Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ktosktoczyta no widzisz, nie umiesz czytac. O oksazepanie pisze ze na samym poczatku (nikt nie rodzi sie geniuszem) bral co 2 tygodnie 1 tabletke, robiac sobie wakacje od nerwicy :-) Napisalas dokladnie tekst wpisujacy sie w hejterstwo, parcie na forum, agresja.... Tak jak napisalas jest mi wszystko jedno komu pomagam, jezeli tej pomocy szuka. Nie sledze ludzi, nie porownuje wpisow i nie wlaczam sie tylko w momentach kiedy komus trzeba przywalic. To jest najprostsze do zrobienia. Trudniej komus albo sobie pomoc. Piszesz ze nie potrzebujesz tego forum, to po co tu wchodzisz? Czyzby w okolicach Strzegomia nie bylo zadnych terapeutow? Wiem ze tego nie widac ale uwierz mi na slowo, ze jestem spokojny jak baranek i zal mi takich ludzi jak Ty. Nawet jezeli masz rację co do mnie, to mnie nie zmienisz. Zmienic mozesz tylko siebie i moze warto na to poswiecic energie. Przyjrzyj sie swoim postom i odpowiedz sobie, krto bardziej obraza ludzi i kto zieje wieksza agresja.

Gość ktosktoczyta

Nie śledzisz ? a skąd ta ciekawość co do mojego IP. Pudło ! Do Strzegomia to mam kawal drogi. :)) No właśnie jest ci wszystko jedno komu pomagasz- to jest możliwe tylko wirtualnie . A czy ja ciebie w ogóle chce zmieniać ? nie rozumiem.? Dobranoc:)

Oj , oj Ignac tym ostatnim postem do KTOŚTOCZYTA przegiąłeś , czy to nie jest hejterski post? Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe , nie jesteś Bóg wie kim ,że Tobie wolno wszystko no bo pomagasz a jak ktoś inny coś napisze krytykując no to jest od razu jest trollem czy hejterem. . Czy posty Rolnika są hejterstwem lub trollowaniem? Czy hejterzy są też jakoś klasyfikowani ?

ANDRU tak ja mam dusznosci od nerwicy i to czesto poprotu np leze i musze wstac bo czuje ze brakuje mi powietrza otwieram okno oddycham i przechodzi,powiedz mi w sprawie tego zeba czy ty gadales stommatologowi ze masz klopoty z sercem?bo ja niewiem czy mam gadac ze mam tak zle ekg?bo kiedys jaK powiedzialam dentystce to mi powiedziala ze moge dostac zawal po znieczuleniu domiejscowym i mi niewyrwala zeba wlasnie wtedy pojmechalam do chirurga i po 3 znieczuleniu mdlalam,napisz mi jak u ciebie bylo z tym znieczuleniem

Czytam i jestem przerażona tym co dzieje się na forum. Doskoczcie sobie wszyscy do gardła a potem poskarżcie lekarzowi, że macie nerwicę. Na co dzień spotykamy się z nienawiścią, złośliwością i zazdrością i nie ma to jak zerknąć dla odmiany i ukojenia nerwów na forum gdzie liczymy na ciepłe słowo a spotykamy się z tym samym co nas otacza, Brawo!

ZDROWA, KTOŚKTOCZYTA, MARY i wszystkie inne nicki, nie wiem czy jesteś jedną osoba czy jest Was kilka i nic mnie to nie obchodzi, ale zawsze zjawiacie się wszystkie razem i w jednym czasie. Bez względu ile Was jest, to co robicie jest chore. Piszecie, że jesteście wyleczone z nerwicy, jakie wyleczone, z jakiej nerwicy?!! Zdrowi i normalni ludzie nie postępują jak Wy, nie skłócają ludzi dla samej przyjemności skłócania! Idźcie do lekarza od nerwic, albo do terapeuty i pokażcie swoje wpisy na forum i zapytajcie się czy takie postępowanie jest zdrowe i normalne. To nie jest pierwszy raz. Skłócacie ludzi od lat i nie tylko na tym forum. Macie problem wymagający leczenia i cokolwiek nie napiszecie, nie wykpicie, nie wytknięcie, czy nie obrazicie, to nie zmieni to faktu, że jesteście chore, bardzo chore z nienawiści do wszystkiego. Idźcie się leczyć zamiast wchodzić na takie fora, bo krzywdzicie ludzi, którzy potrzebują pomocy. Ja wiem, że Was to nic nie obchodzi, bo dla Was najważniejsze jest postawić na durnym swoim, bez względu na konsekwencje, a później jak już narobicie gnoju, to zniknąć i czekać na następna okazję wczytując się obsesyjnie w posty. To jest chore i trzeba z tym walczyć. Nie jestem Waszym wrogiem i dobrze Wam życzę. Ewa

