Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka!!! Ja nie spie juz dawno,buszowalam po kuchni,a jak juz sie wyrobilam zalanczam komp a tu dupa nie ma internetu,myslalam ze sie wkurze.Czesto tak mam kiedys sie wykoncze z tym netem. Dorotka do mnie pisala kazala Was mocno pozdrowic i usciskac.Ma problem z komputerem,jakis gosc ma do niej przyjechac i o ile sie da to naprawic,no a potem to zmyka na balange:)jesli uda sie naprawic too odezwie sie wieczorem. CZARNA-no ladnie do kosciola mnie wyganiasz,a ja tu buszuje po kuchni:) KRYSIA3-tez pobudke mi robi hehehehe:)jak tam Twoje zawroty glowy? ANDRZEJ-validolek i bez nerwow;) IWONA-to chyba odsypia wczorajsze,jak myslicie.Ja to juz norma,na strazy,ale ona dale wczoraj razem ze mna czadu z tym strozowaniem:) KRYSIA waw-nadrabia czytanie;)
Gość krystyna 3
WYŚCIE wczoraj takie kawały opowiadali a ja wam napisze taki śmieszny wierszyk Pewien pijanica znany w całrj gminie idąc sobie drogą spotkał w rowie świnie utytłana w błocie i chrząskając ryjem patrzyła na przechodna ze świńskim spokojem więc się pijak zatrzymał przystając nad rowemrozpoczoł do świni swoją przemowę widzisz bydle nieczyste wymyślął jej w gniewie brudna jesteś i słósznie cowją cię w chlewie ty nigdy nie zrozumiesz krzyczał pijanica jak wielka miedzy nami istnieje różnica ja jetem człowiekiem a ty jesteś świnia lecz nie skończł swojej przemowy bo oto strzciwszy równowagę uwlił się w błoto aświna stojąc nad nim trącając go ryjem jest różnia chrząstneła ja wodki nie pije
Gość catullus
Witam was.. Nie wiem, co się ze mną dzieje. W sumie ten lewy bok rwie mnie już od tygodnia (przy oddychaniu i kiedy ułożę się na prawym boku np.). Dziś w nocy znowu obudziłem się przerażony, bolał mnie nie tylko ten przeklęty lewy bok, ale i prawy, miałem straszne dreszcze i cały się trzesłem. Byłem bliski dzwonienia po lekarza, na szczescie po 0,5h przeszło. Ale nadal jestem przerażony, już nie wiem, czy to jest nerwica, czy może to bioxetin tak działa, czy jednak coś mi rzeczywiście jest. Szkoda gadać po prostu.
Krysiu3 dobre to bylo:)Wiesz dzis nie wzielam juz rannej dawki afobamu ciekawe co bedzie,to juz ostatnia dawka do zejscia,narazie probuje nie dzielic odstawilam od razu 0,5 zobacze co bedzie,jak zle zawsze moge dzielic nie prawdasz. Catullus od bioxetinu na pewno nie,bo jak wiesz tez go biore.
Gość catullus
Aga, podejrzewam, że to nerwica. Ale rozumiesz, ja się panicznie boję o to, ze będę miał raka płuc. Mimo, że już trzech lekarzy stwierdzilo, że nic mi nie jest, byłem u pulmonologa, miałem robione rtg klatki piersiowej, to nadal się boję. Nie wiem już, czy ten kaszel sobie wkręciłem, czy nie i mnie to czasami strasznie dołuje. Do tego doszedł ten ciągły ból po lewej stronie klatki piersiowej (nigdy mnie tak długo nie trzymało) - czasem idzie się załamać po prostu.
Gość catullus
A z drugiej strony, dokonując samoanalizy wiem, ze poruszam się po błędnym kole. Skoro lekarze twierdzą, że nic mi nie jest, to powinienem im wierzyć. Boję się choroby, nakręcam się, że coś mi jest, ból się pojawia, a ja nakręcam się jeszcze bardziej. Ale to jest trochę jak z alkoholizmem - wiesz, ze masz problem, a trudno z tego wyjść.
Catullus rozumiem Cie po prostu sie nakrecasz,i ciezko z tego wyjsc.Nawet jak nie chcesz to mysli same wplywaja do glowy.To typowe objawy nerwicy,niestety.Szukanie rozmaitych chorob i wmawianie ich sobie,a szczegolnie tych najgorszych,a w nastepstwie ze sie umrze,normalne.Jestes jednym z wielu takich przypadkow.Dlatego trzeba z tym walczyc i nie dopuscic do tego zeby sie nakrecac,bo to najgorsze co moze byc.
Gość catullus
Dzięki za wspracie :). Eh, niestety. Czasem sobie daję z tym radę, ale czasem jak mnie dopadnie, to aż się odechciewa. Możliwe też, że ma to związek z wczorajszym napiciem się piwa - wziąłem dwa łyki i momentalnie poczułem się źle.
Gość AndrzejW
dzisiaj sobie ubzdurałem że mam wrzody na żołądku bo rano jak wstaje to mam krew w nosie,no i jak zakasłam rankiem to też mam krew:( nie wiem co się dzieje kurcze,ide chyba jutro do lekarza,niech mi jakieś badania porobia...kolejne
Hej wszystkim w ten cudowny dzień!!! Spałam do 10,30 szok....nie pamietam kiedy tak pospałam! Błękitne niebo ,cieplutko,słonko świeci aż się chce żyć.Dałam na balkon dywanik i siedziałam sobie w słoneczku.Mam na balkonie takie pnącze,jakie niekiedy widać na domach,tak je oplata i....w niektórych miejscach już zielenieje! Ale moi kochani panowie! co to się dzieje dziś z Wami? Jesteśmy bardzo podatni na sugestie,jeśli bedziecie myśleć tylko o najgorszych możliwościach to będziecie w to wierzyć i naprawdę wszystko odczuwać...Nie jest łatwo zmienić tok myślenia,ale to jest możliwe..odganiajcie złe myśli,a myślcie o przyjemnościach...jeśli pomoże to np o bieliznie:)) Andrzej , a Ty do lekarza żeby wyjasnić te krwawienia,z pewnością to nic groznego. Aga kiedy Ty sypiasz ? :) Krysiu3 opowiastka super! Czarna widzisz ile bedę odsypiać jak pogonimy po knajpkach:)
Nie wiem czy przewodni,ale pomyślałam ,że jak panowie wyobrażą sobie to i owo to zapomniecie o dolegliwościach:) Wezcie ode mnie dobre samopoczucie! ja chyba pójdę niedługo na rower bo mnie energia rozpiera!Catullus! zrób sobie sam coś w rodzaju hipnozy...zamknij oczy i przenieś się do cudownego miejsca o jakim marzysz..wszystko tam jest możliwe,czujesz się bezpieczny ,spokojny i szczęśliwy...mnie to pomaga,może Tobie też pomoże?
no kurde chłopaki, no ciała dajecie, ja w niedzielę jestem jak trup tak sie boje poniedziałku, ale jakos próbuje dać radę, no wziąc sie w garśc proszę, catullus w końcu koncert przed nami iwonka, po balowaniu nalezy odsypiać, choc ja jakos nigdy nie mogę byłam dzis u weterynarza, mój boże jak moja sunia rozpaczała, nie wiem czy z bólu, czy dlatego, ze chłopaki nie beda sie za nia ogladać aga ja tez w kuchni buszowałam u mnie makaron w sosie pomidorowym z mascarpone i pulpetami, a u ciebie? krysiajutro dzwonię, bo tesknie za toba, to chyba jasne nie?