Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

I polecam tez wlasnie roznego rodzaju relaksacje, pozytywne myslenie itp, jest tego naprawde pelno w sieci,najlepiej na sluchawkach wieczorami sluchac:)) ja raz na tydzien cos takiego slucham :) objadlam sie papryczkami i odpoczywam ale lenistwo, pada i pada zimno jest, ale zaraz kawka i sprzatanie a pozniej maz przyjdzie glodny:D

Magdzik a możesz mnie znaleźć na nk u Ewy, Basi, Futerka? może tak się uda. Dziewczyny Ci powiedzą która to ja. Wiesz z wiadomych względów nie bardzo chcę podawać tutaj swoje dane, ale miło by było miec jeszcze inny kontakt. Weź tą hydro i wyśpij się wreszcie spokojnie kobietko. Kasiu dzięki. Ja zapomniałam z tego wszystkiego napisać Ci wczoraj jaka jestem z Ciebie DUMNA!!!! Super że wyszłaś z tego i trzymaj tak dalej. Strasznie się cieszę. Ja też już byłam na prostej .... Nie udało się. Ale nie jest to już dla mnie takie ważne. Wiele rzeczy straciło wagę. Mój system się całkowicie przewartościował po tym co się wydarzyło i szczerze mówiąc nie wiem czy kiedykolwiek sie pozbieram. Teraz też muszę jeszcze dbać o mamę (zmarł też mój tata), bo chyba strata kolejnej, tak ważnej w moim życiu osoby bym nie przeżyła, a dzięki niej jeszcze jakoś po tym wszystkim funkcjonuję. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę zdrówka i pogody ducha

Witajcie wróciłam od lekarza, więc tak, wszystko jest ok, mówi że od tygodnia do 4 zaczyna paroxetyna działać, ale będą te złe stany się jeszcze wplątywać ale od miesiąca do 3 już powinno się to zmieniać w lepszym keirunku że najgorszy okres mam za sobą już. m,am tabletki na 3 miesiące i kontrola kolejna. mówiła że ta paroxetyna tak właśnie działa dobrze, nie uzależnia i jest całkowicie bezpieczna i jak jej opowiedziałam historię z magnezem którą znacie co czytacie, to kazała mi go odtawić, już drugi lekarz mi to mówi i bym ją uzupełniała inaczej i jak lepiej się już poczuję to spróbuję jeszcze raz, albo inne. jadąc tam musiałam w połowie drugi na siku się zatrzymywac i z 20 razy byłam w wc!! nic nie jedząc nie pijąc ze stresu a dziś, przwed wyjściem zjadłam obiad, poszłam do wc na sekundę, i wsiadłam do auta i bepzośrednio do celu:) od lekarza do sklepu na lody, mmm mcfluryy z lionem w mcdonaldzie, aż mi ślinka leci! wróciłam i wybralam się na plac zabaw z synkiem i na spacer na wał, nad zatokę, kasiu chciałam ci pokazać miejsce gdzie pół troku nie byłam a mam dosłownie prawie przed domem an ie byłam przez tą chorobę tam z pół roku! ale miałam tel rozładowany;)) wróciłam i posżłam na spacer z pieskiem, przeplatają się lęki ale nie byłam w toalecie i jest cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 do tego rodzinka dzisiaj się śmiała ze mnie rano bo żartowąłam sobie i czasem coś robię głupiego:) i mój brat się śmieje o magda leki wzieła a moja mama się śmieje i mówi coś, ona ich jeszcze nie wzieła, i się wiecie popłakałam ze śmiechu:) kiedys bym wybuchła, popłkała że nic nie rozumieją a dziś się śmiałam, że naprawdę ich potrzebuję hahaha:) ale wiecie czuję siebie:) wdech biorę i czuję spokój który jesty wokół mnie. co do relaksacji to ją stosuję codziennie przygotowaną przez mego psychologa, tak jak wizualizacje, a co do afirmacji to musze spróbować ale ja się uważam do d.....więc będzie ciężko:)

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dałam bratu receptę do wykupienia a on mi przywozi wieliei tabletki xetanoru!!!!!!!!!!!!!1 a ja biorę rexetin, niby to samo tylko tabletki takie ze można je ssać a nie łykać aaaaaaa!!! zaraz spanikuję, ale dupa!!!

