Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie że miałam pulsowanie i nieraz mam tak że magdzik nie jesteś sama.ja miałam strasznie dużo objawów somatycznych nawet nie pamiętam wszystkich już bo nie chce pamiętać,miałam pulsowanie nawet w nodze i w brzuchu normalnie jakby mnie dziecko od środka kopało i nawet widać było ale to jakiś nerw.ja już na takie rzeczy nie zwracam uwagi.ty też się nie przejmuj.miłego wieczorku wszystkim

Magdzik, takie pulsowania i inne dziwne objawy to na porządku dziennym...co jakiś czas inne i myślę, że jeszcze wszystkich objawów jeszcze nie doświadczyłaś, bo ja niestety już tak, a jeszcze się denerwuję wszystkimi i panikuję zwłaszcza że w moim wieku tak dużo ludzi zapada na dziwne choroby i często umiera. Od paru dni mam takie dziwne lekkie bóle z prawej strony głowy i lęk dotyczący tego pokonałam ale nie mogę pokonać lęku dot. dziwnego odczucia w dołku pod zebrami i takie jakby zgaga czy coś, nawet nie umiem tego opisać, a wiem z opowiadań, że kobiety mają często nietypowy dyskomfort żołądkowy przy zawale...już dalej nie muszę pisać co momentami przeżywam...

Około 2 tygodnie temu jak siedziałem na łóżku i byłem już po posiłku to w pewnym momencie zrobiło mi się niedobrze i to co zjadłem wcześniej to chciałem zwrócic ale nie mogłem. miałem uderzenie fali ciepła do głowy. serce zaczęło dudnic i myślałem, że stracę przytomnośc ale jakoś dałem rade ustac. w trakcie tego doszły jeszcze pojedyncze latające po całym ciele skurcze, które były bezbolesne. Na drugi dzień byłem u lekarza rodzinnego i stwierdził, że występują u mnie objawy nerwicy więc wypisał mi skierowanie do psychiatry. (Jutro mam się tam udac). przepisał mi takie leki jak: Tolperis VP,Aspargin, Milocardin i krople od żołądka, które pomogły mi w pewnym stopniu ale czuje że od nowa zaczynają się te objawy pojawiac.

Baskabaska moja mama ma ciągle takie uciski pieczenia i inne cuda w żołądku i to ze stresu bo była u lekarki.ja znowu mam czasem tak jakbym gorący kamyk połknęła i mnie parzy w żołądku.magdzik to jest okropne uczucie jak ma się kogoś bliskiego chorego,ja znowu o męża się tak strasznie martwie,rano tak wyłam że nie mógł mnie uspokoić,potem cały dzień mnie głowa z tego bolała.tak się o niego boję strasznie.jutro odbiera wynik tomografi i chyba zwarjuję bo cały czas o tym myśle.dbam o niego jak tylko moge tak jak ty o mame ale boję się co dalej.........

Szkielet, Ty jesteś młody i jeżeli jest to na tle nerwicy to pewnie za słaby jest ten milocardin, a aspargin bierz po 2 tabl, bo to magnez i potas natomiast tolperis jest na bóle np.zołądka (przeczytałam w googlach, taka aż mądra nie jestem). Musisz iść do psychiatry lub psychologa...ale dziwne bo skierowania do psychiatry nie trzeba, a rodzinna pewnie bała się coś mocniejszego Tobie przepisać..

Dodam jeszcze, że serce zaczęło mnie bolec. Myślę że powodem tych objawów jest pies, który mnie ugryzł w nogę 7 miesięcy temu. byłem z tym ugryzieniem u L. rodzinnego który stwierdził że niema się czym przejmowac. po trzech miesiącach w nodze czułem lekki ból który był usytuowany w tylnej części nogi tuż pod kolanem ( ten ból występował z 40cm od miejsca pokąsnaego. byłem z tym w zakaznym i spytali się czy żyje pies. okazało się że żyje więc ok po tym wszystkim nonstop miałem wlepione oczy w internet i się zacząłem nakręcac tak gdzieś przez 3 miesiące i wkońcu wystąpiły objawy nerwicy. W trakcie tego były jeszcze dwie rzeczy którymi nakręcałem się.

Szkielet witaj pamietaj ze to jest chwilowe i ze kiedys przyjdzie dzien ze bedziesz sie czul jak zdrowy czlowiek i bedziesz mogl normalnie funkcjonowac te chwile sa ciezkie ale musimy byc silni i nie dac sie nerwicy i depresj mi tez jest ciezko ale mam coreczke malenka i musze byc dobrej mysli wlasnie przezwyciezylam kapiel w wannie ktorej sie nadal boje tylko prysznic a dzis wzielam corke do wanny i razem sie kapalismy jak wyszlam myslalam o leku ze zaraz bedzie ze napewno bedzie tylko w ktorym momencie chcialam byc na niego przygotowana i co nie przyszedl ale i tak bede bbrac prysznic przez jakis czas bo boje sie lezec w wannie ze wzglegu ze jak kiedys wyszlam dostalam palpitacj.

Najlepiej jest zrobić badania wszystkie , wykluczyć choróbska i wtedy leczyć nerwicę szkielet, chociaż z tym uderzeniem gorąca też tak mam i boli mnie ręka w miejscu gdzie mi igłe w mięsięń na badaniu wbijała lekarka, my to chyba czujemy wszystko bardziej moze dlatego masz tak z nogą, kto wie, baskabaska nie niweluj dolegliwości, bo to że się źle czujesz to nie musi znaczyć że jest to nerwica, dobrze że nie pozwalasz się straszyć, ale nie usprawiedliwiajmy sygnałów, źle się czujesz od kilku dni więc idz do lekarza, niech ci nie pieprzy o nerwicy tylko wypisze skierowanie na badania!! każdy je musi mieć, zdrowy czy nie zdrowy. będzie dobrze! ja idę spać i już nie wpadnę dziś bo jestem zmęczona, poczytam książkę przy winogronie i spać idę. pa:**

Wiecie że jak teraz sobie tak to wszystko przypominam to śmiać mi się z siebie chce,nawet bałam się spać na leżąco i spałam na narożniku bo ma takie poduchy i tak się opierałam i spalam na siedząco,bo serce mnie strasznie bolało i myślałam że jak się położę to umrę.jak tak wracam pamięcią do tamtych lat to naprawdę jest to teraz troszke śmieszne a wtedy to była tragedia,dziwię się że to moje serce jeszcze nie wysiadlo

W przeciągu dwóch ostatnich tygodni dwa razy miałem braną krew na badanie za pierwszym razem wyszło, że mam za wysoki poziom bilirubiny a za drugim razem miałem robione badanie w innym kierunku: na wypadanie włosów, mocz, podstawowa paleta. z wynikami wyszło że wszystko jest w normie. wczoraj pomyślałem sobie o wypiciu herbaty i na samą myśl zrobiło mi się niedobrze.

To ty młody chłopak jesteś,silny tylko się lecz,będzie dobrze.pamiętaj masz się nie załamywać.ja już choruję 17 lat oczywiście z przerwami,taż miałam załamania i to straszne a wyszłam za mąż maam syna,czasem jest ciężko ale można z tym normalnie żyć i się oswoić,a jak się już pozna na czym ta nerwica polega to jest dużo łatwiej,dlatego tak ważna jest psychoterapia.dla ciebie to nowa sytuacja i jest ci ciężko,ale to minie zobaczysz.ja zachorowałam w wieku 13 lat,i nikt mnie nie rozumiał więc wiem jak jest ci ciężko