Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agunia - wiesz co, tymi słowami zniechęciłaś mnie bardzij do niewypowiadania się wogóle. Ale muszę ci cos napisać bo nie wytrzymam. Może jesteś tu dużo dłużej niż wiele z nas, wielu nam pomogłaś w jakis sposób i bardzo ja naprzykład Cię polubiłam. Ale teraz po przeczytaniu twoich wpisów jestem wkurzona i to bardzo. Wyszło na to że jak tu dłużej nie jesteśmy tak jak np ty, to nie mamy prawa nic mówić, a absolutnie nic nie pisać. I nie szukam dziury w całym tak jak napisałaś. Nie jestem ani obłudna, ani fałszywa. Zastanów się zanim cos napiszesz. Bo po przeczytaniu ostatnich twoich wpisów poczułam się że jestem gorsza od was, bo krócej tu jestem i nie mam prawa się wypowiadać. Miałam o Tobie zupełnie inne zdanie, ale chyba (mam nadzieję, że nie) sie pomyliłam.
mattiago nie denerwuj sie, wszystkim nam potrzebny jest spokój ja tez jestem bardzo krótko na tym forum, ale nie zauważyłam, żeby były tu osoby obłudne i fałszywe myśle sobie, że agunie poniosło, bo jest blisko z pogódką i z jednej strny sie jej nie dziwię trzymajcie sie dziewczyny i ty loop spadam do domku, może popołudnie będzie spokojniejsze
Tak ludzie sa tylko ludzmi i sie myla,nic na to nie poradzimy,ale wazne ze umia przyznac sie do bledu,tak wiec Pogodko wroc.Reszta tez,wiadomo ze nie bedzie latwo ale musimy sie trzymac prawda.Jestesmy rodzinka nerwuskow wiec czasem nas ponosi,ale nawet w zwyklej rodzinie sa problemy do rozwiazania,wiec sobie poradzimy co dziewczyny?
Mattiago droga,ale ja do Ciebie tego nie pisałam,więc nie czuj się urażona,wcale nie jesteś gorsza.Ja nie próbuję nikogo osądzac,tak to zrobiły inne osoby,bo każdy jakiś jest,ma swoją wrażliwość i każdy jest wyjątkowy,dlatego nie powinno się oskarżać niewinnych osób.A teraz widzę że przez to że stanęłam we obronie słabszej to mnie teraz będziecie obsmarowywać.Proszę bardzo,ja się nie gniewam. Mattiago do czy ja pisalam Ci że jestes obłudna ?Sorki ale zle mnie zrozumialaś. Zawsze mialam Dla Ciebie wielkie serce,więc nie wyciągaj pochopnych wniosków o mnie,skoro broniłam kogoś.
Dziewczyny nie kłóćcie sie już. Musimy tak wszyscy zrobić aby te forum było dla nas przyjazne, żebyśmy z miła chęcią tutaj wszyscy wchodzili. Cytuje słowa kladi ale chyba ja jestem tu najkrócej i tez jest mi przykro czytać te słowa nie jestem obłudna ani fałszywa każdy może wyrazić słowa które mogą nie raz zranić ale miało to być forum gdzie można znaleźć zrozumienie i pomoc.Fakt ze każdy z nas jest nerwowy napięcie w domu czy w pracy.Kiedy radzimy, tośmy kłótni bliscy, Gdy przyjdzie czynić, zrozumiem się wszyscy. Nie wolno się gniewać: gniew, jak bumerang, wraca do tego, co go cisnął.
No własnie masz rację Gosiulu cytuje Ciebie:gniew, jak bumerang, wraca do tego, co go cisnął. A kto ten gniew pierwszy cisnął,od czego to się zaczęło dziewczyny.Kto zasial ziarenko niepewności i nieszczerosci na forum.Po co było zaczynać.Dobrze to ujęłaś,ta osoba sama będzie wiedziala po co zaczynala calą sprawe.