Gość ktosktoczyta

Tematem wątku na którym dyskutujemy jest nerwica lękowa i walka z nią.I tego powinniśmy sie trzymać. Jak to się ma do szukania mojego nr IP ,jego lokalizacji?? Co z tym zrobisz IGNAC??? Chcesz mnie zastraszyć? :)) Jeśli uważasz ,ze ktoś /ja/ cię obraża,itp to zgłoś to Administratorowi. EWALIT daruj sobie taki wpis . Z samego rana tak *wybuchasz* ufff. To, że ty występowałaś w trzech osobach to nie znaczy ,że inni też tak robią:)) na jakiej podstawie stawiasz takie zarzuty?

Gość czytajacy40

Ewalit no chyba jesteś śmieszna, to raczej ty masz rozdwojenie, jak nie roztrojenie jaźni, chyba ty najczęściej występujesz pod wieloma nikami, rozśmieszyłaś mnie do łez. Wchodzę nie, żeby siać zamieszanie ale wtedy kiedy uważam, że ktoś nie ma racji, mam do tego prawo tak jak ty. Przypomnij sobie twoje posty to w nich kipiało agresją, krzykiem i atakami, chyba nie przemyślałaś tego co napisałaś. Reszty nie będę komentować, bo po co.

Tylko na tym watku sa wiecznie zwady,czy dam rade popieram co napisalas,czytam te wasze posty i odrazu mi zle gdzie te forum co bylo 2 lata temu ze w tym pojebanym swiecie zawsze musi byc ktos kto wszytko psuje,ja niewiem nie potrzebujecie tego forum pomocy to niepiszcxie na nim bo po co,po waszych postach widac ze sie swietnie czujecie,to jest masakra naserio

To i ja coś napiszę . Tak zmieniłam nicka ze ZDROWA na MARY10 ponieważ nie mogłam się zalogować na ZDROWA z powodu wymiany komputera. Pisze to już z trzeci raz ,, powinno się utrwalić. Jak będzie potrzeba to powtórzę to jeszcze raz. Nie wstydzę się swojej osoby pod nickiem ZDROWA , nie muszę stosować kamuflażu . Ja też szukam pomocy i to nie raz pisałam jakiej ale powtórzę :mam różne arytmie od ponad 30 lat a obecnie utrwalone migotanie przedsionków ,a że arytmie spowodowały umie przeróżne lęki to dlatego i na takich watkach szukałam pomocy . W innych miejscach też można mnie *spotkać* bo tam gdzie jest coś o arytmii czy migotaniu to jestem i czytam a czasami coś napiszę . Jednym moje pisanie się podoba drugim nie , to jest normalna sprawa w realu t też tak jest , nic nadzwyczajnego. Ewa Twoje posty w/g mnie były często agresywne i wywyższające się co to nie ja, ile osób przez Ciebie upuściło forum , wiesz to ?, ja też nie bo nie liczyłam ale sporo. A ostatnio zareagowałam na EKOAKOWSKA bo nie znoszę obłudy i kłamstwa i robienie z ludzi idiotów . Prawa forum są okrutne dla tych co klamią i oszukują . Dlaczego nie szukałaś pomocy pod nickiem EWALIT , co bałaś się ,że Ci nikt nie odpisze ? To tyle i aż tyle ode mnie.

