Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Co tu tak pusto, Izabela zameldowała się chociaż wczoraj , dzisiaj pewnie na spacerze bo u nas piękna pogoda, my po . Nie wiem gdzie mieszkasz , może niebiosa też dały Tobie taką szansę jak nam aby pospacerować. Jasma , Ignac i inni co tam , chyba ,że wszyscy są zabiegani i kupują prezenty na Mikołaja lub czyszczą byty. Ja dla wszystkich ( w rodzinie ) drobiazgi już pokupowałam . Meldować mi się tu proszę.

Ja tam nie czuję w ogóle klimatu jak nie ma śniegu i pewnie w święta też nie będzie;/;/;/ w nocy bywało różnie. Nie lubię spać sama jak mąż w nocy w pracy, bo wtedy mam większe ataki paniki.. ale poradziłam sobie i obeszło się bez propranololu. P.S dla mnie za zimno na spacer:)

Megi , oj tam ,oj tam , na święta * zamówiłam * śnieg , bo wiesz teraz to niech lepiej nie jest , nie jest ślisko a tak aby tak nie było to za dużo soli sypią . Megi , szaliczek czapeczka , rękawiczki i na spacerek , nie ma złej pogody tylko jest zły ubiór. A to jaka jest pogoda u Was , ile stopni? No to Megi * odhaczona na liście obecności* , następni proszę .

Coś mi się zapisało za wcześnie , Megi , nie wymyślaj kochana , co aż do wiosny chcesz siedzieć w domu? Jak ma być śnieg to musi być mróz a ma być przecież. Przy zamkniętych ustach nic się gardłu nie stanie , nawet leczy się niektóre dolegliwości gardła zimnem ( każą jeść lody). Najwięcej zachorowań na gardło jest latem i takie anginy bywają nawet grozne. Ja mąż ma wolne to na spacerek , same korzyści dla Was z tego będą.

Nie wiem czy to dzisiejsza słoneczna pogoda czy bardziej korzystny biometr ale dziś czuje sie znacznie lepiej..;-)) czego życzę wszystkim. Oby tak dalej ;-)) i niech tak już pozostanie.... ja uwielbiam zimę ze śniegiem (latem upały mnie bardzo męczą..).... Będę zaglądać, bo są tu fajni i rzeczowi ludzie..;-))

Moja noc minęła fatalnie, skonczyłam na pogotowiu. Opowiedziałam moją historię przedwczoraj.. Dziś o 2 w nocy wyrwałam sie ze snu, do aparatu i ciśnienie i puls 140/0 p. 115 - z normalnego na dniach 105/60 p. 65 . Dostałam strasznej paniki, serce niesamowicie mi kołatało czułam ogromny ucisk w klatce, drętwiały mi nogi i ręce, byłam cała blada, dostałam biegunki i miałam odruchy wymiotne.Co chwilkę słabłam.. Mam dopiero 20 lat! Z moim serdem prawdopodobnie wszystko ok, i to na tle nerwicy. Nie chce wpadać w hipochondryzm ale musze sie zbadać i upewnić. Przebywam w niemczech, po tej sytuacji dziś wracam do polski na wizyte z kardiologiem i specjalistą od nerwicy. Może przepiszą mi w koncu odpowiednie leki.. nie mam już sił :(

Martynaanna1 powinnaś mieć zawsze przy sobie coś na uspokojenie, ja w nocy jak się wybudzam to potrafię mieć puls 180! ale mam propranolol na obniżenie pulsu i ciśnienia. Łykam i po 10 minutach się uspokaja (karetka i tak wcześniej by nie dojechała) i nie raz się zastanawiam jak moje serce to wytrzymuje.

Megi , ja też spacer czasami traktuję jako zakupy czy załatwienie spraw a właściwie to najczęściej. Jak zwał tak zwał , ruch to ruch. Martynaanna , nie ma co w kółko to samo pisać , poczytaj posty Jasmy czy Ignaca . Z lekami uważaj , to też jasno o tym pisze i Jasma i Ignac . Ja też zresztą jestem antylekowa a dlatego bo one nie leczą tylko maskują i dlatego nic nie dają no może jak ktoś jest w wielkiej desperacji i nie ma siły wyjść na terapię to w/g mnie i nie tylko jest jedyny powód aby brać je.

Hejka Witam ponownie, obiecywałam ze jak po wizycie u kardio będzie ok uznam że to nerwica , jak narzie odwiedziłam rehabiltację i mama zabiegi na kręgosłu po oprócz zniesienia lordozy i maleńkiej dyskopatki szyjnej doszła mega skolioza :) Właśnie wróciłam od kardiologa mało przyjedmny jak na 200 zł za wizytę , ale ok zrobił ekg echo serca , usg doplera i w tych badaniach wszystko w zależytym porządku a jezszcze wczoraj w nocy zaś miałam mega przebudzenie z silnym kołataniem serca , zleciła na poniedziałek holtera może on coś wykaże

Gość dam rade

Ja dzisiaj bylam u psychiatry. Zaniepokoily mnie ostatnio pewne objawy i chcialam sie skonsultowac. O dziwo to nie kolejna akcja nerwicowa tylko efekt uboczny leku. I co kazal zrobic Pan doktor - odstawic lek :( a mi juz na samą mysl o tym szumi w glowie. Normalnie jestem przerazona bo ja z lekami slabo sie czuje a co doporo bez nich???

DAM RADE. Witaj. Ten lek jest stosowany przy padaczce i zdarza się, że jak bierze się go na nerwicę i nagle odstawi, to mogą wystąpić ataki padaczki. Z tego, co wiem, a wiem niewiele, to nie można odstawić tego leku natychmiast. Jeżeli jest taka konieczność i trzeba go odstawić, to należy zamienić go innym lekiem, aby nie narażać pacjenta na ostawienny atak padaczki. Te ewentualne padaczkowe ataki nie są chorob, tylko efektem ubocznym odstawiania i z czasem przechodzi. Pisze Ci o tym, żebyś się nie przestraszyła, jak coś zaczęłoby Ci się dziać.

PAMKA ZOMIREN, to benzo, czyli uzalezniacz. Szybko działa, ale nie można tego gówna brać dłużej niż 2 tygodnie. bo nie dość, że uzależnia, to jeszcze organizm szybko się przyzwyczaja i trzeba brać, coraz większa dawkę. Dobrze mieć taki lek na bardzo czarna godzinę, ale raczej tego się nie bierze i tylko debil, nie lekarz może coś takiego przepisywać.. To to samo, co XANAX czy AFOBAM. To zdecydowanie nie jest lek, tylko środek na natychmiastowe złagodzenie objawów.

A bierze ktoś z Was SSRI? bo ja biorę, ale tylko połówkę 5mg elicei bo tak zaczynałam, a nie dało się zwiększyć, bo objawy były straszne a nie chciałam brać żadnego xanaxu i tego typu i się tak dalej męcze. A w tamtym roku, kiedy to zaczęło mi się na dobre to dostałam elicee ale brałam całą 10mg i pomogło. Teraz już tak nie działa, bo za mała dawka a zwiększyć się nie da;/