Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Opiszę wam ćwiczenia, które pokazała mi pani psycholog. Może mi się to uda. Jeśli czujecie mrowienie w policzkach i w zębach. Językiem wypychamy w bok najpierw jeden policzek i puszczamy, potem wypychamy drugi - puszczamy. Następnie językiem dotykamy do górnego podniebienia, naciskamy - puszczamy. Na koniec wypychamy język z przodu przed zęby, przed dolną szczękę ale pod wargą i puszczamy. Powtarzamy kilka razy. Powinno pomóc. Mi pomogło. Później napiszę o ćwiczeniu, które pomaga gdy czujecie dziwne uczucie w głowie np. napięcie, opadanie głowy, itp. Zapraszam na mojego bloga www.rozwod9.bloog.pl
Witam Opiszę wam ćwiczenia, które pokazała mi pani psycholog. Może mi się to uda. Jeśli czujecie mrowienie w policzkach i w zębach. Językiem wypychamy w bok najpierw jeden policzek i puszczamy, potem wypychamy drugi - puszczamy. Następnie językiem dotykamy do górnego podniebienia, naciskamy - puszczamy. Na koniec wypychamy język z przodu przed zęby, przed dolną szczękę ale pod wargą i puszczamy. Powtarzamy kilka razy. Powinno pomóc. Mi pomogło. Później napiszę o ćwiczeniu, które pomagą gdy czujecie dziwne uczucie w głowie np. napięcie, opadanie głowy, itp. Zapraszam na bloga: Jak pokonać nerwicę. www.rozwod9.bloog.pl
No dziewczyny stracilam sie na troche a tu juz dwie strony,ladnie.Wlasnie wszamalam dwa paczki:)Widze ze humorki dopisuja hihihihi:) Ola juz pojadlas paczusiow? Czarna jak leci? Mattiaga szalleje w kuchni:) Krysia waw tez nie narzeka fajnie. A gdzie nasza druga Krysia3 sie podziewa? Dorotko wrocilas juz od lekarza? Iwona dzis z mama caly dzionek,bede tesknic skarbie moj.
Kochani jestem już z Wami Tak jak myślałam mam anginę. Lekarz zapisał mi antybiotyk o nazwie summamed .Pierwzy raz spotykam się z tym lekiem i nie mam pojęcia czy jest skuteczny.Medyk zapewnił mnie ,że to antybioty o natychmiastowym działaniu więc muszę wierzyć mu na słowo. Ulotki nie czytam ,zaraz ją wypierniczyłam do kosza na śmieci. Po co niepotrzebnie się nakręcać prawda? Gardziołko mam płukać roztworem z wody utlenionej 5 razy dziennie i wygrzewać się w łóżeczku. Na samą myśl o tych świeżutkich pączkach i faworkach,którymi się opychacie aż mi ślinka leci na klawiaturę .Nie przełknę w chwili obecnej nawet kęsa ale z pewnością odbiję sobie to po wyleczeniu gardła. O wasze nastroje nie pytam ,ponieważ przeczytałam posty i wychodzi na to ,że wszystko jest ok. Ja ogólnie nastrój i humorek też mam niezły mimo tej anginy.W dalszym ciągu tkwi we mnie energia ,którą nabrałam podczas psychoterapii.Musiałam zrobić niezły zapas bo to żadkość ,żebym tak pozytywnie myślała przez kilka dni pod rząd. Na obiadek i kolację kupiłam kilka kubeczków jogurtu.Nie jest to wymarzony posiłek ale jest pewny i nie sprawi problemów podczas przełykania. Kurcze ale się rozpisałam .To wszystko przez to ,że się stęskniłam za Wami .Nawet nie miałam pojęcia ,że można tak bardzo przywiązać się do ludzi poznanych w necie.A jednak !!!
