Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Karotka nie pytaj tylko dołanczaj jak trzeba,witajcie.magdzik jak ja sie cieszę że tak idziesz jak burza,super super super.wogule się dziś nie wyspałam do drugiej sprzątałam po malowaniu a jeszcze tyle pracy ale dziś święto więc odpoczynek i koniec,chociaz mnie korci co robić ale trzeba dzień wolny uszanować hi hi hi.gotuję obiadek i się położę z mężusiem i będziemy oglądać tv i odpoczywać po wczorajszym dniu pracy.miłego dnia wszystkim.karotka a co ci dolega ze tak zapytam????

Jaka tu dzisiaj cisza, ja już po kąpieli więc skrobnę coś przed spaniem, trochę gorzej się czuję:// w piekarniku pichci się pizza ristorante, najpyszniejsza pizza na świecie, jest tak pyszna że jak o niej chociaż pomyślę to dostaję slinotoku!! i naprawdę ja nie żartuję teraz!! też tak macie? ja tylko pomyślę o czymś co mnie czeka ale nie mam w zasięgu ręki a tak strasznie mam na to ochotę bo jest pysznę że ślinotok gwarantowany!! :) haha, jestem obrzydliwym łakomczuchem!! odkad biorę te tabletki nie ma dnia kiedy bym nei zjadła maczki m&m sów lub tabliczki czekolady. :D miłego wieczoru dzuewczyny, włączę dobry film , poczekam na pizzę i spąc bo padam ze zmęczenia, naprawdę:(

He ,ja mialam dzien pelen wrazen ,pozytywnych oczywiscie i juz padam ach spac! Wypad do lasku sie udal swietnie bylo,pozniej zaliczylsimy kfc mmmm:)) a w domu .... dryn dryn paczka!!od rodzicow moich,calkiem bylam zaskoczona bo przeciez dzisiaj swieto:)) ale radoche mielismy a najbardziej moja cora,rozpracowując po kolei ha ha ha:) pozniej musialam wszystko poukladac itp a juz taka zmeczona bylam:) nie dawno wzielam kąpiel w ktorej malo co nie zasnelam i jeszcze tu zajrzalam! Magdziku fajnie spedzilas dzien,oby tak dalej a to ze sie zle czujesz wieczorem to olej,nie mysl o tym:) mnie tez glowa bolala dobre 3 godziny ale przeszlo,pogoda sie zmienia -to z tego ! Milych snow kochani,ja mam ostatnio odjazdowe sny niewiem dlaczego, wczoraj mialam sen ze szlam ,wypierniczylam sie na obcasach i sie grupa jakis przedszkolakow zemnie smiala,niezle hehehehe:) Dobranoc:))

Kasiu stram się by dzień lepiej wyglądal! też super dzień spędziliście, a głowa to mnei dziś zaczeła boleć, ja jużbieg z psem przez pole zaliczyłam!! :D ale wiecie tak mi się nic nie chce, ani spać, ani nic robić, ani nawet nic nie robić też mi się nei chce:) pochrzanione te tabletki:) albo ja coś źle robię;) a co do snów, to ja od kilku dni tez mam niezłe:) wczoraj np byłam zaręczyna i wychodziłam za mąż a mój ex wciągał naklejki nosem malutkie takie bo myślał że będzie mieć odjazd po nich:D

Helooooooo co tu tak cicho???? Madzia to napewno objaw zdrowosci:)Dochodzisz do siebie:) Jesli masz juz chęci to swietnie i lęki powoli miną, jestem pewna ze gdybys odwazyla sie gdzies dalej wyjsc czy pojechac, nie bylo by zle! Czulabys sie dobrze i napewno nie wpadlabys w panike:) Ciesze sie ze zdrowiejesz! Mialam tak samo, wiec jestem w 100% pewna ze z tego wyjdziesz, z reszta juz jest lepiej:)))) Milego dnia wszystkim! Ja mam pozytywny dzien, same dobre wiesci, w koncu z sadu przyszlo ze 12go wrzesnia bedzie posiedzenie i juz mysle ze zakoncza sprawe:)) i bede mogla dalej działac! a tymczasem slucham gloooosno muzyki i gotuje, dzisiaj na zyczenie meza kluchy slaskie z sosem i mieskiem!! Z rana popadalo troszke, ale teraz juz slonko wychodzi:))

Witajcie ! jestem tu nowa, od 4 lat cierpie na nerwice lekowa i nerwce natrectw.Bralam przez 3 lata rozne leki, mialam rok przerwy, ale wszystko wrocilo ze zdwojona sila.Biore trzeci dzien lek effectin, czuje sie po nim strasznie, ale co robic, bez lekow tez nie bywalo za dobrze. Leze prawie caly czas w lozku,z tych nerwow boje sie ze zaraz zobacze jakies urojenia.Czy ktos z was bral ten lek?

Witajcie, dopiero do domu wróciłam, cały dzień byłam na dworze!!:) placu zabaw, rowerku, teraz zm iasta wróciłam byliśmy na lodach, maluchy się bawiły na zjeżdźalni dopóki nie zaczeły na sobie siadać:D z godzinę czasu! potem zakupy, książka i padam na pysk:) ale co tam, tyle pracy w domu, a ja mam zamiar spędzić go przy dobrym filnie i sopać a jutro wszystko zrobię:) byłam raz tylko w toalecie podczas tylu atrakcji, mam nadzieję że nie odbije się to na moim zdrowiu, ale tak chciałam tak spędzić dzień, tak go zaplanowała, tak spędziłam. chci8ałabym by już te wyjścia nie były męczące, filipina ja też tak się bałam, kochana jak leżysz w łóżku i ci źle to włacz sobie jakiś film, ja też miałam takie dni przy braniu leków gdy było źle, i było mi w tym łóżku dużo lepiej niż robiąc coś:// ale każdy ma swój patent na przejście tych ubocznych leków.