GOŚCINNIE :-) Proszę, zostawcie te wzajemne ataki i udawadnianie czyje na górze, już większość nawet nie pamięta od czego się zaczęło, jakie to ma teraz znaczenie kto jest kto i co, kiedyś komuś napisał czy zarzucił, zostawcie to i posłuchajcie głosów osób, które z czymś poważniejszym się borykają. Wydaje mi się, że nawet Wam z tym fajnie nie jest. Szkoda czasu. Ten wątek ma prawie 10 lat, szkoda go trochę :-) Pozdrawiam Was serdecznie wszystkich

KTOSKTOCZYTA, MARY, ZDROWA, CZYTAJACA i cała kłótliwa reszta, czytanie ze zrozumieniem to zaleta ludzi inteligentnych i chyba nie powinniście mieć z tym problemu, prawda? Ja byłam na forum 2 lata i wpisy do mnie rozpoczynały się od ...Ewa kochana...*, Ewuś dziękuje...* itp. Wy chyba nie możecie pochwalić się taką sympatią na forum? Później napisałam coś do Cinka i zostało to rozdmuchane przez Ciebie do granic zdrowego rozsądku. Oczywiście, że się zdenerwowałam, bo nie obraziłam Cinka i nie miałam takiego zamiaru, ale Wam pasowało skłócać na maxa i podtrzymywałyście atmosferę, a teraz piszesz, że jestem agresywna i niegrzeczna i ciągle to przytaczasz. Każdy może pogrzebać i poszukać tych wpisów sprzed roku i przekona się sam, że nie można zarzucić mi ani agresywności, ani bycia niegrzeczną, tylko zdenerwowanie na intrygi i niesprawiedliwość szerzone przez Ciebie czy przez Was. Nawet IGNAC, uosobienie spokoju czasem, w chwili zdenerwowania, oczywiście przez Was, napisze coś czego na spokojnie nie napisałby, ale to nie świadczy, że jest agresywny, to świadczy, że jest zdenerwowany i nic poza tym. To jest potrzebne forum i szkoda to niszczyć, chociaż wiem na pewno, że nic Was to nie obchodzi, więc piszcie na forum swoje okropieństwa, skłócajcie ludzi i pchajcie się tam gdzie Was nie chcę. Idźcie się leczyć. Zawsze warto stać się lepszym człowiekiem. Ewa.

Chcę wszystkich zapewnić, że nie zamierzam uczestniczyć w aktywnym życiu forum, chociaż czasem brakuje mi tego. Wtrąciłam się, bo ktoś stale wyciera sobie mną gębę i to jest irytujące. Jest takie powiedzenie; *Nie ma pies czym szczekać, to łykami*, nałyka się powietrza i tym szczeka i tak postępują ZDROWA, MARY i cała kłótliwa reszta Pozdrawiam. Ewa.

Witajcie ; ) Przeczytałam z przed lat objawy ludzi chorych na tą nieznośną chorobę i muszę powiedzieć że mają rację . Ja mam dopiero 18 lat , od Lipca męczą mnie lęki . Boję się że coś mi się stanie , mimo iż jestem zdrowa , nie daj boże jak coś mnie zakłuje lub zaboli to myśli przychodzą że umrę . Męczą mnie napadowe duszności , kołatanie serca i drżenie ciała . Najgorzej jest gdy mam iść spać . Ogarnia mnie panika i muszę wziąć Hydroxyzynę która mnie uspokaja . Ale ile można brać tabletki ? ; ( . Nie potrafię sobie poradzić , chciałabym żyć normalnie jak inne osoby w moim wieku . Chciałabym wyjść z koleżankami na imprezę i pobawić się ale boję się że jak wypije piwo i napadnie mnie atak to nie będe mogła wziąść tabletki . Gdy napada mnie lęk , potrzebuję aby ktoś mnie przytulił i cały czas pytam ( czy nie umrę , czy nie stanie mi serce ? ) . Chciałabym żyć normlanie jak przed laty .

