Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Przespałam cały dzień i dalej mi sie chce spać.W moim przypadku to jakaś anomalia. Loop,moja córka miała na tle nerwowym dziwną przypadłość skorną,a mianowicie na głowie powstawały rany.Robiła różne badania,zmieniała lekarzy,nic nie pomagało.Okazało się ,że rany te wywał permamentny stres. U Ciebie jest trochę inaczej.Moim zdaniem powinieneś leczyć te nerwicę.Czy nie możesz zastosować takiej samej kuracji, jak w przypadku,kiedy miałeś dolegliwości kardiologiczne.A poza tym mężczyzna o trochę chropowatej twarzy zyskuje na atrakcyjności,niż taki wymuskany goguś. Aga,Małgosiu,Dorotko,Iwonko,Pogódko i wszyscy pozostali mówię Wam dobranoc i zmykam spać,póki czuję taką potrzebę.Pa.
witaj dorotko, witajcie wszyscy, ja juz żmykam do pracy bardzo martwię się o moja czarnaskę i małgosię ja tez jestem w takiej chili swojego zycia, ze znowu trace cheć na wszystko, ale moze uda mi się jakos przetrwać dziękuję wam za wszystko, za to, że jesteście, odezwę się z pracy
Hej kochane ! mam za sobą nieprzespaną noc/chyba przez ten okropny wiatr tak zawodzi/ i jestem lekko zamroczona:) Zaraz jadę do siostry i od niej się odezwę.Musiałam tu zajrzeć z nadzieja,że Małgosia już napisała...Małgosiu..proszę ! Czarna tyle w tobie potrafi być optymizmu i humoru,już Cię poznałam od tej strony,musimy popracować żeby to wróciło.Myślę że oproćz różnych problemów dodatkowo pogoda tak na nas wpływa,ale damy radę. Czarnaska ! nie martw nas,odezwij się! A teraz do naszego klubu dla niepalących :)) jak wam idzie słonka ?Ale postęp..hi,hi jeszcze nie zapaliłam ,ale czy się tu chwalić jak dopiero rano:) Agnieszka jak dziś ? Uściski dla Krysi , wszystkich pozostałych Aga kochanie,odezwę się na gg :)
Wiki,Pogódka,Aga - dziekuje wam za słowa otuchy ;) dzisja poniedzialek - jak ja nie chce isc do pracy - wsatlem, spojarzełem w lustro i widze kolejne, piękne pryszczyki - czyli znowu czeka mnie pokrzywka e wsytdu jak ktos tylko na mnie spojrzy ;( powiem wa, ze czuje sie przez to poprostu gorszy - to niesamowiet - nigdy nie milem klopotów z cerą, zawsze bylem tzw. przystojnym gosciem, a tu takie cos - - - dramat....od wczoraj pada u mne deszcz....przynajmniej tyle dobrego ;) bo nie wiem jak to jest, ze wiekszosc osob psioczy na deszcz a ja go uwilebiam ;)
Witajcie. U mnie też za oknem ponuro i moje samopoczucie do bani. Głowa boli jak diabli. Mogłabym przespać cały dzień, ale tak nie można. Nawet w moim stanie. Trzeba brac się do roboty to może lepiej bedę się czuła. Loop - ja tez uwielbiam jak pada deszcz. Chyba też zaliczam się do wyjątków. Oczywiście jak pada to fajnie , ale jak mży lub poprostu jest ponuro to nie lubię. DorotkoW, Aga, Agunia, Iwonko, Wiki, Ola, Małgosia i reszta drużyny pozdrawiam Was z rana i życzę miłego dnia. Ola - może byś się tak odezwała? Teraz ja się martwię że ucichłaś. Co z paleniem:)? Małgosia, Czarnaska - gdzie jesteście? Może chociaż po jednym słówku? Ja muszę się przyznać że jednego zapaliłam, ale tylko troszkę. Tak odruchowo sięgnęłam. Muszę je schować, bo nie dam rady. Rzucić albo ograniczyć, ale muszę.