Witajcie, ja dziś miałam paskudną noc, bp miałam silne lęki:( nie dawalam im się i w myślach mówiłam sobie, nie rozkecicie się, koniec, dziś jestem przez to słaba, niedługo biorę z nowej paczki tabletke, boję się bo niby to jest to samo, a jednak co innego, jestem dziś przestraszona do granic możliwości, ciało me się kiwa od nerwów:/

Magdzik :-) Sama się nakręcasz! Dała ci pani to samo lekarstwo i koniec na tym. po co stale o tym myślisz i doszukujesz się, Bóg wie czego. brałaś jedno i było dobrze, weźmiesz to i będzie tak samo dobrze. To jest tak jakbyś kupiła sobie dwie pary takich samych butów, tylko jedna białe, a drugie czarne i w białych chodzi Ci się dobrze, są fajne i wygodne, a czarnych za nic nie chcesz ubrać, bo będą Cie bolały nogi... Magdzik, to śmieszne! Weź się w garść i i przestań sama sobie robić krzywdę. Magda, nie ma na świecie takiego lekarstwa, które będzie w stanie Ci pomóc, jak Ty nie będziesz chciała wyzdrowieć, a Ty mimo tych wszystkich zapewnień, tak na prawdę nie ruszasz z miejsca. Weż kartkę, przedziel na pól i z jednej strony, odpowiedzi na pytanie *CZY CHCĘ BYĆ ZDROWA I CO JESTEM W STANIE ZROBIĆ, ŻEBY ZDROWA BYĆ, a drugiej strony; *CO ROBIĘ, ŻEBY NIE WYZDROWIEĆ*. Bądź szczera do bólu, a potem przeczytaj to raz, drudzi, dziesiąty, setny. może to Ci pomoże. Pozdrawiam Bię :-) Ewa

Wzielam tabletkę:D Ewo ja wiem o tym dlatego wzielam tabletki wtedy gdy byłam na to gotowa, że chcę, że nie będe się bać, że teraz wyjdę z tego ale wiesz jak psychika działa:)) co by się nie robiło to ona jednak potrafi przestraszyć, jestem przestraszona, i spanikowana, ale i tak zaraz na plac zabaw się wybieram, a wiecie jak cudownie wczoraj było:) tak NORMALNIE!! dzięki za odzew:) potrzebowałam uspokojenia bo jak panikuję to tylko to mnie uspokaja:) ufff oby Ewo to była ta sama para butów w innym opakowaniu postaram sie na zawołanie nie wywoływać strachu ale to jeszcze nie jest takie proste:) A jak ty się czujesz? Zdrowa, Elcia, i inne dziewczyny tz napiszcie co u was slychac, i co do efectinu i filipinki to czytalam ze podobno jest to dobry lek i jak ma się nerwicę i np takie leki jak ja mam zadziałją no w 80 procentach czy 90 to się np daje efectin by jeszcze całkiem pozbyć się nerwicy, lęków itd w 100%. ale ja lekarzem nie jestem a tylko tak przeczytałam

Magdzik nic się nie martw o ten lek bo to tylko inna nazwa ,firm farmaceutycznych jest wiele i każdy zastosował inną nazwę a skład leku ten sam.moim zdaniem farmaceutka nie wyda leku pod innym warunkiem,że skład leku jest taki sam.u mnie kochana jak na razie nie jest źle.tylko już wybiegam myślami do przodu i się nakręcam bo pod koniec sierpnia muszę byc na sądzie na sprawie no i tu jest dylemat bo stres odnośnie sprawy i lęk przed przebywaniem wśród ludzi.koszmar ale muszę dac radę.pozdrawiam serdecznie i jestem z wami cały czas

Dzięki Elunio i to mnie uspokoiło jeszcze bardziej!! Wyobrażam sobie twój stres, zamiast myśleć o rozprawie to myśl o jej zakończeniu jak będziesz się czuła że już jest po, mi to zawsze pomagało przy wyjazdach gdy myślałam że już p o stresie i nie było aż tak strasznie, ja pewnie będe musiała też z biegiem czasu iść do sądu i samo myślenie o tym też stresuje , ale to daleka droga do tego więc nie chcę o tym myśleć. miłego dnia dziewuszki i chłopaki

Dzięki magdzik fajnie jest tak poczytac wasze rady to na prawdę pomaga,wystarczy jakieś słowo wsparcia i już lepiej.nam nerwuskom wszystko sprawia problem przynajmniej ze mną tak jest,że wszystko po mojej myśli musi iśc bo jak nie to już nerwy.beee

Czy wy tez macie takie duze odrealnienie? boje sie spojrzec na ludzi, boje sie wychodzic z domu, boje sie patrzec nawet na moja rodzine,bo wygladaja inaczej, pozniej sie jeszcze nakrecam,ze moze moje mysli nie sa moimi itd i do tego jeszcze mysli,ze komus zrobie krzywde:(. Leze tylko w domu pod kocem i sie trzese.