodolejcy :)) To

Gość internauta4

Chcę dodać bo nie wszystko przeszło że to forum jest pod tytułem :Nerwica lękowa -jak z nią walczyć? I każdy może opisać swój sposób walki .Ale wy nie dopuszczacie do dyskusji kogoś kto inaczej niż samą psychoterapią walczy z nerwicą. Dziwne to bardzo , takie podejscie bo sami zaczynaliście od leków. Każdy kto chce z wami dyskutować musi się dostosować do waszych *zaleceń*i może właśnie stąd całe to zamieszanie.?

Na NK, ktoś wysłał mi wiadomość, że na tym forum ktoś sobie mną wyciera buźkę :-))) Weszłam tu wczoraj i poczytałam odrobinę. Moje zdanie jest takie z nerwicą, lękami, depresją można walczyć i ma się, przy odrobinie szczęścia, 99% pewność, że wróci się do normalnego życia. Natomiast z głupotą jest już znacznie gorzej. TROLL, ZDROWA1, INTERNAUTA i wszystkie *walczące* postaci na forum, to jedna i ta sama mentalność, a tym samym, to jedna i ta sama osoba. Pisze, że jest taka spostrzegawcza, a nie spostrzegła, że ja to EWALIT i ANEZOB, ale ja tą nazwę zmieniłam oficjalnie i każdy może się doszukać tej informacji.i nic więcej. Mi lata koło dupy, czy INTERNAUTA, ZDROWA, CZYTAJĄCA, KTO TO CZYTA i pozostałe, będzie dobrze się czuła czy nie. To jest jej sprawa i jej problem. Natomiast doszukiwanie się sensacji wśród ludzi, którzy szukają pomocy i krzywdzenie ich świadczy o głupocie. INTERNAUTA, ZDROWA. CZYTAJĄCA itp. od zawsze ma problem z byciem akceptowanym przez piszących na forum i stąd takie doszukiwanie się sensacji. Jedyna rzecz jakiej mi trochę szkoda, to konflikt jaki dawno temu powstał miedzy IGNACEM a mną, ale nie ma już do czego wracać. Pozdrawiam wszystkich. Walczcie, bo warto. Ja wyszłam z problemów, ale to ciężka praca i trzeba chcieć, nie odpuszczać i mieć odrobinę szczęscia. Ja na forum na pewno nie będę się udzielała, a każdy, kto chce zaprzyjaźnić się ze mną, to proszę napisać. Odpiszę każdemu, nawet jak nie od razu, to odpiszę na pewno. Miłego dnia, miłej Wiosny... Ewa

INTERNAUTA Ja dziękuję, za odpowiedź i pomimo, że dawno nie czytałam tak niejasnego, pokrętnego i pełnego naciąganych i nieprawdziwych stwierdzeń tekstu, to po tym tekście już wiem, że dzieli nas taka przestrzeń mentalna, że nigdy się nie dogadamy i nigdy nie zrozumiem Twoich powodów postępowania i nie warto już próbować. Poza nickiem Ktośktoczyta używałaś kiedyś Kaśka12 - co też jest zajęty? Pod każdym z nim mieszasz i to jest super w porządku?, to super innym pomaga?, faktycznie, super postawa życiowa, nic z siebie nie dajesz, a krytykujesz zdanie i podejście innych - i może stąd to całe zamieszanie? PS. NIGDY, NIGDY nie pisałam pod innym nickiem, ani na tym wątku ani na innym, nawet swoim nickiem, którego mam od początku, nie pisałam na żadnym innym wątku - także próbuj dalej :-))) Nie zniechęcisz mnie, jak będę widziała lub czuła potrzebę, to będę pisała i już. Miłego dnia dla wszystkich

TRROL :-))) hahahaha, ale Ty jesteś nieszczęśliwa! Pani Spostrzegawcza i powinnaś zauważyć, że ja byłam bardzo lubiana na tym forum. Był inny zestaw ludzi, ale byliśmy grupą. Jak zaczęłaś mieszać i kłócić się i obrażać ludzi z forum, to forum się zaczęło rozpadać. Jedni odchodzili, a inny, nowi przychodzili, niemniej my pozostaliśmy w kontakcie na NK, a z Agą czyli FUTERKIM, to jesteśmy nie tylko na NK, ale w kontakcie telefonicznym do dzisiaj. Możesz to sobie sprawdzić . JASMA jesteś kimś, kto dużo pomaga i jesteś tu potrzebna, IGNAC też. Nie odchodź z forum z powodu takiego głupiego postępowania jak postępowanie TRROLA. Ja nie mam ani potrzeby, ani chęci, ani czasu bycia na tym forum, ale Wy jesteście potrzebni i pomagajcie. Nawet jak tylko kilka osób skorzysta z waszej pomocy i poprawi swoją jakość życia, to warto im pomóc. A tak na marginesie; od czasu kiedy ja udzielałam się na forum minęło duuużo czasu i moje poglądy bardzo się zmieniły. Przede wszystkim dzięki psychoterapii, ale gdybym kiedyś, nie weszła na to forum, pewnie nadal szukałabym poprawy życia w złych miejscach. Ewa

Ale robi się ciekawie na forum, znowu PANI PAMIĘTLIWA przypomniała sobie ,że ten sam tekst walnęłaś w tych samych okolicznościach , jaka to Ty jesteś lubiana i jak się * kumplujecie * na NK a jaka ja jestem zła i kłótliwa. Brawooooooooo

