Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Futerko ja też trzymam za twojego przyszłego męża kciuki... :P Gracja a ty z tańcem nie poddawaj się ciągle możesz tańczyć.. .:P hehehhe to nie złe masz teraz fazy, ale to dobrze. Ja zastanawiam się nad jakimiś tabletkami ale narazie staram się walczyć sam z psychika bez niczego, jak już czuje że zaczynam mieć złe objawy to pomagam sobie tylko tabletka uspakajajacą żeby nie popaść w paranoje i staram się wyciszyć czytając jakąś książkę czy cuś :P

Futerko ja też trzymam za twojego przyszłego męża kciuki... :P Gracja a ty z tańcem nie poddawaj się ciągle możesz tańczyć.. .:P hehehhe to nie złe masz teraz fazy, ale to dobrze. Ja zastanawiam się nad jakimiś tabletkami ale narazie staram się walczyć sam z psychika bez niczego, jak już czuje że zaczynam mieć złe objawy to pomagam sobie tylko tabletka uspakajajacą żeby nie popaść w paranoje i staram się wyciszyć czytając jakąś książkę czy cuś :P

No ale jakie masz objawy co ci jest? widzisz my mamy przede wszystkim objawy takie jak, slabosc, zawroty glowy, wiesz niestabilnosc ciala,niektore maja lopotanie serca, trzesawki, przez to boja sie wychodzic z domu... tez jakies bole sa przy nerwicy... nie jestes tu sam facet:)sa inni tez i duzo osob ma nerwice, i mlodzi i starsi, a teraz wiekszosc mlodych osob ma

Wali mi serducho jak oszalałe, do tego w okolicach serca bóle, nogi mi się uginają nieraz, zawroty głowy, Ciężko mi przełknąć ślinę, wieczne zmęczenie co u mnie jest dziwne bo jestem ogólnie sportowcem i prowadzę intensywny tryb życia. hym.. No i do tego trzęsą mi się ręce jak bym miał delire jak u pijaka... A nigdy nie miałem problemów ze zdrowiem bo jestem żołnierzem i przechodziłem naprawdę dużo badań lekarskich, psychologicznych i psychiatrycznych i mówili że jest naprawdę oki a tu nagle takie cuś :(

Miałam nic nie pisać, bo idę spaćkać...ale nie mogłam wytrzymać WY *stare babcie*...kurcze już tańczyć nie mogą, a co ja mam powiedzieć??... Futerko, szukaj, szukaj męża, a tak naprawdę to on sam Cię znajdzie, zobaczysz. Ewa, współczuję Ci *takiej* mamy jaką masz, ja już nie mam mamy ani teściowej i tak jak sobie nieraz pomyślę jakie były tzn, głównie teściowa...to dobrze mi z tym...mama moja była nie taka zła ale denerwująca mnie i głównie *dzięki* niej i ojca mam tą nerwicę. Marlenna, dzięki za pozdro, wszystkich Was dziś całuję, życzę wyzdrowienia i milutkiej nocki!!

Diablo bardzo Ci wspolczuje,ale to oczywiste ze masz nerwice, widzisz ja rok czasu nie potrafilam sie pogodzic z diagnoza lekarza psychiatry ze mam nerwice, ciagle robilam rozne badania, a zaczynalo sie wlasnie od uginajacych nog, trzesawek, biegunki, robilam doslownie wszystki badania, nie moglam uwierzyc ze mam nerwice, az niestety z tego wszystkiego zemdlalam i trafilam na neurologie tydzien lezalam w szpitalu, robili mi tomografie, rezonans rozumiesz i,....zdrowa!! szok! po tym co ptrzeszlam postanowilam sie leczyc i koniec, bo ja nie moglam normalnie funkcjonowac, wyjsc nic zalatwic, rozumiesz straszne to bylo. teraz biore bioxetin plus doraznie lexotan. niestety diablo ale im wczesniej zaczniesz leczenie tym lepiej, ja bym drugi raz nie popelnila tego bledu jaki zrobilam ze zwlekalam, ja gracja jestem z Katowic:)

Diablo jak walczyc z nerwica? tak do konca to my same nie wiemy,ale walczymy!! najlepiej na poczatek idz do przychodni do rodzinnego niech cii hydroxyzyne przepisze, bierz na noc, wyciszy cie to, albo w razie ataku(jak bedziesz mial) no i leczenie niestety, zobaczysz jak wrocisz do formy jak zaczniesz leczenie plus psychoterapia naprawde duzo daje!! ja jeszcze 2 mies temu czulam sie jak kaleka, nigdzie nie wychodzilam, patrzylam za okno i sie dziwilam jak ludzie moga chodzic, robic zakupy? to straszne, naprawde nie zycze nikomu, nawet do wc sie balam isc:(( nie zycze nikomu , a walczylam jak lew ROK

Mam taką ochote na super imprezke ale się boję że tam mi się słabo zrobi albo co .niedługo ide na urodzinki do kumpelki troche mi nie zabardzo pasuje żebym tam wytrzymała ale pójde i niech się robi co chce.ostatnio mnie siostrzenica zaprosiła na parapetówe i tak zciemniałam ale wkońcu poszłam i było super(troszke mi się kręciło w głowie ale dałam rady to pokonać)