Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam późnym popołudniem!! Ciemno dziś cały dzień i mżawkowo ale ciepło jak na listopad, ja się czuję trochę lepiej niż ostatnio, zrobiłam obiad i siedzę przy tv i kompie i przygotowuję się psychicznie na jutrzejszy dzień, bo u córki w mieszkaniu będa wstawiać okna i ja się tym zajmuję tzn. ja zleciłam i musze to dopilnować, pewnie ze 2 dni będą robić, a potem sprzątanie, na samą myśl o tym się stresuję... Super dziewczyny że się dobrze czujecie, a *bezsilny* masz się trzymać! a nie załamywać, bo jak ktoś już pisał *tego kwiatu jest pół światu*... jesteś jeszcze młody i spotkasz dziewczynę, która warta będzie Ciebie. Marlenna dzięki za miłe slowa pisane, ten wyjazd do W-wy napewno dobrze Ci zrobi, jedź kochana i się rahabilituj. Ale tak naprawdę zaczynam się martwić o Megi, bo nie pisze nic... ale jak zaglądasz tu Megi to chociaż daj znak, że nas czytasz. Miłego wieczorka wszystkim życzę!!

Witajcie, ja dziś czuję się jak flak, jak balon z którego spuszczono powietrze, pojechałam na zakupy z tatą swoim i synkiem, oni sobie siedzieli w pijalni czekolady i wokół fontanny się bawilili wieczorem a ja robiłam zakupy które ledwo dałam zrobić bo już mnie dopadły lęki że ich nie ma w zasięgu wzroku. już tak dobrze było a ja znów mam nawrót, w nocy wczoraj się trzęsłam jakby było mi zimno, ale to było uczucie strachu i beznadziei, zaczynam się znów czuć sfrustrowana, ale ja tak mam co miesiąc kryzys gdy mam dostać okres, zawsze wtedy jest naprawdę źle, ja nie wiem co myśleć, nie wiem co zrobić, wiem ale jakoś dziś źle się czuję idę zaraz spać bo nie mogę się ogarnąć

Mnie także dopada trzęsawka jak już leżę na łóżku, najczęściej jak noga jest oparta o drugą nogę to wtedy wszystko mi drży. dopiero jak nogi leżą osobno to wtedy jest ok. dodatkowo pojawiają się pojedyncze szybkie skurcze najczęściej na nogach, ale jak wezmę magnez i Tolperis VP to przechodzi na jakiś czas. pewnie do momentu wypłukania pierwiastków.

Magdzik ja też jestem przed okresem i cuda mi się dzieją,ale nawet jak miałam ten zdrowy czas od nerwicy to też tak miałam.ja tydzień przed okresem to nie nadaje się do życia,wściekam się wszystko doprowadza mnie do szału ale panuje nad tym jak tylko mogę żeby nikt tego nie widział i żeby nikt nie oberwał a jednocześnie jestem słaba,bez siły.a po okresie dochodze do siebie i jest spoko.no masakra jakaś.dobranoc wam kochani

Dzięki dziewczyny i miłego dnia życzę, muszę się wziąść w garść....Gracja ty też tak masz? to jest poprostu straszne, co miesiąc takie jazdy odchodzą że mówię ci:( ja już się nauczyłam mniej więcej kontrolować to chociaż popłaczę sobie albo pomarudze pod nosem a już nie odnoszę się z tym ale uczucie omdlenia, uczucia że się nie wyzdrowieje i frustraci to razw miesiącu przez ponad tydzień musi być, a to zapowiada tylko jedno:/ okres. zapiszę się do mojej Pani neurolog która nie chce mnie widzieć:) bo muszę zwolnienie lekarskie do szkoły a nie chce mi się opowiadać to samo innym lekarzom

Ewcia 1 , zalezy jak masz nasilona nerwice, piszesz ze jestes na samych srodkach uspokajajacych one nie lecza tylko pozwalaja ci przetrwac. Ja biore bioxetin, wszystko mi minelo i doraznie lexotan, bioxetin to ponoc slaby antydepresant ale mi pomaga, jesli masz bardziej nasilona nerwice zapewne dadza ci silniejszy lek np cital. idz do lekarza, nie ma sposobu na nerwice samemu takie moje zdanie, jak rok walczylam i nie dalam rady. idz do lekarza jak chcesz w pelni wyzdrowiec, leki pomagaja!!!!!!!!! szkielet jak sie czujesz na lekach lepiej?:) pozdrawiam

Ewcia 1 ja biorę hydroxyzinę doraźnie i uważam, że to swietny lek wyciszający... jak tylko zaczynam czuc niepokój to pół tableteczki i za jakies 15 min pomaga, ale tak jak pisze Kasiaaa, to jest tylko wspomagacz w danym momencie a nie lek, który pomaga się pozbyc nerwicy, zreszta sama nie jestem pewna, czy jakikolwiek lek pomoże, chyba najbardziej nasza psychika...