Nerwica dopadła mnie jakieś 4 lata temu, rok było spokoju, no i niestety pojawiły się małe kłopoty zdrowotne i jędza znowu przy atakowała. Najgorsze są zawroty głowy. Myślałam że można znaleźć tutaj wyciszenie. Jestem raczej *czytelnikiem* tego forum niż *pisarzem*, ale niestety to co ostatnio tu się dzieje nijak się ma z ideą takiego forum. Gdzie ludzie z problemami powinni znaleźć zrozumienie, poradę, wsparcie i dobre słowa. Wyobrażam sobie osobę, która zagląda tu pierwszy raz i czyta to co wypisujecie, wierzcie mi ja bym na miejscu tej osoby poszukała innego forum. Ja pamiętam czasy bez kłótni, sprzeczek i oskarżeń. Mam nadzieję że tak się jeszcze stanie, że będzie się chciało tu zaglądać. Pozdrawiam Gabrysia

Gabrysia masz rację ale nie ma domku bez ułomku , wszędzie jest dobrze i super gdzie nas nie ma bo to można nam wmówić ale rzeczywistość na ogół jest inna jak się tam wejdzie. Czasami trzeba oczyścić atmosferę tak jak idąc tropem domowym czy rodzinnym i w najlepszej rodzinie zdarzają się kłótnie i spory. Nachodzi taki czas ,że poziom obłudy sięga zenitu w moim przypadku i coś się napisze nie tak jakby chcieli * usłyszeć * i wtedy robi się zadyma a najwięcej krzyczą Ci * święci* a świętym nie jest nikt , Oni są w Niebie. Co niektórzy uważają się za świętych tu na ziemi to pierwsza sprawa a druga to tu większość ludzi nie znosi krytyki pod swoim adresem słusznej czy nie słusznej i wtedy wpadają w dyskusję na ogol nic nie dająca bo każdy ma racje lub sie obraza.

Troll, Internauta - ;-)) HEXE pisała na wątku *z nerwicy się wychodzi* np. na stronie 1128 (informacja dla zainteresowanych i trochę się nudzących ;-)) - łatwo było to znaleźć (znajomy mi podpowiedział jak :-)) - ojejku faktycznie, tak to ja, ja, szok, odnalazłam się, normalnie, wszystko się zgadza, cudownie...;-))) - jak Wy tak samo, po jakoś dziwnych przesłankach, niby zdemaskowałyście Ewalit pod różnymi nickami... to naprawdę wiarygodne jesteście bardzo ;-P GABBI pewnie masz rację, ale ciekawe jak Ty byś się czuła, gdybyś pisała na forum, próbowała innym na miarę swojej wiedzy i możliwości pomagać i wspierać, a ktoś by Cię atakował i jeszcze wmawiał jakieś różne inne nicki, nieszczerość i brak pamięci, to naprawdę byś nie zareagowała? Na tym wątku i na wielu innych zdarzają się burze i różne trudne wymiany zdań, to się zdarza, jest a późnej mija - to tylko forum i tylko ludzie.

Internauta się wkurzył, raczej Internauta się wkurzyła, ale to jakość głupio brzmi ;-))) Wyluzuj, pooddychaj trochę, świat jest piękny, a ludzie dobrzy i mili... Ja bardzo na to liczę, że HEXE się odezwie, nawet napisałam na jej wątku i poprosiłam, żeby zajrzała na nasz - choć szczerze wątpię, bo ona pisała w 2011 roku i może już na takie fora nie zaglądać, czego jej życzę.

Gość internauta4

Ja sie tak szybko nie wkurzam .Chyba widzisz moje uśmieszki.Wkurzony człowiek raczej tego nie robi :))))) Dobry,bardzo dobry i taki wymowny/ post Hexe / wybrałaś ha ha. Zgadzam się z tobą Jasma świat jest piękny a ludzie mili.:))))

Oj JASMA to Ty się wkurzyłaś , a nie Internauta , bo to jest SUFUR a nie SUFR. Tak , tak pewnie będzie* cudowne odrodzenie* HEXE tak jak EWYLIT. Wszystko jasne dlaczego tak się bronią a właściwie JASMA broni EWYLIT. To był ten mój jeden procent niepewności , HEXE preferowała leki a JASMA nie. Tylko krowa nie zmienia poglądów a ogólnie to jest jedna wielka ściema na forum . Sufur poza tym co napisałam to wszystko pasuje do tych dwóch pań i świadczy ,że to ta sama osoba.

Internauta, może i post wymowny, ale ze mną nie mający nic wspólnego... Ty już to wiesz, że ja nie jestem i nie byłam HEXE, ale pewnie nigdy tego nie przyznasz - prawda? Mylisz się w wielu kwestiach ze mną związanych, ale to pewnie Cię nie interesuje, bo Ty wiesz swoje i lepiej wiesz niż ja, kim jestem i co myślę. Pewnie swoim postepowaniem, zachowaniem i słowami do mnie kierowanymi, chcesz mnie sprowokować, a co najmniej zirytować, ale Twoje pisanie, choć owszem wolałabym, żeby nie miało tak negatywnego nastawiania, to nic personalnie mi nie robi, ale pomyśl inaczej, ja piszę od około lutego 2012 roku, wielu osobą odpisywałam, pokazywałam mechanizmy i sposoby radzenia sobie z zaburzeniami lękowymi, często swoje zdanie podbijałam swoim przykładem - że można, że się da, że bywa kiepsko, ale mi się udało i innym też może i pasłam jak to zrobiłam, może parę osób uwierzyło, że się da praca własną i bez powrotu do leków poradzić sobie z francą, a Ty wmawiając mi różne zachowania, podejście, że jestem obłudna i występuje w różnych odsłonach, to może zabierasz nadzieje, tym którzy mi uwierzyli - pomyśl o tym.