Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Milena89

Ja zaraz wychodze z Coreczka na zakupy, umowilam sie z Mezem, bo akurat bedzie z pracy wracal... draznia mnie te zawroty glowy jak gdzies wychodze i takie uczucie, ze musze uciec jak jestem np w sklepie...masakra... ciagle cos nowego.. tez macie tak,ze jak zniknie Wam jakis *objaw* choroby to szybko w to miejsce wpada cos innego? albo czytacie o chorobie-jest jakis objaw i nagle go tez macie?? milego dnia zycze wszystkim !!;*

Ewcia1 dziękuje Ci bardzo za słowa otuchy, jednak tego neurologa mam w środę bo w poniedziałek nie dało rady.. ale może to i lepiej bo kuzynka jest pielęgniarką w tej drugiej przychodni i mówi że tego akurat lekarza to chwalą.. a leków takich konkretnych na nerwicę nie biorę, od kardiologa mam ten atenolol 25 na kołatanie serca, milokardin krople i tak sama z siebie biorę codziennie jedna tabletkę magnezu z guaraną i dwa razy dziennie depresanum.. czasem jak nie mogę długo zasnąć i mnie męczy ból głowy lub inny to biorę neopersen forte albo jedną łyżkę syropu hydroxyzinum.. no i właśnie nie wiem od czego zacząć taką wizytę u neurologa ?? czy od tego że cierpię na przewlekłe bóle kręgosłupa , czy opowiedzieć mu wszystko od początku jak to się zaczęło z sercem i tą nerwicą ??

A moja matka miała operacje na tarczyce, i też jakiś kardiolog przepisał jej propranolol na serce, a potem inna lekarka która nadzorowała wszystko przed i po operacji, powiedziała jej żeby tego nie brała bo te tabletki to takie cholerstwo jest i że właśnie jak je bierzesz jakiś czas to nie możesz przerwać bo ci się coś stać może.. ale nie wiem co.. ale kiedyś ARKEKRA napisała że ten atenolol sanofi który biorę też taki jest, a lekarz kardiolog mi nic takiego nie powiedział .. muszę się zapytać może tego neurologa czy coś o tym leku wie i o co to dokładnie chodzi... kurde dzisiaj tak mnie znowu kuje w piersi przy oddychaniu, tak jak wtedy jak ta choroba zaczęła sie objawiać

a byłam przed chwilą u dziadków i pytam się ich co jest po lewej stronie koło żołądka bo taką ciężkość tam czuje, zwłaszcza przy nachylaniu, i powiedzieli mi że trzustka , a kiedy spytałam się i co jeśli boli to mi powiedzieli że taki aktor zmarł na raka trzustki.. I już ta głupia myślawka mi się włączyła :/

Do aniso 85. Czytałam Twój wpis, jeśli chodzi o proplanolol, też go kiedyś brałam i też mi nikt nie powiedział tak jak Tobie, że trzeba z nim uważać. Nie można przy tym leku brać znieczulenia u dentysty, musiałam najpierw przez 2 tygodnie odstawić po mału lek dopiero iść wyrwać zęba. Później poszłam do kardiologa i zmieniła mi leki. To są ważne sprawy a zapominają o takich ważnych sprawach. Lek jest naprawdę dobry ale i niebezpieczny. Porozmawiaj o tym z lekarzem, lepiej go zmienić. Pozdrawiam cieplutko. Kasia

Witam!Ja dostałem leki EFEXOR XL biore je drugi dzień i mam już dosyć...Łeb mi pęka,zero energi i samopoczucie do dupe ogolnie lepiej sie czułem bez nich i myśle czy w cholere ich nie wywalić!Psycholog powiedział że nie widzi potrzeby leków bo robie postepy ale ja się uparłem bo myślałem że pomogą mi wrocić do pracy(mam zwolnienie do końca roku) naprawdę myśle że to był błąd i chyba to przerwe...

Gość Milena89

Wzielam 2 godziny temu servenon i jest tak jak sie obawialam- lęki przybraly gigantycznych rozmiarow, siedze na kanapke i sie kolysze jak dziecko Oo ... ciezko jest naprawdę... zaczelam sobie wmawiam takie rzeczy,ze ledwo wytrzymuje:(((teraz wkrecilam sobie stwardnienie rozsiane i juz zaczela mi mrowiec twarz...sprawdzam czy czuje reke-paranoja!!! pomozcie:(

Gość Milena89

Czy to dziala wlasnie na takiej zasadzie,ze mialam pewne objawy- badania wykluczyly. chorobe ktorej sie balam..wiec szukalam dalej...znalazlam jakas inna chorobe ktora ma dodatkowe objawy i zaczelam je odczuwac przez to,ze o tym czytam ?? czy ta wstretna nerwica ma az taka sile,ze mi to robi ?? to jakas masakra..

Kasia - dobrze że mi o tym powiedziałaś bo akurat mam zamiar leczyć zęby a u mnie znieczulenie to norma bo tak się zawsze boję tego bólu.. że tez ci lekarze takich rzeczy nie mówią !! milena- bo tym co ja przechodzę każdego dnia to stwierdzam ,że tak to właśnie jest takie cholerstwo (delikatnie mówiąc) że wykańcza nas nie tylko fizycznie ale głównie psychicznie, ja też co rusz to nowe choroby sobie wynajduje, bo co rusz to co innego mnie boli ! i zaraz pytam kogoś w rodzinie co to jest albo szukam w necie i juz sobie wkręcam że to nie nerwica jednak może tylko co innego.. dzisiaj trzustka, kilka dni temu borelioza, a tak ogólnie to w ogóle pewnie jakiś nowotwór albo guz czy tętniak .. to mnie normalnie juz wykańcza.. i doskonale przez to wiem jak sie czujesz kochana, bardzo dobrze że istnieje takie wspaniałe forum na którym wszyscy się rozumieja i wspierają , bo niestety zauważyłam że często ci którzy są zdrowi to w ogóle nie rozumieją takiego człowieka a to jest bardzo przykre.. trzymaj się ! dasz radę ! ja też co dzień żyje nadzieją że jutro będzie lepiej i czasami się udaje :)