WITAM !!! AGUNIA-wiem doskonale od kiedy jesteś na forum i od kiedy jest Pogódka Czy nigdy nie zastanowił Cię fakt ,częstych zmian nicku i historyjek przez nią pisanych? Dlaczego do tej pory się nie odezwała? Przecież prosiłam ,że jeśli może tę sprawę wyjaśnić to czekam a jeśli okaże się ,że nie miałam racji to oczywiście przeproszę. Pochodzę z rodziny prawniczej ,mój ojciec jest prokurtorem i od dziecka uczono mnie prawdomówności i uczciwości. Zdaję sobie sprawę ,że temat który wczoraj poruszyłam wzbudził wiele emocji ale jestem w dalszym ciągu przekonana ,że mam rację i to niestety nie ja skrzywdziłam Pogódkę lecz ona nas . Występujesz w tej chwili w roli adwokata i masz do tego prawo tylko jeśli uważasz ,że ja obrażam Pogódkę vel Tię Vel Katarzynę /// czy jak tam jej naprawdę /// i krytykujesz mnie za to dlaczego postępujesz w ten sam sposób co ja ? Czy nie wydaje się Wam dziwne skąd nagle wzął się informatyk na tej stronie.?
Gość agnieszka28
dziewczyny przepraszam ze sie wtrącam ale juz moim zdaniem chyba wystarczy.co sie stalo to sie nie odstanie,bez sensu sie klucic i przez kolejne 3 dni rozpatrywac kto ma racje kto sie pomylil itd.moim zdaniem jestesmy jedna wielka rodzina a jak ktos juz napisal w rodzinie nie zawsze jest rozowo.dajcie juz spokoj i zacznijmy od nowa.a wiec czesc jestem agnieszka milo mi wejsc na to forum.mam tylko jedno malutkie zyczenie,jak nastepnym razem tu wejde(czyli za okolo pol godz.jak skoncze myc podlogi)to mam nadzieje ze beda wpisy bardziej pogodne bez pretensji oskarzen itd.pozdrawiam nie miejcie mi zazle ze tak napisalam caluje was bez wyjatku
Aga -przepraszam za całe to zamieszanie.Mam nadzieję ,zdążyłaś mnie poznać na tyle by móc mnie ocenić. Nie mam zamiaru się wybielać ,ponieważ nie ma ku temu powodu. Jestem tak jak wszyscy na forum osobą chorą i mam za sobą sporo tragedii życiowych . Chciałabym ten temat zakończyć lecz nie mogę bo zamiat rozmówić się z Pogódką muszę czytać na swój temat obrażliwe insynuajce w wydaniu Aguni. Przepraszam za wszystko
Ależ Dorotko nie przepraszaj nikogo,ja też mam nerwicę i nie jest mi latwo z tą chorobą i nie żal się teraz że ja na Ciebie obrażam,bo sama to zaczęłaś,a Pogódka jak zechce to sama się odezwie,widocznie narazie nie ma ochoty po tym wszystkim,mnie też ta sprawa bardzo poruszylam,bo jak widzialam że zle sie dzieje i są bezpodstawne oskarżenia wobec osoby która nic nie zrobiła to logiczną rzeczą jest stanąc w jej obronie.Tez jestem osobą która nie lubi oszustw,dlatego walczę o zasady i prawdę - to wszystko.Ale widzę żę Wy teraz osądzacie mnie.Trudno,tak tu właśnie jest,każdy chce się oczyścic z zarzutów.
AGUNIA -nie mam pojęcia skąd w Tobie tyle złości. Proszę Cię abyś zostawiła tę sprawę i pozwoliła ją rozwiązać mnie i Pogódce. Zadałam Ci w poprzednim poscie kilka pytań może lepiej by było gdybyś odpowiedziała na nie zamiast rozdmuchiwać tę sprawę,która Ciebie nie do końca dotyczy
Dorotko W oczywiscie ze dobrze Cie pozalam mam nadzieje ze Ty mnie tez.NIe musze Cie oceniac bo jestes wartosciowa osoba tak jak reszta osob na forum. Mam nadzieje ze sie wszystko jakos sie wyjasni.I nie bedzie takich zgrzytow.A gdzie sie wszyscy podziewaja? Aguniu dlaczego nie pozwolisz wyjasnic wszystkiego dziewczynom miedzy soba.To jest sprawa miedzy Pogodka i Dorotka W.