Gość Małgosia1990
Witajcie:* Przepraszam że wczoraj już się nie odezwałam ale położyłam się spać i dopiero się obudziłam.Dzisiaj wcale nie jest mi lepiej.Nie wiem może to przez to że przez ostatnie 3 dni nie najlepiej się czuję.Cały czas mam 37 stopni C i podnosi się o 4 kreski a później o pada o 2 i tak w kółko,wszystko mi się trzęsie w środku i serce kołacze wogóle czuję się osłabiona:(
małgosiu ja tak miałam w środę , po powrocie z ferii, telepało mna tak, ze nie mogłam wstać z łóżka cały dzień, poza tym jeszcze serce, podobnie było w czwartek, myślałam, ze wykituję, ale dziś już jest lepiej, choć powiem szczerze, że wczoraj i dziś rano nie było różowo przed chwilą byłam juz w terenie i jakoś sie rozruszałam zobaczysz, będzie lepiej, dasz radę, musisz dać iwonko staram się jak mogę wykrzesać z siebie odrobine optymizmu i czuję, że cos z tego może byc, po prostu musze miec jakies zajecie, żeby nie myślec o tym, o czym myśleć nie powinnam dziś weszłam na nasza klase i zrobiłam głupstwo jak cholera, odnalazłam kogoś, przez kogo zaczęły sie wszystkie moje problemy, takiego uśmiechniętego na zdjęciu, kogoś , kto zniszczył moje życie, a wspomnienia o nim niszczą mnie nadal doszłam do wniosku, że chyba kobiety lubią sie katować ale dam radę, bo co mam nie dać ściskam cię mocno iwonko czarnaska bardzo, bardzo sie martwie, proszę cie odezwij sie choć na momencik
Witajcie! Kurcze nie wiem co oni robia,ale mielam znow problem z internetem cale szczescie juz wskoczyl.Widze ze Wy juz na posterunku:) Dorotko W-bede czekac na Ciebie serce moje,choc potem urwe sie do lekarza,ale wroce:) Czarna-mimo ze u Ciebie nie najlepiej ciesze sie ze piszesz,to wazne,a moze zdarzy sie cos co poprawi Ci humorek. Mattiago-nie dobrze blowa,znam ten bol Loop-nie przejmuj sie tak,idz do pracy i olej wszystko tzn.krostki Iwonko-bede czekac na Ciebie sloneczko Malgosiu,Olu,Izo,Zuziu,Czarnasko-gdzie jestescie?
Witajcie słonka z rana Jak samopoczucie w tak fatalną pogode bo u mnie tak sobie, ale jest lepiej powoli umiem opanować atak dużo wy mi w tym pomagacie jak tylko coś sie zaczyna dziać to zaraz myśle o was i o tym co piszecie narazie obyło sie bez tabletek i synuś zadowolony bo przecież uwielbia sie we mnie wtulacHIHIHI Iwonko kochana ja niestety jednego zapaliłam ale o 7 rano bo jeszcze bylł mąż teraz walcze . Matiaga słonko ciesze sie że jesteś bo choć nie pisałam ale od czasu do czasu wpadłam na chwilke żeby choć przeczytać co piszecie Małgosiu kobietko głowa do góry u mnie na 18 to nawet chłopaka ( teraz męża) nie było bo okurat był na poligonie ( był wtedy w wojsku) była tylko moja mama a ja miałam wielgachny brzuch bo urodziłam dwa tyg później a u ciebie jest przecież ta osoba na której ci najbardziej zależy i napewno będzie fajnie więcej gości nie trzeba uwież nie załamuj sie głowa do góry dopiero życie zaczynasz i wara rezygnować z forum bo bardzo lubie z tobą klikać Aga słonko miłego dzionka życze. Pogódko Wiki Dorotko Czarna Czarnaska Sis boziu napewno znowu kogoś obine (przepraszam) życze wam spokojnego i bardzo wesołego dnia dużo słonka dla was Krysiu serdecznie cie pozdrawiam i widze że samopoczucie ok bardzo mnie to cieszy i pozdrowienia dla Ewci Lop z tego co czytam to typowa nerwica musisz sobie to uświadomić i z tym walczyć a zobaczysz że objawy miną no i nie oceniaj siebie tak surowo troszke luzu a będzie łatwiej Mam nadzieje że dla wszystkich bedzie dziś słoneczny dzień mimo fatalnej pogody
Hmmm - tak sobie wlasnie mysle - a moze wy jako kobiety znacie odpowiedz co moze miec wplyw na tak znaczne pogorszenie stanu cery? wiem, wiem to nie jest forum drmatologiczne a newicowe - ale moja nerwica wziela sie wlasnie z tego;((( czy mo to byc wywolana jakimis zakazeniamy wewnątrz, jakimis schorzeniami - no jestem w ciezkim szoku ze z cery lalusia z bajkipt smerfy - zrobila mi sie cera gruchy z filmu *chłopaki nie płaczą*....piszczie drogie kobiety,piszcie;)w was nadzieja - bo wizyty u lekarzy to cos beznadziejnego - ich tumiwisizm jest niesamowity - bo jak dermatolog ktory wie, ze przyczyna takich akcji moze byc choroba wewnetrzna nie zaproponuje nawet zadnych badan idacych w tym kierunku tylko przepisuje kolejne masci wychylajac ledwo nos zza komputerka i nawet dokładnie nie widzi co mi jest.....ughhhhh
PS ; Drogie Panie widze, ze jestem tu chyba jednym z nielicznych facetów - a juz napewni jedyn ktory dostal nerwicy z powodu wyprysków ;) Chciałem wam dać jedna rade odnoscie nerwich kardio-guzowo-zawałowej jak ja to nazywal i jak pieknie z tego wyszedłem - przestancie sie poprostutego bac ( wiem, wiem - latwo powiedziec ) - uwierzcie mi ja bylem w tak ciezkim stanie ze z domu zabieralo mnie pogotowie - w szpiatlu dostalem takiego ataku, ze przybiegl do mnie sztab spcjalistow aja na rekach im *umierałem*...naszczesice trailem w odpowiednim czasie do dobrego psychaitry...ale wyszedlem z tego tylko i wylacznie dzieki sobie - powiedzialem jak mam umrzec to niech umre, jak mam dostac wylewu to niech dostane - trudno widocznie tak ma byc - a jak umre to i tak juz nie bede wiedzial ze umarlem wiec jest ok...i sluchajcie - tak banalnym ale badzo skutecznm sposobem wyszedlem z tego paskudzctwa - a uwierzcie mi, ze bylo bardzo zle...
