Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc konitki ;) weszłam sie tylko przywitac bo oczy mnie bolą. Posty nadrobiłam czytając i powiem szczerze ,że ta Agniecha mnie wkurzyła .Jeżeli jestes Agniecha to Ci powiem ,że jak masz pisac takie bzdury na tym forum to daj sobie spokój ! Jestem juz dojrzałą kobieta i przeszłam te wszystkie objawt , jestem po psychoterapi i lekach. Można sie wtleczyc w 90 % i tyle a jezeli ci psychoterapia nie pomogła tzn ,że nie pracowałas nad sobą! Nie siej tu fermentu ! Dziewczyny wieżcie w to ,że bedzie dobrze;) pozdrawiam Matzrna

Agnieszce pewnie chodziło o to że nie chce brać leków do końca życia i się uzależnić a bez tego nie da się wyzdrowieć. Każdej myślenie się zmienia, ja pamiętam jak ja pisałam jak tu pierwszy raz weszłam, pamiętam was wszystkie i twój wpis pierwszy raz marlenna, sądzę że dużo gniewu jest przez tą chorobę i lepiej się uczyć z nią żyć niż myśleć że znów wróciła i jak jej się pozbyć. Wyrzucajcie gniew ile wlezie, a choroba ta musi być wyleczona, są na to dowody

Magdzik ,, pamietam swój wpis ,że pisałam jak sie czuje i,że tu pasuje ale nigdy nie pisałam ,ze sie nie da wyleczyc nerwicy!Prosze mi nie wmawiac ! jakbys dobrze czytała to bys pamietała ,że wiele razy dawałam Wam dobre rady ale nie wiele z was z nich skorzystało! Nie chodzi mi tu o gniew to poprostu sa niektórych charakterki , uparte

Powiem szczerze ,, nie lubie ludzi którzy stale narzekaja na swój los ale nic z nim nie robią albo udają ,że robią .Uwazam ,że jak jest mi zle to zaczynam to zmieniac i nie narzekam .Stałe uzalanie sie nad soba nic dobrego nie daje ale wasza sprawa ( bynakmniej niektórych) Wiekszos z was sie poprostu oszukuje , szkoda1 hmm bo jak pisałam kiedys jestescie młode i nie moge zrozumiec jak wam nie szkoda zycia ! piszecie o swoich dzieciach itd a nie wiele dla nich robicie , trudno . brak konsekwencji w leczeniu jest okrutny! Trudno jezeli jestem szorstka bo nie lubie próznosci i czasami jestem dobitna ale moj znajomi wiedza , ze taka jestem

Haha....oh marlena nie, źle mnie zrozumiałaś, mówiłam że dużo się zmieniło naszych wypowiedzi i że nawet twoją wypowiedz pamiętam, jak przyszłaś, kasi ,pauli, że tak wiele się w nas zmieniło, a wy jesteście naszym dowodem że można dać radę, oh wybacz za to że tak napisałam że wyszła kupa. mam nadzieję że wyrzej wyjaśniłam:)

Marlena zgadzam się z tobą, jak też tak robię, że marudzę, motywuję się ale brak mi sił by zrobić ale czaję się na książkę pod tytułem: *gdy wszystko się zmienia, zmień wszystko. Droga spokoju przez czas zamętu* to jest książka że gdy się pierdzieli i świat staje do góry nogami to zmieniajmy się razem z nim:)

tak na zakończenie , zebyscie wiedziały jak czasami męcza mnie te lęki , nerwica ale nigdy sie nie poddaje nawet jak mi brakuje sił ,cały czas zbieram sie w sobie bo wiem cztm może sie to skończyc a tego nie chce ! Magdzij i inne dziewczyny walczcie i nie poddawajcie sie , niestety będe Was cały czas motywowac do pozytywnego myslenia hihi ;)

Marlena :-) Magdzik:-), Kasiaaa:-), Baskabaska,:-), Aga :-), Futerko :-). Karolcia :-) i wszystkie kochane przyjaciółki, ja tez uważam, że narzekaniem, to nic się nie osiągnie, ale bez narzekania czasem trudno jest przetrwać i potrzebujemy bratniej duszy, która nas wysłucha i zrozumie i pogłaska po głowie i powie, że damy radę... Chociaż to danie rady wcale nie jest takie łatwe i przyjemne. Z drugiej jednak strony jak się nie spróbuje, to na pewno nie da się rady czegoś zmienić i wtedy pozostanie się w ciemnościach na zawsze, Dlatego walczmy i trzymajmy się razem i pomagajmy sobie wzajemnie i wspierajmy się w tej trudnej drodze ku pięknemu i dobremu życiu... Ewa

Ale śliczny wiersz marlenn, Ewa pięknie powiedziane, zaraz się popłaczę i z tego że dobrze mi że was tu poznałam i ze złości bo czasem mam wrażenie jakby wszyscy byli złośliwi, nienawidzę złośliwych ludzi, płakać mi się chce, tak mi przykro i zła jestem ale wiem że zaraz mi minie, już nie mam takich złości jak miałam kilka miesięcy temu, same wiecie, a do tego z synem się lepiej dogadujemy, jest super!:) ale są takie momenty gdzie mnie coś rani a emocje sięgają zenitu, zaraz idę się położyć, jestem po ćwiczeniach już.

Oj dziewczyny wy tu sobie piszecie a ja poleżałam troche i już mi lepiej tylko te nogi mnie jeszcze bolą,ciekawe co będzie w nocy.ale co tam nocą się przejmować.uwielbiam noc.a pamiętam jak miałam ataki to jak wieczór się zbliżał to razem z paniką co mnie w nocy zaś dopadnie.ale już się tego pozbyłam naszczęście i w nocy jest super.a wy dziewczyny nie macie takich bolących nóg?ja robiłam jakieś badania to wyszło wsio ok,ale nogi nieraz bolą.i smaruje się co chwile amolem

Agniecha31. Jeszcze raz przeczytałam wszystkie Twoje posty i myślę, że przez te wszystkie lata byłaś sama i nadal jesteś sama ze swoja nerwicą i już straciłaś wiarę w to, że możesz być zdrowa. Popełnisz wiele błędów i zachowujesz się jak przestraszone zwierzątko i z bezradności walisz głową w mur. Trafiłaś na to forum, to znaczy, że Los tak chciał i zapewniam Cię, że nie jesteś już sama i zawsze możesz liczyć na nas wszystkich i my zawsze będziemy Ciebie wspierać i pomagać. Ta chęć mieszkania blisko szpitala świadczy o tym, że bardzo chcesz żyć i bardzo chcesz być zdrowa, tylko pogubiłaś się w tym trudnym życiu, ale jak pozwolisz sobie pomóc i chociaż troszeczkę nam zaufasz, to my zawsze będziemy z Tobą i pokierujemy Tobą w stronę światła, gdzie życie szczęśliwe czeka na Ciebie. Całuję Cię i przytulam mocno. Nie poddawaj się, a wszystko będzie dobrze :-) Ewa