Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! daaawno temu pisałam na tym forum, zrezygnowałam, bo psycholog do którego chodziłam mówił, że to niedobrze jak człowiek ciągle o tym czyta i rzeczywiście miał racje... nie ukrywam że wizyty u psychologa bardzo dobrze na mnie działały i umiałam sobie radzić, teraz znowu coś jest nie tak. Mam stwierdzone lęki paniczne, które dotyczą obsesji na punkcie bicia serca i chorób- pewnie większość was wie o czym mówie ;) Piszę tu bo chcę zasięgnąć porady, ponieważ biorę od 7 dni STIMULOTON (sertralina) i concor cor 1,25 - czuje się tragicznie, dziś nie poszłam do pracy z powodu niesamowitej biegunki....którą mam od wczoraj... mam częste podwójne bicie serca i dołuje mnie to wszystko! czy ktoś brał takie tabletki z grupy sertraliny i czy mieliście też skutki uboczne i czy one przechodzą kiedyś? bo ja już nie mam siły..... zawsze wzbraniałam się rękami i nogami od tabletek tego typu, ale postanowiłam spróbować, bo przy nerwicy nie da się normalnie żyć. Z duszy towarzyskiej , zrobiłam się dnem człowieka - i nie mam żadnego wsparcia od rodziny.... kompletnie mnie nie rozumieją, wręcz są źli że tak sie zachowuje ;(((( mam 28 lat, anio chłopa, ani dzieci...czuje że życie mi ucieka.... a ja nic nie mogę ze sobą zrobić, ani wyjść nigdzie ani nic! .... pozdrawiam i miłego dnia! ;)

Gość Magdzik23

Hrabina, nie doradzę ci w lekach ale nie smutaj, da się z tego wyjść, tyle tu dziewczyn które powychodziły z tego albo wychodza i czują się świetnie, mój psycholog tez uznbał zazły pomysł forum ale jak mu napisalam jakie fajne tu babki i o czym piszemy to mówił jesli sie pozytywnie nakręcamy to tak ale jeśli są same negatywy to uciekać. pozdrawiam cię cieplutko i resztę dziewczyn juho nie mam gg, bo mnie nudziło :)

Witajcie wszyscy!!! Witam też Hrabinę i odniosę się do Twojego pytania o leki, więc ja brałam ok. 8 miesięcy sertralinę (sertagen, zoloft) i powiem Ci że z początku też mialam gorsze samopoczucie... ale równocześnie brałam w gorszych momentach afobam, żeby przetrwać ten trudny czas, po ok. 2 tygodniach zaczęłam się czuć coraz lepiej i odstawiałam ten afobam, który uzależnia po dluższym czasie brania i byłam już na dawce 2 x dziennie sertaliny...było coraz lepiej aż stwierdziłam że całkiem dobrze się czuję i brałam sobie dotą aż zaczęłam tiptopkami schodzić na mniejsze dawki. W tej chwili jestem już całkowicie bez chemii i narazie dobrze jest (tylko na noc niestety muszę brać ziołowe, bo nie mogę spać ostatnio:(] Tak więc poczekaj cierpliwie jeszcze z tydzień i napewno się lepiej poczujesz. Napisz jeszcze ile tej seretaliny bierzesz po 1 czy 2 tabl. na dzień? bo po tygodniu moja lekarka kazała zwiększyć do2 tabl. dziennie. Tych drugich tabletek nie znam to nic nie napiszę. Życzę tobie lepszego samopoczucia, bo wiem dobrze jak to cholerstwo może życie spieprzyć. Miłego dnia wszystkim zyczę i dobrego samopoczucia, widzę, że dajecie sobie radę z tym g ....em, a te fora wcale tak źle nie działają na nas jak sugerują niektórzy psycholodzy, ja cały czas czytam i wcale nie czuję się przez to gorzej, wręcz odwrotnie, a każdy przecież ma swoją intuicję i jak czuje, że to mu szkodzi to po prostu nie wchodzi na forum. pozdrawiam wszystkich razem i z osobna!!!

Dziękuję bardzo, że ktoś odpisał... cały czas sobie wmawiam, że to przetrzymam... teraz biorę od 7 dni po jednej tabletce rano.... ale lekarz mówił że po tygodniu mam brać dwie, ale się boje, że jak na noc wezme to nie będe mogła spać, choć raczej senna chodze i dużo śpie też po południu.... serce mnie boli i jestem słaba... oby to wszystko mineło bo nie wytrzymam.... dzięki ! trzymajcie sie.... ;( troche mam doła... a najgorsze jest to że nie mam z kim pogadać....

Witam Hrabina tak takie uderzenia serca sa normalne przy nerwicy a tym bardziej że ty sie tego boisz i sie denerwujesz tym spróbuj sie nie wsłuchiwac w ciało podśpiewywac sobie jak cos robisz lub wlącz muzyke głosno z bys tego nie czuła ani nie słyszała a co leków to nic Ci nie pomoge ponieważ ja nie biore leków żadnych sama sobie radze :))))

Dziewczyny Magdzik Gracja Milena i wszyscy na tym forum wiecie co wymyślelismy z Juho pisałysmy tak sobie na gg???ze fajnie by było żebysmy wszyscy z tego forum spotkali sie w jakimś ośrodku na psychoterapii nawet na kilka tygodni oczywiscie z rana terapie na wieczór balet hahah dla relaksu aaaa i jeszcze jacuzzi,masaże,basen itd itd....pomarzyłyśmy sobie troche ale powiedzcie czy to nie fajny pomysł?????tylko że daleki do zrealizowania :(((( Buziaczki nerwuski.......

Hejka:) Hrabina, ja to juz chyba nie zwracam uwagi na serducho, bije jak to ono, raz tak raz siak :) lekarz mowi, ze nic zlego sie z nim nie dzieje, wiec trzeba zaufac:):):) i tak jk pisze Tyta wlacz muze i wsluchaj sie w rytm muzyki a nie serca:) a co do wyjazdu integracyjnego:P, to bylaby 24-godzinna imprezka:D hahahah pozdrowionka:D aa Tyta rzeczywiscie, piekna kobietka!!!

Hej kochane,witam hrabine i to co piszesz to znam na pamięć bo miałam tak przez długo okres i aż spałam na siedząco bo miałam wrażenie że serce mnie udusi ale jakos sie postarałam wypchnąć wszystkie negatywy z głowy i pomogło,serce pomalu się uspokoiło.a nawet u kardiologa byłam to mi dała jakieś leki przez parę dni i minęło wszystko.oj tyta super pomyśł tylko ja napewno bym nie mogła,szkoda bo fajnie by było w takim gronie poszaleć.jakby co to ja jestem na nk u mileny,na fb u magdzik to mnie szukajcie bo ja nie wiem jak znaleźć was.

Cześć Kochane! :*** U mnie sprawy wyglądają tak, że od dna może i się odbiłam, ale cudów też nie ma. A moje samopoczucie... Każdego dnia budzę się i czuję się taka smutna i pusta, wypalona. Wyglądałam również tak jak się czuję. Wypełnia mnie żal ale i też bez stan, bez emocji. Mimo wszystko jestem przewrażliwiona i byle wiatr mnie zdmuchnie. Czuje się jakbym miała blokadę do hormonu szczęścia. 21 dni na Parogenie + na noc 50 mg Doxepiny (sny realistyczne, szczegółowe - MIAZGA! :>) No więc... Trzymam się jakoś bo muszę. Ale jak pomyślę, że od poniedziałku do szkoły, po prawie 2 miesięcznym siedzeniu w domu... Cięzko...