Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Futerko masz racje, po nim ma sie taka energie...... i wogole nie mysli sie o samopoczuciu... normalnie sie funkcjonuje, mozna autkiem smigac i wogole no dla mnie jest okej. kiedys pare dni bralam cital ale rzucalo mna doslownie, tylko ze wtedy zrobilam blad bo mialam do tego brax xanax przez pierwsze dni, a ja malo bylam obeznana i balam sie ze sie drazu uzaleznie od xanaxu, wiec odpuscilam wszystko

Kasia on go bierze juz prawie 15 lat z przerwami i jest ok ale jak go odstawia to wszystko wraca i znow leki to lekarza i bierze na nowo i tez jest uzalezniona od clonozepanu jak dobrze pamietam.tak jak juz zaczelam brac ten lek to bende go brala co mi tam,a mam nadzieje ze swieta spedze u siostry bo samej mi bedzie smutno mialam do niemiec wyjechac ale jeszcze nie jestem gotowa na tak dluga podroz z dziecmi sama moze za rok pojade

Kochane koleżanki forumowiczki, jak tak Was czytam to naprawdę wiele się jeszcze od Was uczę, takie obeznane jesteście co do leków, ja mogę tylko o tych coś powiedzieć które sama brałam, o bioxetinie to się dopiero teraz dowiedziałam, że to jak prozak, za moich młodych czasów były inne leki w obiegu, stale byłam na psychotropach dopiero jak pramolan zaczęłam brać z 10 lat temu to mnie postawiło na nogi, a teraz doszło wiele innych nowoczesnych antydepresantów jak np. sertralina, którą cały czas łykam 1/2 tabl. Futerko,cieszę się bardzo, że nie masz nic poważnego w głowie, a na zatoki to ja też ciągle choruję, właśnie teraz zaczynam, bo coś z lewej strony mnie gniecie i nos mam zapchany z jednej strony, stopniowo przeniesie mi się jak zwykle na 2 zatoki. A jak się teraz po południu czujesz po pramolanie, bo rano byłaś przymulona ale teraz myślę że już dobrze?

Futerko nie zrazaj sie do lekow, uwierz ze ci pomoga, a pierwsze dni moga byc nie mile, no niestety tak reaguje kazdy orgaznizm, niektorzy dostana biegunki , inni sa senni,ale to mija, a potem czlowiek sie super czuje. Basiu ja pamietam jak kiedys moja mama oj dawno dawno temu brala tez leki na nerwice, to byly dopiero oglupiajace leki, teraz NA SZCZESCIE chyba wycofali tamte oglupiacze teraz sa super leki, nowej generacji, warto o tym pogadac z psychiatra czy z psychologiem:)

Kasiaa, to miłe, co napisałaś, i ja jestem z Ciebie dumna, że pokonałaś swoje obawy i lęki i zaczęłaś się leczyć i zapewniam Cię, że zawdzięczasz to tylko sobie. Będzie dobrze :-) Futerko mam nadzieje, że tak jak Kasia dasz rade i przekonasz się do leczenia lekarstwami i już niedługo będziesz czuła się tak dobrzej jak Kasia :-) Powodzenia Magdzik :-) Tobie też życzę, żebyś już nie miała ataków i żebyś znów stała się szczęśliwą i radosna dziewczyną... :-) Wszystkim życzę zdrówka bez leków i smutków... :-)) Ewa

Jak ja dawno nie mialam tyle energii i chęci do działania,takiej dobrej koncentracji... juz planuje co jutro bede robic, wogole mam wielka ochote cos zmienic w swoim zyciu,ale jeszcze niewiem co hihi. Mam ochote wsiasc w autko, pojechac do mojej kochanej babci jednej i drugiej, bo troszke je zaniedbalam ostatnio przez moje lęki:( a teraz mam ochote jechac do nich, zrobic zakupy, pomoc, umyc okna:) zycie jest piękne!!

Oh ale pozytywna energia od was bije, dziękuję Ewa za miłe słowa i życzę wam wszystkim tego samego!:)) same wiemy czego. kasia zazdroszczę ci znów:)) futerko jak już wziełaś leki to bierz je, ale niedawkuj sobie je sama bo odniesiesz odwrotny skutek!! jak juz sie zdecydowalas to idz za ciosem:) i konsultuj sie co kilka dni zer swoim psychiatrą bo ja co kilka dnia brania leków dzwoniłam i mi jedawkowal w zaleznosci na objawy,

Aa i Ewa już kiedyś wspomniała podobną frazę ale ja powiem wam ci mi psychiAtra mówił który dał mi takie dawkowanie że moi roddzice te leki to przez sen by mi podawali tyle musiałam brać tych leków które w małej ilości sprawiały że spalam i się nier ruszałam i blada chodziłam:) ale mówił że trzeba przyjąć tą dawkę normalną, dla niektórych z nas jest to naprawdę duża dawka bo to jak z zapaleniem płuc, jak będziemy musieli wziasc antybiotyk caly a my sie uprzemy i wezmiemy tlyko 1/3 go to bedzie sie to zapalenie *BABRAŁO* wiec nie dzielic tabletek lepiej. aaa i u mnie ten problem jest ze te tabletki obnizaja cisnienie a ja mam tezyczke ktora daje okropne uczucie wycieczenia plus niskie cisnienie to u mnie rowna sie otepieniu i uczucie omdlenia tak ,ze bym idac zaraz zaczela sie czolgac, (dzis tak mam) :/ a dr mowil zebym walnela sobie kawe wtedy ale ja nie moge pic kawy bo mnie ona zamula tak ze szok!! juz wiadomo czemu! a on nie wiedzial co mam na mysli mowiac tezyczka i mi to troche podwazylo jego wiedze na temat mych ddolegliwosci. psycholog od razu znal tezyczke i wiedzial co z nia robic