Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chyba za dużo spałam a nigdy tak sobie nie pozwałam i jest ma nie dobrze,boli mnie łeb i kręci mi się w nim okropnie,i mam taki zesztywniały kark aż czuję kluske w gardle i nie wiem czy dalej iść przespać to wszystko ale lepiej to przetrwać,nie kłade się muszę wytrzymać.sprzątam dalej choć wyglądam jak pijana,a co tam się przejmować nie będzie nerwica mną rządzić.futerko też się dziś męczy,sprubuj jakieś oddechowe ćwiczenia mnie one pomagają a już wsumie nie mam takich strasznych kołatań.oddycham głęboko i powoli,tzn wciągam głęboko powietrze nosem a wypuszczaam ustami tylko powoli i staram się przy tym rozluźnić.powodzenia,futerko trzymaj się.pozdrowionka dla wszystkich i dla magdzik i jej syneczka

Ja tez spalam do 12tej... i dalej mam swoje w glowie...bede zaraz brac 2 raz tabletke,ale masakra jest po niej... Futero biedatwo ;* moze pojdz na jakis spacer,albo popros o masaz- cos co Cie odprezy..zrob sobie maseczke na twarz,wlacz ulubiona muzyke...zrob goracej czekolady....;* nie daj sie tej wstretnej nerwicy;* ja uciekam dac obiadek Coreczce...;-) maz mnie zadziwil gdy spalam tak pieknie ubral choinke ze jestem pod wrazeniem :) milego dnia;*

Milena 89, czytałam, że po tym leku może wystąpić zwiększenie masy ciała, jak Ty sie czujesz po nim i jak na Ciebie działa? Ja idę w piątek do lekarza i wtedy ma mi przypisać leki więc szukam jakie są na to leki, żebym wiedziała bo jak brałam mirtagen to spałam i jadłam i przytyłam w dwa tyg 2 kg i przestałam brać to zaczęłam się bać wychodzić z domu.

Kasiek- ja niewiele moge powiedziec,bo biore go dopiero drugi dzien...a co do przytycia to ja mam nadzieje,ze przytyje, bo jestem jak patyk... tak przynajmniej maz mowi...ale to przez te nerwy... zobacze jak bedzie dzialal po jakis 2 tygodniach ,wtedy bede mogla cos napisac, bo poki co to nic takiego sie nie dzieje.. Futerko jak sie czujesz?? Ewo,Magdzik co sie z Wami dzieje??

Ewcia1, właśnie to tłumienie emocji jest najgorsze, wtedy pracujemy na rozwijanie się lęków i wogóle innych rodzai nerwicy, ja też tak miała całe zycie, teraz staram się rozładowywać napięcie...ale nie zawsze można sobie na to pozwolić, rozsądek ponad wszystko, bo inaczej w pewnych sytuacjach bym wyszła na wariatkę z prawdziwego zdarzenia...haha. Futerko, musisz brać się ostro za leczenie, bo mając kłopoty i stresy ciężko jest wyjść z nerwicy bez leków, musisz mieć jakiś lek zawsze pod ręką i w razie co nie wołać pogotowia tylko wziąć ten lek i będzie dobrze, bo z pogotowia i tak ci dadzą jakiś uspok. zastrzyk lub lek i odjadą.

Dzisiaj rano byl;am z siostra w sklepie i tak mi byl;o zle i sie blada zrobilam ze ona asz sie wystraszyla i mnie pod sama kl;atke odprowadzila dobrze ze mam te siostry bez nich bym chyba umarla,sama ma dwoje malych dzieci a pomaga mi jak tylko moze no ale gdyby ona miala taka nerwice tez bym jej nie zostawila.smutno mi tyl;ko ze nie umiem isc do mamy na grob a kiedys sobie obiecalam ze jak jej zabraknie codziennie bende u niej na grobie al;e jak sie podlecze bende u niej czesto

Dziewczyny ja tak kiedyś w sobie tłumiłam złości i nerwy i mało z tego nie umarłam tak się rozchorowałam i wiem że już nigdy tego nie zrobie.jak chce mi się płakać to płaczę,jak mam nerwy to krzyczę i nawet się tym nie przejmuje,czasem nawet się czepiam wszystkiego i jaak już się wyszaleje jak to mój mąż mówi to mnie przytuli i czuje ulge

A mnie bola te rece tak strasznie- moze to od kregoslupa?? ja sie naczytalam o stwardnieniu rozsianym i teraz tak sie tego boje ;((( wszystkie badania krwi mam ok, na stawy tez, ob crp w normie... :(:( co to moze byc...nie mam juz do tego sily bo sobie tak wkrecam nie potrafie z tym walczyc...lek biore 2 dzien

Wstawać śpioszki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja już dawno wstałam a wczoraj tak przesadziłam ze spaniem że musiałam się cały dzień męczyć z głową.ale i tak nie położyłam się tylko wysprzątałam cały dom.aż się mój mąż dziwił.a dziś mrozik piękny i słoneczko,moje dziecko już się wybiera na polko zdjęcia porobić,jest zafascynowany fotografią odkąd kupiliśmy mu aparat to całe wakacje nosił go przy sobie żeby czegoś nie przeoczyć.ja już obiadek idę nastawić.życzę wszystkim miłej i zdrowej niedzieli.pozdrawiam

Witam wszystkich bardzo serdecznie ! ewcia - nie jesteś sama ze złym samopoczuciem.. u mnie pogoda jest piękna ale niestety okropnie się czuję :((( byłam sama w domu i brałam prysznic,nagle tak mi się słabo zrobiło a w prawej nodze za kolanem taki ból wszedł że nie mogłam ustać.. pomyślałam to już koniec ! po chwili minęło wyszłam z kąpieli i wzięłam milokardin krople, po kilunastu minutach czułam jak mi serce zaczyna walić i wzięłam tabletkę atenolol , minęło kolejne kilka minut i zaczęło się.. dostałam takiego ataku jak wtedy kiedy lądowałam na pogotowiu, czerwona na twarzy, serce wali jak oszalałe, w oczach ciemno a w gardle tak sucho że aż piekło i nawet picie wody nie pomagało.. już nawet pogodziłam się z tym że zaraz odpłynę.. i tak trwało to kilka minut i jakoś się poleprzyło a teraz kręci mi sie w głowie i mdłości i ból.. boże ten neurolog dopiero w środę :((( żebym tylko jakoś wytrzymała :( też miewasz takie sytuację ???