cześć wszystkim! weekend miałam fatalny - totalna obojętność męża mnie dobija,,sobotnią noc ledwie wytrzymałam - powiedzcie mi dziewczynki (i chłopczyki) czy może boleć w ten sposób że nad lewą piersią i promieniuje do lewej ręki - tak jakby mięśnie i kości łupały? Dobrze, że miałam ketonal i bellergot, w końcu jakoś zasnęłam o 3-ej w nocy. Do tej pory mnie kłuje nad tą piersią i ja już nie wiem - może jednak coś tam jest nie tak (a może to tak czuję ze strachu przed wynikiem mammografii, którą mam w czwartek?) dobrze, że mogę się tu przed wami wygadać... loop- nerwica daje przeróżne psychosomatyczne objawy - mnie do niedawna bardzo bolał brzuch - cierpię na zespół jelita drażliwego, potem przeniosło mi się na głowę (cały czas zawroty) teraz kłucia w piersiach, swędzenie ciała i inne historie, kto wie, czy za miesiąc nie będę miała wysypki albo innego trądziku? najważniejsze, to dać sobie trochę luzu - spróbuj sobie uświadomić, że od tego się nie umiera a jeden czy dwa pryszcze na twarzy nie są aż taką tragedią i w końcu znikną, ważne jest wnętrze, nieprawdaż? ;) Przede wszystkim - nie panikuj, a, że tak spytam - ile masz lat? dziewczyny od rzucania - wypaliłam przez ten cholerny weekend 3 papierosy po prawie dwóch tygodniach niepalenia, jestem zła sama na siebie, ale musiałam jakoś odreagować... od dziś walczę znowu i jestem z wami
Krysiu3 jak sie miewasz? Loop no,no brawo olewka totalna,czemu nie zrobisz tego samego wzgledem krostek? Regino tak jak twierdzi Malgosia karzdy sposob jest warty wyprubowania. Sis72 mezowie juz tacy sa!Mysle ze bardzo sie przejmujesz ta mammografia,musisz wrzucic na luz choc troszke,a wiem ze to nie latwe.
Gość agnieszka28
Loop musze ci pogratulowac,ze udalo ci sie z tego paskudztwa wyrwac.ja niestety na razie nie daje rady ,czasami na krutki okres czasu mysle,ze moze sie udalo,ale jak na razie to wraca.dziewczyny dzisiaj nie zapalilam ani jednego papierosa ale nie wiem czy dam rade strasznie bym chciala,ale marzy mi sie jedna mala papierosa(dopiero ranek co bedzie za 3 godziny?)dziewczyny piszcie jak sobie radzicie lub nieradzicie bez papierosa.ludzie nie dosc ze mam nerwice tojeszzcze dobijam sie rzucaniem papierochow,ja chyba masochistka jestem:::)))))))(zartowalam)
loop ja tez mam niestety od jakiegoś czasu problemy z cerą, po prostu z cery niezłej zrobiła się fatalna, nie wiedziałam, ze to może mieć związek z nerwicą krysia witaj aga bedzie lepiej, ja to wiem, muszę sobie poradzić, mam dla kogo zyć i mam was sis skąd ja to znam? obojetność męża, mnie miedzy innymi to tez wykańcza pozdrawiam wszystkich czarnaska....wróć