Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wspomnienia we mnie się obudziły bo mój tata też na raka chorował i niestety przegrał bardzo szybko,i dlatego cięzko o takich chorobach mówić (ja miałam wtedy tylko 17 lat).dużo siły trzeba.ale popatrzcie nasza zwarjowana nerwica to chyba pikuś przy innych chorobach.idę już spać i życzę wszystkim dużo zdrówka i dużo siły i wiary że będzie lepiej.dobranoc.jejku znowu mnie nogi bolą ,już się amolem wysmarowałam,zasmrodziłam cały pokój.

No i już mąż jest po zusie i kazali mu jutro iść do pracy jestem w szoku.nie wiem co teraz bo on nie da rady.jutro ma wizyte u neurologa a w czwartek odebrać wyniki tomografi.oni zwarjowali.no jak tak można w głowie mi się to nie mieści.nie wiem co teraz z tym zrobić,może zna się ktoś na tym i mi odpisze.aż mu łzy w oczach stanęły jak mu to powiedzieli,on nic nie może podnieść ani się schylić.

Witam Wszystkich. U nas ładna pogoda ,nawet słoneczko świeci i w miarę ciepło. Baskabaska to dla Ciebie,bo chciałaś wiedzieć o tym wyniku. haha:0 Byłam dzisiaj u lekarza i tak ma te d-dimery podwyższone norma jest do 0,5 ja mam 0,11.Doktorka powiedziała ,że nie jest to zakrzepica,ale najprawdopodobniej niedokrwistość,przepisała mi pełno tabletek i maści.Ale i tak zapisze się do chirurga,co on na to powie.

Gość karolcia04

Aga1971 to jestes dwa lata młodsza od mojej Mamy ;)) hehe ;)czyli jestes w kwiecie wieku ;) Witajcie Kochane ;)u nas szaro buru,ale to mi raczej nie odbierze dobrego chumorku z ktorym rano sie obudzilam hehe ;0) Chyba dzis pojde do szkoly,bo musze zlozyc pismo,bo oblalam mature z angola ,i musze ja poprawic hehe ;))Wezme Zuzke w wozek i pojdziemy a wogole to musze ogarnac i POPRASOWAC ;/;/;?(dla mnie najgorsza Czynosc w Domu) ;/;(((((((( No DObra Buzka ;*

Dzień Dobry wszystkim;) Gracja ,, szkoda mi Twojego męża , bidulek ale mówiłam ci ,żeby zaszwonił do ZUSU i powiedział ,że nie może chodzic i by przyjechali do niego a tak skoro pojechał do nich sam to znaczy ,że jest zdrowy! Niestety oni tak ludzi traktują ( pisałam o tym), niech idzie do lekarza i niech powie jak sie czuje i dadza mu znowu zwolnienie i juz . Wczoraj tez byłam w szkole i złozyłam deklaracje maturalna bo tez nie zdałam matmy i anglika hihi. Wiecie ,, ja juz jestem po 40 tce i dla mnie ta matura jest wazna bo chce ja poprostu miec , zawsze chciałam miec ale zycie mnie nie ropieszczało i nie mogłam sie kiedys uczyc tak jakbym chciała,Teraz nadrabiam zaległości , moze pójde na dietetyka ( policealna szkoła) , zobaczymy Witam nowe koleżanki ;) Zycze powodzenia i wytrwałości w dazeniu do zdrowia;)

*: Agniesia, dzięki za wiadomość ale z tego co piszesz to miałaś zaniżone chyba te d-dimery co?...no chyba że się pomyliłaś, bo 0,11 jest mniej niż 0,5. Marlenna, wiadomo, że na naukę nigdy za późno, ja też kiedyś jak skończyłam zawodówkę to potem pracowałam, a jak już miałam dzieci to wzięłam się za maturę zaocznie i różne kursy...papierki mam ale co mi z tego jak nerwica atakowała to sama wiesz jak to jest, w lepszej pracy za długo nie popracowałam, nawet rentę 2 lata miałam na te nerwy moje, w tamtych czasach jak tylko raz się było u psychiatry to dawali, teraz nie dają na nerwicę. Milutkiego dnia!!

Oh marlena mi też się dietetyka podoba! ja już po lekarzu, wszystko ok, skierowanie na badania hormonów mam.jedna sprawa załatwiona. Po 14 mam psychologa, a muszę w domu posprzątać, zjeść a małego teraz lulam. Miłego dnia życzę, ja biologię rozszerzoną oblałam ale po roku ją poprawiłam, nie wiem jak mi się to udało, odpowiedzi były zawarte w pytaniu, bo była afera z moim rocznikiem że tyle z biologi oblało na dolnym śląsku bo stopień za trudny!

Baskabaska ja juz jestem głupia.To w takim razie doktorka mi źle powiedziała, że są zawyżone a tak mam na wyniku 0,11 a norma do 0,5. Ale ja tez tak myślałam ze są zawyżone ,bo 11 jest większe od 5.Kurcze nie śmiejcie się ale ja kiepska z matematyki jestem.Baskabaska wez mi to wytłumacz,bo Ty jak doktor na forum jestes.Bo ja mam przepisane pełno lekarstw masci.W takim razie ona sa zanizone,w normie czy zawyżone?

Agniesia, poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że masz niskie ale w normie i to wlaśnie wyklucza, że w Twoim organiźmie toczy się zakrzepica czy inne groźne choróbsko dotyczące żył dlatego lekarka przepisała ci tylko te maści, bo z innego powodu cię boli noga, a może to nerwoból? A teraz wychodzę z domku chociaż za oknem ponuro i śpiąco...tak mnie w żołądku dziwnie gniecie jakby zgaga czy coś innego, niewiem.

Witam dziewczynki i jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy. Ewo wiem że masz rację, ale chcę wspierać moją mamę, więc spróbuję odstawić nerwicę na boczny tor, choć dzisiaj to trochę trudne. Agniesia może nie jestem lekarzem ale norma dla d-dimerów jest do 0,5 więc jeżeli masz 0,11 tzn że nie przekraczają normy i nie ma w organizmie procesu zakrzepowego i nie rozumiem czego tu jeszcze szukać. Przynajmniej tak mi się wydaje. Kobiety w ciąży mogą mieć nawet ponad 1,0. Buziaki dla wszystkich

futerko jedz kochana do siostry i spedz z nia Swieta na pewno nic ci sie nie stanie na 100% !bierzesz tabletki one ci pomagaja i pomału będzie znikał tenlęk .nie mysl o tym ,że ci sie cos stanie bo bedziesz dziecmi i musisz byc dzielna i odpowiedzialna za nie, dasz radę! JEDZ;)*****