Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Marlena :-) Cieszę się, że się odezwałaś. Jak czytam, o tych waszych życiach rodzinnych, to brzmi, to nawet optymistycznie, dlatego, że nie tylko mi tak się w życiu przytrafiło i że jest to dość popularny problem, a to z kolei oznacza, że niekoniecznie to wszystko, co działo się w moim życiu i mojej rodzinie (teściowa, szwagierka, moja matka), było moja wina i zasługą, bo zawsze czuje się tak jakby całe zło tego świata było przeze mnie... A ja nikomu nie życzę źle, nie jestem mściwa, ani zawzięta, ani pamiętliwa i najchętniej pomogłabym całemu światu... Ewa

witam cię Ewo ;) to miło ,ze tak ciepło ktos nas wita;) Wiesz Ewo ,, te problemy przelały sie na moje całe zycie , gdzies podswiadomie czuje siw wpedzona w poczucie winy i chyba tak juz zostanie a co do pomocy jestem taka jak ty ;)pomogłabym wszystkim gdybym tylko mogła. Zagladam tu nie za czesto , brak czasu ale zawsze staram sie nadrobic czytajac Was buziaki;)

Witam, Marlenna właśnie nadrabiam zaległości w czytaniu...smutne te Wasze historie są i myślę, że każda z nas ma jakieś *przejścia* w tym temacie, jak nie z teściami to szwagrami czy szwagierkami, moja teściowa już nie żyje, a teścia nie znalam więc już nie warto nic złego pisać, a było by co. U nas dziś też zimno ale aż takiego wiatru nie ma (jeszcze?) Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest nieźle mimo to, że jutro mam spier . . .ny dzień gdyż wyprowadzają się lokatorki z mieszkania córki, a mnie czeka sprzątanie i szukanie innych, tak nie lubię tego, że aż na samą myśl o tym lecę do kibelka haha, a jeszcze muszą mi zapłacić za gaz i prąd zużyty i też jest ryzyko, że nie zapłacą...

Wiecie co ,,,, ja zawsze staram sie wyciagac z kazdego dnia jak najwiecej , ciesze sie nawet drobiazgami bo o nich najczesciej zapominamy;) Cieszy mnie słońce ,że swieci ,ze ptaki fruwaja i,że księzyc zaglada w nasze okna . przeciez to takie piekne! chyba nikt o tym nie pamieta ,hm.

Baskabaska, bo trzeba brać kaucje za dwa miesiące z góry, to jak nie zapłacą, masz z czego ściągnąć, a jak zapłacą i niczego nie zniszczą, to kaucje zwrócisz. Takie podejście do wynajmu ułatwia życie. Ja zdaje sobie sprawę, że ktoś może nie mieć kasy na takie koszty, ale w interesie nie ma sentymentów. Wiem, co mówię. Ja jestem pośrednikiem w obrocie nieruchomościami i książkę bym napisała o tym , co klient potrafi... Ewa

Zmieniajac temat ,,, to wiecie ,ja sie chyba zaniedbałam troche , przytłyło mi sie 3 kg ,,, kurde , kiedys byłam bardzirej aktywna a teraz zasiedziałam sie i wciagam słodycze bo papierosy rzuciałam (juz 3 miesiac) zobaczymy jak to bedzie bo juz 3 raz rzucam ha ha ha zacznę sie turlac w końcu haha;)

Marlena, z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy, ale ja zajmuje się handlem i wynajmem nieruchomości i nie ma przepisów, które bardziej chronią, którąś ze stron. To wszystko, to sprawa umowy i spisania tego na papierze i podpisania. Wszystko na czym się dobrze znamy jest łatwe... Nie wiem czy już tu napisałam, ale ja amatorsko fotografuję i całkowicie zgadzam się z Tobą Marzenko, że umiejętność dostrzegania tych wszystkich maleńkich, nic nie znaczących i zapomnianych aktów dobroci, piękna, nadziei i miłości tworzy tą najpiękniejszą cześć nas samych...

Wiecie że ja też taka dobra dusza jestem,cieszę się wszystkim,wszystkim bym pomogła.cenię ludzi,staram się każdego zrozumieć.a bardzo dużo osób mnie odwiedza żeby pogadac,nawet ksiądz był u nas na kawie wczoraj.nieraz to nie mogę się odpędzić od ludzi,nawet listonoszka przychodzi na kawke.ale fajnie mi z tym bo był czas że się zamykałam w domu i nawet telefonów nie odbierałam.

Kurcze zjadłam ibuprom i mnie boli wątroba,jak brałam leki na nerwy to też mnie bolała ciągle wątroba czy to jest normalne?Bardzo mi pomogło wygadanie się do was o tym moim braciszku,bo nigdy za te 16 lat do nikogo o tym nie mówiłam.teraz tak mi lekko jest jak to z siebie wyrzuciłam.a psycholog mi mówiła że to co mnie gnębi powinnam komuś powiedziec,wyrzucić to z siebie.jak dobrze że jesteście.

STELLA pytam z ciekawosci o cital bo widzisz mialam go brac ale balam sie, jestem ciekawa jak dziala? jak mozesz napisz cos na ten temat:) Wiecie co, rozwalilam kokosa, prawie 2 h sie z nim grzebalam, ccala pachne kokosem heheh:)) sluchajcie wypilam piwo, czuje sie wogole rozluzniona i fajnie,ale wiecej nie pije:)

Kasiaaa :-) Ja tez kiedyś walczyłam z kokosem ze dwie godziny hahaha Do leków uspakajających nie można pić alkoholu, dlatego, że te leki działają na centralny układ nerwowy i alkohol dział też na centralny układ nerwowy i nie powinno się łączyć, bo jest to niebezpieczne dla zdrowia. wypiłaś, to wypiłaś, ale bądź Kasiu rozsądna i nie pij dopóki się leczysz. Śpij dobrze :-) Ewa