Nad nerwami i depresja nie da sie zapanowac, moj neurolog powiedzial mi ze depresja wraz z nerwica moze dopasc kazdego w roznym wieku i to sie leczy, bo nawet jesli samo minie, to nawraca niestety... jedni sa silni psychicznie drudzy nie... ja nie wyobrazam sobie jakbym miala zyc tak jak zylam rok z nerwica, kazdego dnia zastanawiac sie czy dam rade,ile jeszcze wytrzymam?czy nie zwariuje? zebym nie zaslabla, unikanie miejsc roznych, nie no porazka totalna... he wczoraj ogladalam horror ODDZIAL...masakra, o dziewczynie ktora trafila do psychiatryka...i wiecie co wogole lękow nie mialam, i cieszylam sie ze sie lecze, bo pewnie gdybym ogladala ten film jeszcze nie leczac sie, nabawilabym sie jakiegos urojenia ze ja tez trafie do psychiatryka jak nie bede sie leczyc. piszcie co u Was? , ja dzis w domku siedze, cos porobie, na dworze zimnica i ponuro.

Witajcie dziewczyny i chłopaki...ja dziś potulna jak baranek bo jestem sama i dobrze,bo jeszcze przez parę dni lepiej mi schodzić z drogi,a i tak już z mężem zaczynałam ale on wie jak ze mną postępować żebym nie świrowala.magdzik byle do okresu hi hi hi.znowu się przejmuje tym moim mężem bo przerobił 5 dni i znowu ma L4 i szybką rehabilitacje,a lekarka jak zobaczyła jego wyniki to zbladła.i jeszcze ten wiatr,nienawidze wiatru bo wszystko mi się nasila-chyba jestem metereopatą.ale tu nagnędziłam,ale nie umiem nic trzymać w sobie jak się wygadam to mi lepiej.dzięki że jesteście.pozdrawiam

Futerko poczekaj w takim razie jak twoje dzieciaczki wyzdrowieją i wtedy go bierz, ja to jestem taka słaba.....poprostu szok, ale relksuje się przy cherbacie i forum a zaraz idę do sklepu sama bo synek śpiocha, pff....to sikanie nakręca mi najbardziej lęki i brak poczucia bezpieczeństwa, wiecie ja nie myślę już o tym że coś mi się stanie, czuję że mi się mddleć chcę, że jestem sfrustrowana itd, że uczucie jakbym miała umrzeć ale nie identyfikuję się z tym że mogłoby mi się po tych zrobionych badaniach czy z powoddu nerwicy coś stać, poprostu ja się nie czuję dobrze sama ze sobą, nie czuje się bezpiecznie ze sobą, i potrzebuję wtedy kogoś obok siebie bo inaczej znów mam dolegliwości ale to robi wsyzstko zanim o tym pomyśle. sama nie wiem różnie mam, ateraz piszę to co czuję

Wiecie, wczoraj w nocy źle się czułam , i tak chciałam by ktoś mnie przytulił, synek spał w swoim łóżeczku, popatrzyłam na niego i położyłam się spać wcześniej czytając książkę i tak chciałam by mnie ktoś przytulił, wesparł, by był....i w środku nocy mój synek mnie obudził, przytulił się do mnie i on lubi spać w swoim łóżku bardziej niż ze mną, i jak małpeczka wtulił się we mnie i tak zasną, nie chciał mnie póścić, zasnełam razem z nim i wiecie, wszystko mi mineło. kochane dziecko, czułam się taka potrzebna. ma któraś z was psa, bo mój takie bąki pószcza że nie da się wyrobić.

Zastanawiam sie czy jeszcze kiedys bende normalna,mam siostre ktora wal czy z nerwica juz 15 lat juz wam mowilam ale ona to wogule szkoda gadac na poczatku do mnie przyjezdzala a teraz nawet mi na esemesy nie odpowiada zreszta ona zawsze taka byla zawsze tylko dzwoni jak czegos potrzeboje a jak ja potrzeboje to jej nie ma tylko moge na te moje 2 siostry liczyc mlodsza i starsza a wsumie nas jest 8 ale cala reszta to inny swiat

Futerko ja tez tak mialam ze jak z kims szlam to jeszcze jeszcze,ale sama nie wyszlam, szok!! wogole nie wyobrazalam sobie ze moge wyjsc na miasto sama czy z kims...bylo to dla mnie nie do zrealizowania,a mysl ta mnie dobijala i pograzala, popadlam wlasnie w depresje z tego powodu. Neurolog stwierdzil ze mam bardziej depresje. ze boje sie byc sama itp.. ewus musisz pogadac zlekarzem, mozesz mu zasugerowac bioxetin,ale jak masz napady nerwicowe to on za slaby bedzie. ja nie mialam az takich napadow, raczej codziennie czulam lęk niepokoj, beznadziejnosc, dzrenie nog , rak, pocenie,uczucie omdlenia ciagle!!! uczucie niestabilnosci w nogach-