Gość krystyna 3
Witam moje dziewczynki ! najpierw przepraszam że wczoraj was opuściłam na cały dzień choć myślami byłam cały czas z wami nie chcę o tym pisać dlaczego choć wiem że tu mogę napisać o wszystkim ale są tu na tym forum młode mamy a to nie wpłynełoby dobrze na ich psychike więc mam nadzieje że mi to wybaczycie nie byłam w stanie nic napisać a nie chciałam udawać że jest wszystko ok AGUNIU jak tam po psychoterapi pączki pewno zaliczyłaś ja też zaraz zjem CZARNA słoneczko nie przejmuj się jak lubisz słodkie to jedz na zdrowie IWONKI cukiereczka dzisiaj nie będzie szkoda DOROTKO co u ciebie skarbie ? napewno się jeszcze odezwe Pozdrawiam wszystkich
dorotko bądź , bez ciebie forum , to co to za forum, żadnej z nas nie może zabraknąć krysiu nie moge jeść, bo w nic nie wejdę, obiecałam sobie wziąć się za siebie dzwoniłam wczoraj do ciebie małgoś lepiej nie:) aga pytałam cie już chyba wczoraj jak w domku?
kurcze dziewczyny nie wiem co sie dzieje znowu mnie coś złapało i nie wiem czy to nerwica cholerne ukłucie po miedzy piersiami i potem robimi sie sztywny kark no i z ta lewa reka tez cos sie dzieje jest mi zimno i sie cała trzese kurcze co robic czy to nerwica Pomózcie
Gość krystyna 3
DOROTKO teraz przeczytałam że masz angine najgorsze paskudztwo cię dopadło ja odkąd mam wycięte migdały to mam z głowy anginy a często na nią chorowałam zdrowiej słóneczko tylko napewno masz kłopot z jedzeniem bo to naprawdę boli ani przełykać się nie da Zapomniałam pozdrowić moją iminniczkę KRYSIĘ WAW Pozdrawiam cię Krysiu
Olu obiawy ,które opisujesz u mnie najczęściej występują podzas ataku. Myślę,że i u Ciebie związane jest to z nerwicą.Rozlużnij się ,odpocznij i postaraj się zająć czymś co spowoduje,że odwrócisz myśli i zapomnisz o tych dolegliwościach.Trzymaj się kochanie
DOROTKO tak,tak angine leeee ja tez jak wycielam migdaly mam juz spokuj z angina.To co ze przechodzilam przy tym dramatyczne chwile,ale jest juz dobrze i jestem z Wami,a moglo mnie juz nie byc i to sie liczy.Nie poznalabym Was moje kochane skarby,widac pisane mi jest zyc*jeszcze*. CZARNA no tak pytalas juz wczoraj,ale nie milam checi jakos pisac na ten temat,ale dzis juz Ci odpowiadam zmobilizowlam sie.Wiesz gadamy ze soba,ale nie jest dobrze,wczoraj na spokojnie rozmawialismy i wyszlo to samo co przedwczoraj w nerwach,mowilam Wam ze tak jest.Poprostu moj maz nie przejmuje sie mna i tyle,mysli najpierw o sobie.Co nie znaczy ze mnie nie kocha,bo krzywdy by mi nie dal zrobic.ale jesli chodzi o lekarzy,moje choroby to jestem sama ze wszystkim,tlumaczenia nie pomagaja i to mnie wkurza.Ogolnie jest w miare dobrze.Ale ciale pyta i wraca temat antykon.a ja nie widze wyjscia z tej sytuacji niestety.Tez mu ciezko,wiem to,ale nigdy nie sprobowal postawic sie choc raz w mojej sytuacji,co ja przezywam,widzi tylko siebie i to ze jemu ciezko.A to nie tak,mi jest ciezej z tym wszystkim bo to ja choruje,czekam na zabieg,operacje,wiem ze to moja wina,ze nie mamy normalnego zycia tylko wszystko ja blokuje,o tym juz nie mysli,dlatego chwilami z tym sobie nie radze i nachodza mysli samobujcze,niestety taka jest prawda i to raczej sie nie zmieni.Bo nawet jesli ablacja sie uda-kiedys moze bedzie i operacja tez to u mnie zawsze cos bedzie nie tak,zoladek,glowa i jeszcze nie wiadomo co,wiec to nie takie proste wszystko.Mam nadzieje ze dalam wyczerpujaca odpowiedz na pytanie.Jesli jeszcze masz pytania pytaj,odpowiem. KRYSIU3 jak sie czujesz? DOMI jak u Ciebie? MALGOSIU gdzie sie podziewasz? OLU czy cos juz lepiej? SIS72 co milczysz? CZARNASKA mam nadzieje ze sie odezwiesz dzis? IWONKA wracaj od mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale sie rozpisalam dawno nie pisalam tak dlugiego postu hihihihi:)