Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Pracodawca zlicza dni chorobowego w danym roku i obojętnie w styczniu można chorować 5 dni w marcu 10 i tak dalej do 33 dni zawsze płaci pracodawca a później niestety ZUS mąż może się odwołać od decyzji orzecznika ZUS i to jest najlepsze rozwiązanie. Z doświadzcenia powiem, że dla ZUS oprócz wizyt u lekarza niestety najbardziej liczą się pobyty w szpitalu lub sanatorium.

Tak coś tu cichutko. wszyscy zajęci:) to dobrze. ja dziś dzień spędziłam spokojnie na plotkach zaraz 3 baba przyjdzie pogadać, chociaż tym razem od tych nieprzyjemnych rzeczach bo w sprawie alimentów:) no ale przy herbatce w ciepłym domku. psycholog mój każe mi się nagradzać za postępy, pisałam wam kiedyś i mam z tym problem ale mówił, bym robiła rzeczy które sprawiają mi przyjemność. jak biorę kąpiell, to dodać olejki do niej, maseczke zrobić, zrelaksować, się ,coś co mi sprawia przyjemność i poprawia nastrój:) niby tak robię ale mam to trochę wzbogacać. Kurs angielskiego dziś może zacznę, robię materiał jaki zechcę, i ile mi się będzie chciało, więc jestem zadowolona, mam lepszy humor mimo ucisku cholernego w głowie i zmartwień o moją mamę z tym sercem. miłego dnia dziewczyny i chłopaki

Ja dziś też nie najlepiej się czuję, jak byłam na mieście to ciągle myślałam czy czasem zawał mnie nie walnie....tak dziwnie mi było i im bardziej myślałam (chociaż starałam się odrzucać te mysli) tym bardziej przekonana byłam że coś mi grozi...czyżby organizm domagał się pramolanu, bez którego już jakiś czas funkcjonuję??...zobaczymy, będę tak ciągnąć jak długo się da, a jak się nie da to znów sięgnę po ten lek, a może to tylko jak zwykle ta pogoda tak działa! Magdzik to pozytywnie nastawiona dziewczyna jest... ja to zaraz doła dostaję.

Gość karolcia04

No ze mna ok zadnego leku od poludniu,porobilam rosolek nalesniki siedzialam ok 2godz w kuchni i tak dobrze sie czulam poszlam na papierocha,i tak sobie mysle ale ja sie dobrze mysle zadnego leku,i co weszlam do domu wchodze do kuchni i Dupa Stan Lekowy Bleeeeeeeeeee ;/

Baskabaska, wiesz, jak coś mnie uszczęśliwia, i czuję się naprawdę super!! nie wierzę że mogę to wkońcu napisać że czasem tak się czuję, w domu i na osiedlu funkcjonuję naprawdę dobrze!! kiedyś to był koszmar nawet w domu, nawet z rodzicami, nawet gdy pomoc była z każdej strony, ale jak czuję się szczęśliwa to zaraz mam lęk że to się może zaraz skończyć, że jak ja mogę czuć się dobrze bo przecież ja to mogę zaraz stracić i umrzeć:(( że coś może mi być, a ja się tak czuję i wszystko mija...dlatego staram się nie unosić ale baskabaska nie łap doła, zrób coś dla siebie, coś co wcześniej nie robiłaś, odpręż się, i nie myśl o negatywach, a jak źle się czujesz podejdz do lekarza niech cię zbada byś już się nie czuła źle czy niepewnie.

Wiecie zaczełam mówić do siebie dużo gdy nagle, nic mi nie wychodzi, zaczynam się czuć zmęczona i sfrustowana, przez pewien czas się tak czyłam dziś to w myślach miałam MAGDA NIE DAJ TAK SOBIE ZEPSUĆ DNIA, ROZEJŻYJ SIĘ, POSKŁADAJ SIĘ DO KUPY I NIE POZWÓL SIĘ TAK CZUĆ!! Zaraz dziewczyny biorę kąpiel gorącą i zobaczę co tam z tym angielskim moim, wczoraj się zapisałam ale dziś zacznę rozkminiać program :) życzę wam miłego wieczoru:* jesteście wszystkie wielkie

Dziś kumpela dzwoniła(wie wszystko, co się ze mną działo, wszystko to co tu piszę i ona wie) chce mnie zabrać na jakieś zajęcia.....a ja już się stresuję że nowe miejsce to będzię i że do toalety nie zdąrzę ale psycholog kazał się tym nie przejmować , i robić to na ile dam radę, NIE ZMUSZAĆ SIĘ.