Wiecie co czytałam teraz wszystko i naprawdę mnie to wkurza troszkę 1. NIE CHCE SIE WTRĄCAĆ I NIKOGO osadzając ALE JA TEZ MYSLALM ZE TO JEDNA I TA SAMA OSOBA Z POWODU IP 2.JA tez chciałam zmienić nick i czy bym była tez tak sadzona jak pogodka 3.DZIWNE JEST TO ZE AKURAT POJAWIŁ SIE INFORMATYK TO FAKT I do cholery jesteśmy tu by sobie pomagać a nie nerwicować sie Dziewczyny skończyć z tym proszę A teraz coś ode mnie informatyk ale może wie ze IP mozna zmienić i jest na to program ip changer IP Changer 2.0 will be a very useful utility when you change your network settings under different locations. Whenever mobile user moves to different network, has to change particular IP address, gateway address, subnet mask, proxy server and default printer, etc., to particular network environment. In order to do it, he has to remember TCP/IP settings information of every network. Also, he has to reboot the computer to apply it to the system and to access the Internet. With our product, changing your network configurations will be an extremely easy job. IP Changer 2.0 enables us, on every network, to easily click & select valid TCP/IP settings for Internet access without reboot. Po drugie jest taki program jak ukrywanie IP - ukrywanie naszego IP - szybsze ładowanie stron - blokowanie niebezpiecznych skryptów - blokowanie niechcianych reklam - możliwośc zarządzania cookies - bezpieczeństwo wiec każdy z tego forum ma racje jeśli chodzi o te kłótnie to ja myślę ze pogodka powinna wejść i wyjaśnić a nie obrażać sie po rozmowie powinna zdecydować czy będzie dalej czy nie Tyle ode mnie możecie myśleć sobie co chcecie na mój temat ale z komputerem idzie zrobić wszystko Dorotko nie gniewaj sie ale chce stanąć po wszystkich stronach nie wiem czy dobrze czy źle
Adres IP (internet protocol) są to cztery bajty określające komputer w sieci, każdy podłączony do sieci komputer musi mieć unikalny adres IP. Adres ten zapisuje się jako cztery liczby z zakresu od 0 do 255 oddzielone kropkami, np. 149.164.34.17 (każda liczba oznacza jeden bajt) użytkownik sieci nie musi pamiętać takiego adresu, dzięki systemowi dns (domain name system- system nazw domen). Jeśli łączymy się z Internetem przez modem lub Normalny net-dynamiczne IP, adres IP za każdym razem jest inny, ale nigdy w tym samym czasie nie ma dwóch komputerów o jednakowych adresach IP. Natomiast użytkownicy korzystający z niektorych stałych maja niezmienny i stały numer IP .. niestety stale IP jest w wspolnocie EUROPEJSKIEJ naruszeniem Praw o Danych Osobistych (sa na to sposoby..zeby bylo zmiene) Domena internetowa jest ostatnim członem adresu internetowego, określa przynależność, charakteryzuje rodzaj instytucji, która używa danego adresu. W rejestracji adresu pomocne mogą być firmy, które w tym pośredniczą. Największą taką firmą na świecie jest VeriSign, która zarządza 30 milionami adresów (m.in. *.com, *.org, *.net, *.tv). Wstępny proces rejestrowania domeny możemy przeprowadzić przez Internet, wypełniając prosty formularz. Po otrzymaniu potwierdzenia rejestracji, należy wpłacić odpowiednią sumę na podane konto. W Polsce istnieje wiele firm zajmujących się rejestracją domen przez Internet. Należy pamiętać o pewnych zasadach, których musimy przestrzegać przy wyborze adresu URL. W treści wolno użyć liter od A do Z( ostatnio jednak można też używać polskich liter), cyfr od 0 do 9, a także myślnika (-). Ze względów technicznych nie można używać w nazwie innych znaków ani spacji, nie można również rozpoczynać i kończyć domeny myślnikiem. Długość adresu może teoretycznie liczyć aż 24 znaki, w praktyce jednak zalecane jest skrócenie adresu do niezbędnego minimum, żeby był łatwiejszy do zapamiętania. Co do nazwy, to wszystko zależy od naszej pomysłowości. Nazwy i rozpowszechnianie domen jest nadzorowane przez ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – organizację zajmującą się kontrolą i zarządzaniem domenami i adresami internetowymi).