Futerko , to ja Ci napiszę co do Twojego problemu z dentystą. Ja też strasznie się boję i pewnie bardzo jeszcze dużo ludzi i dlatego dentyści to wiedzą i są wyrozumiali dla takich osób. Powiedz szczerze ,że się strasznie boisz całego zabiegu , że jesteś wrażliwa na ból , boisz się znieczulenia i wszystko jeszcze co Cię trapi w związku z tym i jakie tabletki bierzesz , że masz kołatania serca i wszystko , wszystko i zobaczysz ,że dentysta to zauważy i będzie wszystko dobrze , Oni mają bardzo dużo takich pacjentów. Zobaczysz będzie dobrze !!!

Gość czytajacy40

Ewalit, ponosi cię jak nic. Twoja popularność na forum, hmmmmmmm wątpliwa i owszem byłaś tu ciągle, ale wiele osób się z tobą sprzeczało, bo twoja teoria zdrowia była najmądrzejsza, wiele by pisać, kłóciłaś się z każdym kto się z tobą nie zgadzał. Nie dodawaj sobie zasług, bo nie jesteś osobą, która może powiedzieć nauczyłam się żyć z nerwicą, albo jej nie mam, latami łykasz leki, tony leków zmieniasz je, dokładasz nowe, nie jesteś żadnym dobrym przykładem na pokonywanie nerwicy. Twój ton jest wyniosły, uważasz się za najmądrzejszą, a daleko ci do tego. Ty wymagasz na pewno bardzo dobrego specjalisty, tylko jakiego, zmień neurologa, bo taki cię leczył na psychiatrę to może będą efekty. W tobie jest tyle jadu, jak u nikogo na forum. Tylko co ci da specjalista jak ty tyle lat się leczysz a efektów żadnych, paskudna z ciebie osoba i agresywna strasznie. Wiele osób ze względu na ciebie uciekło z forum bo był czas, że robiłaś tutaj za nauczycielkę a inni byli uczniami, których ganiłaś na każdym kroku. Dostrzegaj to w sobie, co inni o tobie piszą a wtedy łatwiej wyjdziesz z nerwicy, trochę pokory, trochę przyznania się do winy, wysłuchania z pokorą co inni mają do powiedzenia, przystań i pomyśl, może mają rację a nie od razu jak jadowita baba ziejesz ogniem na innych.

Tak, prawie ten wątek istnieje 10 lat , przewinęło się wiele osób , które i odeszły i nigdy już tu nie zaglądały przynajmniej poprzez pisanie i dlatego jak ktoś wraca jak np, Futerko po dwóch latach i * z tego składu nikogo już nie ma * to bardzo trudno o rzetelną poradę czy wsparcie bo nazwijmy to * obca osoba czyli nowa* nie zna problemu danej osoby sprzed dwóch lat i może dostać te same rady co przedtem , które nie pomogły i znowu nic nie idzie do przodku w walce z nerwicą a szkoda. NK rzeczywiście nie jest od tego tylko forum. Futerko jeżeli chcesz jakiś porad co do Twojego stanu zdrowia to lepiej by Ci było na wątku MAMY Z NERWICĄ . Tam są dziewczyny z dziećmi w Twoim wieku i wydaje mi się ,że bardziej Ciebie zrozumieją ale decyzja należy do Ciebie. Tutaj mimo wszystko dzieją się ciekawe rzeczy i czasami wręcz nieprawdopodobne.

ALEKSANDRA95 jak przeczytałem Twój post to tak, jakbym siebie widział jeszcze do niedawna... bałem się, że jak wypije piwo to nie będę mógł sobie pomóc, ze żaden learz nie potraktuje mnie serio.... i iesz co zrobiłem? wypiłem... pamiętam jak dziś, że tak mi później kark zesztywniał, że głowa mała... ale później jeszcze raz wypiłem, i jeszcze raz... i NIC MI SIĘ NIE DZIAŁO!!!! to tylko strach wywołuje takie objawy.... nie zaglądam tutaj często więc nie będę mógł Ci tak odpisywać... ale pozdrawiam :)