Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

No ja też jak zwykle w domu spędzam sylwestra.. ale teraz nawet by mi się nie chciało nigdzie iść bo też się dzisiaj okropnie czuję.. od rana tak serce kołacze i głowa boli, obraz mi sie troche rozmazuje i tak ciężko się oddycha że nawet mówić nie mogę bo to za duży wysiłek i i tchu brakuje :((( siostra dzisiaj chrzciła córeczke i nawet na tych chrzcinach mi się nie poprawiło i tylko godzinę posiedzialam.. ale dzisiaj rano jak brałam prysznic to zauważyłam że przy nachylaniu się głowa mnie bardziej boli i jak sie poniosę to mam zawroty i serce wali jak oszalałe !! i skojarzyłam fakty że kiedyś też pod prysznicem jak się dłużej pochylałam przy goleniu nóg to też mi tak słabo było i potem jak wyszłam to po 10 minutach dostałam strasznego *ataku* i o mało przytomności nie straciłam.. nie wiem dlaczego tak mi się dzieje.. zapytam może neurologa o co chodzi z tym bólem głowy przy pochylaniu.. mierzyłam dzisiaj ciśnienie i takie jak zawsze czyli 90/58 to nie wiem czemu tak mi się robi i tak mi głowa pulsuje dzisiaj i okropnie się czuję.. ściskam was wszystkich bardzo mocno udanego sylwestra życzę oraz zdrówka zdrówka zdrówka w nowym roku ! bo podobno jak się ma zdrowie to można mieć wszystko :) Ania

Przekazuje dziś życzenia i śle Wszystkim pozdrowienia, pełne radości i nadziei, oby ten rok się zaczął w bieli. Niech inny od poprzedniego będzie i niech uśmiech będzie wszędzie. Bez nerwicy, zamartwiania, lęków i panikowania!! Ode mnie dla Was szczere życzenia i ucałowania i pozdrowienia ;-)))

Witam wszystkich Choruszek ja nie piję alkoholu wogóle, bo nie lubię ale chyba nie ryzykowałabym przy braniu leków, bo ty oprócz coaxilu chyba jeszcze coś bierzesz prawda? Może w tym roku zabaw się w abstynenta sylwestrowego? Ewo strasznie ci dziękuję za ciepłe i jakże prawdziwe słowa. Coś czego najbardziej sie boję i nie chcę to to żeby mój tata nie cierpiał. Ordynator wczoraj mnie przyjął i bardzo ciepło wytłumaczył, że to były ostatnie święta taty w domu i oni oczywiście zrobią wszystko w kierunku ratowania życia taty ale wiedzą że takie przedłużanie życia w jego przypadku może się wiazać z tym, że jak dostanie przerzutów do kości to będzie strasznie cierpiał. I tak już jest bardzo biedny i aż mi przykro na niego patrzeć. Widać jak się bardzo boi. Bardzo bym nie chciała aby odchodził, ale gdyby miał bardzo cierpieć to jeszcze bardziej tego nie chcę. Muszę teraz myśleć tylko o jego sytuacji i tak to sobie tłumaczę. Mam tylko nadzieję, że wystarczy mi sił. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i ZDROWEGO NOWEGO ROKU!

Wszystkiego co tylko najlepsze w życiu, a przede wszystkim pozbycia się wreszcie tej paskudnej nerwicy życzę wszystkim w NOWYM 2012 ROKU!!!! Siedzę sobie w domku z mężem i przełączam kanału z dwójki na polsat i relaksuję się przy muzyce, a mąż lata na drugi tv i wczuwa się w jakieś filmy, bo niezabardzo jest za muzyką jaką grają na żywo we Wrocku i W-wie. Może się też zdażyć tak, że po północy dostanie telefon i pojedzie do firmy na dyżur...a ja zostanę sama :( Bawcie się dobrze moi mili!!!

Witam wszystkich jestem tu nowa ale zmagam sie z tym samym co wy czytam was od dawna i ciesze sie ze coś takiego powstało jak to forum moja historia jest taka sama jak wasza też nie daje sobie z tym rady i te okropne duszności aż życ sie nie chce czy też tak macie próbuje z tym walczyć jak narazie sama i często wygrywam z nerwicą nie wiem jak bedzie dalej dodam jeszcze ze z nerwica zmagam sie od roku a przez ten rok miałam mnostwo objawów

GRACJA witaj w grupie :) ja to już przez tą głowę zwariuje chyba ! dzisiaj znowu od rana taka słaba jestem , ciśnienie 87/54, koło serca kuje i w tej głowie ta po lewej stronie takie gorąco w uchu i aż jak by mnie ząb bolał.. i właśnie ostatnio cały czas ta lew strona mi doskwiera .. cały czas leżę bo taka słaba jestem że ani jeść ani chodzić i tak bardzo się boję :((( nie dość że ten kręgosłup mi żyć nie daje to jeszcze to cholerstwo.. taka głowa ciężka i gorąca.. muszę iść w tym tygodniu do neurologa znowu i powiedzieć żeby mi dał w końcu skierowanie na ten rezonans czy tomografię , bo w końcu za wizytę płacę to chociaż tyle mi się należy ! a jak tak sobie mierzę to ciśnienie i cały czas bez zmian mam to już się boję od czego ten gorąc w lewej cześci głowy i ból ?? może coś tam mam i to dlatego :((((

a jeszcze muszę chyba do dentysty iść albo prześwietlenie zrobić, bo dwa lata temu miałam usuwanego zęba i tak mi tam wszystko porozrywała że szwy musiała zakładać i potem jeszcze kilka miesięcy po tym mnie bolało a zwłaszcza przy pochylaniu się i w tym miejscu po zębie mam na dziąśle taką twardą wystającą kość jakby pod dziąsłem i tak myślę że może mi tam coś zaszyła no bo co by to było ? a taka bardzo młoda dentystka była to jakos ni mam zaufania..może coś w głowie od tego mi się robi..

Choruszek :-) Tak, ja ten ATENOLOL 50 dostałam na szybkie bicie serca. Waliło mi tak szybko i mocno, że cycek mi się ruszał. Zanim dostałam ATENOLOL, to miałam jakieś inne specyfiki, ale czułam się po nich jeszcze gorzej, dopiero ten ATENOLOL był wspaniały. Do tego miałam bardzo niskie ciśnienie i po ATENOLOLU i serce bije normalnie i ciśnienie mi się wyrównało i teraz mam ciśnienie 120/80, a tętno tak ok. 80. Pozdrawiam :-) Ewa

Ewcia1 :-) Pozdrawiam i wiesz, ja tez dzisiaj źle się czuję. Spałam w nocy za krótko, bo strzelali, a poprzedniej nocy mój kot był chory i nie spał i łaził i miauczał i rzygał i ja tez nie spałam. Mam nadzieje, że dzisiaj w nocy wyśpię się i jutro będzie lepiej. Do tego pogoda jest do dupy, rano było słonecznie, ale kolo południa popsuło się i zaczęło padać, to może i ta pogoda wpływa na samopoczucie... Życzę Ci poprawy :-) Ewa