Super Madzia ! leki zaczynaja dzialac:)) oby tak daaaaaaaaaalej:) Ten xenator to ten sam lek co mialas, tylko inna nazwa,nie martw sie, moj maz tez nieraz dostaje zastepczak na nadcisnienie:)) a dlaczego w sumie magnezu nie mozesz brac?co ci sie po nim dzialo?

Boję się tego leku jak jasna cholera!!! w opniedziałek rexetin by mogła przepisać, a ja do soboty mam tabletki tylko, to dupa, dobra, mam z niąteraz kontakt pisze, że to samo, ale wiecie, po tych cyrkach z tabletkami i strachem to na psychike trochę działa

To fajnie, ufff to mnie uspokoiłyście, miałam takie plany na wieczór a ten szok jakie leki zobaczyłam mnie wybił z rytmu i tak się zestresowałam. Moja lekarka mówi że dobrze jest mierzyć się ze swoimi lękami, jak powiedzialam że wezmę w takim razie to co przepisała:) to czekam aż Basia mi napisze, albo gracja.

Aga dzięki za mile slowa:))Udalo mi sie z tego wyjsc,radze sobie swietnie. Niewiem Aga co sie u Ciebie wydarzylo, dlugo Cie nie bylo,ale i mnie tu nie bylo na forum, pamietaj warto walczyc o kazdy dzien!! Mam nadzieje ze wszystko Ci sie pouklada i tak samo wyjdziesz z tego stanu, bo pamietam ze bylo z Toba calkiem dobrze kiedy ja zaczynalam walke:) Jesli chcesz to badz z nami,jesli tego wsparcia potrzebujesz, bedzie nam wszystikim razniej, w kupie siła :))

Tak :) To juz sie odnalezlismy:)ok ide spac bo padam Cinek wez hydroxyzynki i wyluzuj sie ,ciagle masz napiete cialo, a gdy chcesz sie polozyc to czujesz ze cie dopada,bo cialo chce sie zrelaksowac a moze Ty czujesz sie wtedy *dziwnie*, tak kkiedys tez mialam.

Witajcie!!! ja dziś przespałam całą, noc odrealnienie daje mi popalić bo nie mogę się skupić i nic mi sie nie chce, ale kasia mnie zainspirowałą, gdyż ja wczoraj obijałam się jak tylko się dało, ona wspaniale dzień zaczynała:) więc i ja dziś po 7 na nogach jak synek wstał, wybrałam się na pole, prawdziwe pole przy lesie i pobiegąłam sobie z psem w jedną stronę i w drugą spacerkiem, nawet o toalecie nie pomyślałam, było miło, bez lęków, cudownie wręcz!!!!! idę jeść śniadanko, posprzątać i na spacer, wiecie boję się zmienić tych leków, niby to samo, ale wiecie jak psychika:) muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:* czasem jest dupa ale dziś rano zmieniłam swój tryb funkcjonowania o 180 stopni:D

Witajcie!! No suuuper Magdzik podziwiam ze sie zmobilizowalas, i powiedz czy nie lepiej sie czujesz odrazu jak tak zaczelas dzien?Wspaniale uczucie prawda!!!!! Ja wrecz musze wstac z rana cos porobic,wyjsc na zakupy,to mi poprawia nastroj i wogole caly dzien!! A jak kieeeedys zamulalam od rana to naprawde w jakas depresje mozna popasc,i niema wytlumaczenia ze dzien leniwy itp, zawsze trzeba znalesc sobie zajecie)::) Ale mam swietny humor od ranaa,slonko swieci,ide robic sniadanko a pozniej czeka mnie wspanialy dzien bo wybieramy sie z rodzinka do lasu tak polazic:) Obiecalam mojej Wikuni ze zrobimy wypad do lasu, juz ma naszykowana lornetke i bedzie ptaki obseerwowac ha ha ha!! ona uwielbia zwierzeta,na uliicy np zadnego psa nie odpusci w poglaskaniu,nawet te najgrozniejsze lgną do niej to jest niesamowite!!! Milego dnia wszystkim!!!!!!!! Ale wspanialy dzien:))))))))))))

Kasiu pewnie że super się czuję!! my już plac zabaw zaliczyliśmy i spacer nad odrą!!!!!!!!!!!!!! cąłkiem inaczej wszystko wygląda!! pewnie z sennością będę walczyć ale co tam, mam dziśtyle sprzątania, wiem że święto ale tak mi się wczoraj nie chciąło;))) miłego dnia dla was nerwusy! :D