Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ewo przykro mi z powodu Twojego syna i tego rozwodu,ale Ty jesteś silna kobietą więc przejdziesz przez to. Futerko tez jestem przed okresem i tez wszystko mnie boli i drażni,a najbardziej biustonosz haha. Milena89 mięśnia,nogi i ręce bolą Cie od nerwów,ja mam tak samo bardzo często mnie bolą,a najgorzej jest przy zmianach pogody i nic nie pomaga,żadne smarowanie czy łykanie tabletek przeciwbólowych.

Mozliwe...ja co do mojej nerwicy to mam tak,ze owszem pojde do lekarza,moga mnie kluc, rozcinac wszystko bylebym wiedziala co mi jest... bo niewiedza jest dla mnie najgorsza,wtedy ONA wariuje... swoja droga zawsze jak mi mierza puls to wzywaja innych lekarzy bo tak mi serducho szaleje... kiedys w ciazy nie moglam tabletek polykac i trafilam z zapaleniem nerek do szpitala,podpieli mnie pod urzadzenia i dali antybiotyk i patrzac na mnie kazali polknac bez gryzienia...a mi w tym momencie tak puls skoczyl ze wszystkie urzadzenia zaczely dzwonic.... mina mojego meza wtedy-bezcenna :D ale dzieki temu z czasem nauczylam sie lykac tabletki w calosci.

Aaaa jeszcze co nie napisalam czego panciznie sie boje wlasnie brania jakichkolwiek tabletek,biore tabletki antykoncepcyjne i za kazdym razem jak ja łykam boje sie ze zaraz cos mi sie stanie i tak samo jest z każda tabletka np przeciw bólowa,wiem ze to może wydawać sie śmieszne ale mam lęk przed tabletkami jedynie czego sie nie boje to witamin hehe :(

wiatm was moi kochani , dawno mnie nie było bo zbyt duzo obowiazków mam ale staram sie was chociaz czytac w wolnym czasie. Wiem ,ze dacie rade ,choć tych leków i obaw nie brakuje ale to tylko chwilowa niedyspozycja i pózniej bedzie tylko lepiej;)* Pozdrawiam Was gorąco i serdecznie , trzymam za Was wszystkich kciuki papatki i buziole ;))))))****

No dziwczyny tak juz mamy raz jest lepiej raz jet gorzej ale tzreba sie trzymać mocno i nie dać sie temu cholerstwu!!!!ja mam wszystko rodzinę nowy dom i pieniądze i kolezanke nerwicę.....nie wiedzieć czemu mnie dopadła ????mąz mnie wspiera na maksa mam kochane zdrowe dziecko masę znajomych i przyjaciól niby niczego mi nie brakuje a tu psikus łapła mnie choroba duszy....moze ze względu na przeszłośc w domu pieklo miałam przez mojego niby ojca -alkoholika!!!!pisze niby bo niestety nie zawdzięczam mu nic za co moglabym mu podziękować!!!!ale cóz takie jest życie jedni sie bawią a inni muszą pokutować za ich błedy !!!nic od niego nie dostałam w spadku tylko koleżankę nerwicę!!!!

Witam dziewczynki ! ja dzisiaj trochę lepiej się czułam, to posprzątałam w domu i ubrałam już małą choineczkę bo w nastepnym tygodniu pewnie czasu nie będzie... jutro jadę do fryzjerki kolorek sobie zrobić i popołudniu do neurologa.. tak się stresuje przed tym lekarzem , nie wiem czy mam mu wszystko opowiedzieć i czy on sam będzie wiedział na jakie badanie mnie wysłać.. mam pytanie.. czy ktoś kupował może kiedyś taką poduszkę ortopedyczną do spania ? taką z jednej strony z wybrzuszeniem pod szyję i ona sie dopasowywuje od dotyku i taka miękka i zbita zarazem jest.. spałyście może na takiej lub śpicie ? i czy to coś daje i lepiej się śpi ?? bo ja juz kurde mnie wyrabiam z tym kręgosłupem i rano taka połamana wstaje że szok..

Dobry wieczór. Ja tu po raz pierwszy, ale ja już nie wiem co robić. Chyba mam nerwice, czemu chyba? bo Kardiolog mi powiedział ze serce mam jak dzwon! wszystkie badania przeszłam a ja dalej swoje. To jest okropne, tępy ból w mostku który przechodzi do lewego barku. i tak od tygodnia mam, od tygodnia sie słabo czuje, kręci Mi sie w głowie (zdiagnozowana migrena) czuje jakbym zemdleć miała, najgorzej było wczoraj w kolejce do kasy w sklepie. a Dzis ? chodziłam 3h po sklepach i nic. teraz siedze i ból barku nie daje Mi spokoju, odrazu sobie wkręcam zawał serca...dodam ze w tamtym tygodniu zaczęłam ostry trening (po 4 latach przerwy)..... i wszystkie swoje objawy oczywiscie w googlach sprawdzam. :/

Aniso-nie martw sie, porozmawiasz normalnie z lekarzem i zobaczysz,ze bedzie dobrze-jak nic nie powie o badaniach to powiedz,ze chcialas dla spokoju rezonans miec zrobiony- albo tomograf...chociaz tomograf to promieniowanie szkodliwe wiadomo,a rezonans dokladniejszy i bezpieczniejszy ale drozszy dla NFZ... powiedz normalnie co Cie martwi i tyle ;-) a mnie moje kochane dzis bola zatoki czolo,skronie jak chodze - bol okropny!! a kataru nie ma...ale dobra wiadomosc-lek zaczyna dzialac! przestalam wkrecac sobie choroby, wiem,ze to niedoleczona angina i musze isc do laryngologa i reumatologa i wierze,ze bedzie dobrze:) Monika- witam Cie na forum i przytulam:) nie boj sie-na pewno nadwyrezylas sobie staw albo naciagnelas jakis miesien- smaruj sobie mascia przeciwzapalna,wez ibuprom i nie boj nic ;* im bardziej bedziesz sobie wkrecac tym bardziej nerwica bedzie szalec!! niech ktos Ci zrobi masaz, odprez sie,wez ciepla kapiel...tylko nie googluj w poszukiwaniu objawow;-)

A widzisz- nerwica jest taka wredna-ze im bardziej sie boisz tym bardziej ona zeruje-nie mozna sie jej dac! a wiecie z mojej paniki szukania borelioz, zapalen itp wyszlo,ze mam zapalenie zatok i nie wybite bakterie do konca po anginie i stad te bole rak i nog! a ja wymyslalam hiv, zoltaczki, nie wiadomo co... az mi glupio jak panikowalam...w czwartek ide po antybiotyk ;] a lek od psychiatry zaczyna dzialac- Servenon :) jest lepiej :) Futerko jak sie czujesz?? Arkekra-jak sytuacja ? Magdzik chyba nas opuscila... spijcie slodko ;**