Dzięki Magdzik, lekarza mam pod samym domem ale jak mam tam iść i widzę jak ona mnie *słucha* to odechciewa mni się w tej kolejce czekać, bez sensu...a robić to ja ostatnio robię za męża np. dziś siedziałam na drabinie i farbą maskowałam plamy po zalaniu na suficie...a wys. u nas jest 3,5m :(:( nerwy miałam ale robiłam, bo jak wiecie mąż przyjedzie dopiero przed świętami, a syn to za takie roboty się nie bierze (nie wiem jak on kiedyś w swoim domu będzie robił). Lubię takie naprawy różne robić..ale nie tak wysoko pod niebiosa haha. Myślę w tej chwili już o świętach i to mnie tak stresuje, bo na zapas martwię się czy podołam sama z wszystkim, znów się narobię jak głupia, a córka ma przyjechać więc chcę żeby domowego jedzenia sobie pojadła, bo sama nie ma czasu na gotowanie. Zaraz sobie ciśnienie zmierzę., bo coś niewyraźnie ze mną.

Baskabaska, święta są super, zrób sobie na raty jedzonko kilka dni przed i do zamrażary a w dzień przed wigilią w nocy wyłóż i ugotuj, podsmaż i będzie mniam!!! :)) kocham święta, klimat, od razu czuję się lepiej. baskabaska zaangażuj rodzinę w obieranie pieczarek itd itd:) napewnie się lepiej jutro rano poczujesz, nowy dzień, zapach zimy, bo już zimą pachnie, i zaplanuj sobie coś przyjemnego.

Dziewczynki witam dwa dni mnie tu nie bylo jakos brak czasu nawet na chwilke nie dalam rady.Powiedzcie mi jak sie relaksujecie odprezacie bo ja codziennie musze sprzatac dom nie sprzatam to mam wrazenie ze czegos brakuje jak sie nasprzatam to czuje sie lepiej ale nie moge poczytac gazety czy skupic sie na filmie nosi mnie jak nie wiem caly czas musze cos robic a jak przychodzi wieczor padam i szkoda mi juz czasu nawet nie moge na spokojnie w necie popatrzec...

Ja jednak nigdzie z przyjaciólką nie jadę jutro bo nam zajęcia nie pasują w ten dzień, więc przyjeżdza do mnie ,wyciągamy maty i będziemy z moim synkiem ćwiczyć, my po swojemu a synek po swojemu, ale się bedzie cieszyć że wygibasy z ciotką jego mama robi:D ale zgodziła się pod jednym warunkiem u mnie robić te ćwiczenia a nie u siebie. mówi że mam się spocić:) bo inaczej się nie zgadza:)) idę tą kąpiel zrobić. pa dobranoc, jestem zmęczona. pa:*

Czarnulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja mam to samo!!!!!!!!!!!!!!! muszę sprzątnąć dom!! a potem zmęczona jestem i zła, ale jak nie sprzątnę to źle się czuję z tym, czytałam artykuł o tym, trzeba wyluzować bo przy takim trybie nerwica też łapie!! ale jak to zrobić!! czarnulka rób wszystko co ci przyjemność sprawia co do relaksacji

Ale ja nawet nie wiem co mi przyjemnosc sprawia...na nic nie mam czasu zuzia tu dom obiad i tak codzien spacer to jedyny temat w ktorym mi dobrze ale caly dzien nie bede dziecka na dworze trzymac.wydaje mi sie ze szybko zyje bo wszystko tak szybko leci czas jedyne co mi daje satysfakcje to sprzatanie nawet jak mam nawet w miare czysto to tez sprzatam by poczuc sie lepiej . mysle juz o swietach i chyba nie potrzebnie zasmiecam glowe ...bo do swiat troche

Czarnulka ja co chwilę sprzątam ,czuję się czasem jak służka, wiecie że kuchnię potrafię sprzątać w ciągu dnia 3x dziennie i jak wstanę rano to muszę znów sprzątnąć, ale tak z całym domem jest, musze wyluzować, dziś 2 razy sprzątałam kuchnię i wiecie że znów jest bałagan ale za cholere, no nie sprzątnę bo tylko się wkurzę że jak kelnerka jestem,! a czarnulka ja też mam dylemat w sprawie sprawiania sobie przyjemności, relaksu, pamiętacie że mmiałam z tym problem i doradził lekarz że jak biorę kąpiel to by dodać jakiś olejków, maseczkę zrobić, albo jAkieś takie domowe spa sobie robić, by się nagradzać. i jest taka książka jak sobie robić dobrze domowymi sposobami(chodzi o upiększanie) :) i chyba się na nią skuszę jak odczekam finansowo. bo muszę małemu czapkę na mrozy kupić bo to co ma to już chyba zbyt letnie, chociaż dziergane ale zbyt lekko. musicie się relaksować dziewczyny!! przyjemności, planowanie, realizacja a potem, nagroda dla siebie! :L)