Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Czuję się słabA, odrealniona, otępiała....ale to nie powstrzyma mnie przed robieniem dalszych kroków! wiecie, muszę te hormony zbadać, źle się czuję, jajniki bolą, okresu nie ma, a ja mam nastroje i apetyt wilkołaka! naprawdę źle się czuję.

Witam Mam pytanie,czy dodatkowe skurcze serca,drgawki ciała,piszczenie w uszach,lęki które czasem mnie porażają tak że nie mogę zrobić kroku,uczucie że zaraz umrę,panika i przebyta silna depresja moga wskazywać na nerwicę lękowa??? Leczę się u psychologa już 4 rok i narazie przegrywam z tą przypadłośćią... Prosiłbym o jakieś wskazówki bądź podpowiedzi. Z góry dziekuję Piotrek

Piotrek, a czy u neurologa byłeś, cóż, najważniejsze jest zrobić wszystkie badania, serca, krwi, i inne które martwią dolegliwościami, neurolog powinien cię kierować, wykluczyć inne choroby, gdy to już zrobi powinieneś stosować psychoterapię u psychoterapeuty, jeśli 4 rok lekarz psycholog cię leczy to może czas zmienić psychologa. nic się nie martw,wiem że można to lekami wyleczyć, nie wiem nie próbowałam ale czytając nasze posty sam powinieneś już to wiedzieć. to co pisałeś może prowadzić do nerwicy lękkowej ale może masz niedobór magnezu poprostu:) różnie bywa.badania trzeba zrobić, by wykluczyć, i pomyśleć o zmianie psychologa. ja też zmieniałam, bo nie tego szukałam i z polecenia pani neurolog znalazłam go ipowoli mnie z tego wyprowadza.

Piotrek rozumiem cię, mamy to samo wszyscy tutaj:) w takim razie psychoterapię radzę Tobie jeśli leków nie chce i nie musisz brać, mi pomaga psychoterapia, źle ze mną było, lęki olbrzymie a ciało jakby było na coś chore, po psychoterapi robię krok malutki w przód.

Dzień dobry wszystkim tu piszącym i zaglądającym.oj piotras no może to być nerwica lękowa skoro porobiłeś badania i wszystko jest ok a ty masz takie dolegliwości i te lęki.myślę że magdzik ma racje sprubój zmienić psychologa jeśli to możliwe.mnie też często piszczy w uszach nieraz tak z nienacka czuje przez moment jakby przez moją głowe jakiś pociąg przejechał dostaje wtedy takiego lęku że coś się ze mną dzieje ale naszczeście zaraz przechodzi, a potem już mam taką niepewność w sobie że to się zaraz powtórzy.

Witam. Nie pisałam,bo dalej leczymy się z anginy ja i synek już drugi antybiotyk bierzemy i nawet maż musiał wziąć. Gracja co do bólu nóg to mnie tak samo bolą mięśnia nóg i czasami nawet ręce i to często. Nie wiem czy to od nerwów czy na zmianę pogody. Megi co z twoim synem? Arkekra i Ciebie też złapało oj zdrówka życzę. Futerko a co u Ciebie?

Gracja , Agniesia i wszyscy kochani :-) Zdycham! Mam obdarty ze skóry nos od ciągłego wycierania, boli mnie brzuch od ciągłego kichania, kręci mi się w głowie i wszystko jest bez smaku!! Nienawidzę tego, ale przynajmniej wszystkie objawy szajby ustąpiły, bo całą uwagę mam skupioną na kichaniu :-) Przejdzie mi, ale póki co czuję się ciężko... Pozdrawiam Wszystkich i głowa do góry, bo inni mają gorzej....

Ph dziewczyny i chłopaki, jak ja bardzo płakałam, jak ja się trzęsłam, tak bardzo chciałam mdleć, uciekać oraz by ktoś wziął mnie na ręce i zaprowadził do domu, CHCĘ DO DOMU!! wsiadłam w auto i ciach przez most na drugi koniec wrocławia do centrum handlowego( tam ponieważ chciałam powiekszyc swoja strefe bezpieczenstwa, a tam i plac zabaw dla dzieci, i fonatnna i tesco i kinderplanet), gdyby nie policja to bym się zatrzymała na moście, co mnie napadło, sztywna byłam ,mdlałam, juz w myslach ze musze zadzwonic do rodziców albo się polozyc bo zemdleje zaraz ale wiedzialam ze teog nei zrobie wiec stwierdziłam ze pojde do empiku kupic ksiazke i spierdalałam, przepraszam za przeklenstwo ale nie dda sie inaczej tego opisac, az dojechalam do domu i juz wiem ze zaczne od dlugi spacerow po osiedlu i wiecej przez most nie przejadę!! a tam byl klub fitnes NAJBLIZSZY JAKI mam wiec chcialam przelamac lęk by tak sie zapisac na ta joge raz w tygodniu ale sami widziecie. ile stresu. oh co za agorafobia, pisze do dziekana ze nie bede u niego, o nie!! ja potrzebowalam kogos

Brak mi slow,co za emocje,co za atak, zaraz sie rozplacze znow, agniesie wiem co czujesz, moj syn ma to samo, od wczoraj kicha ,sarka i buzia jak buraczek. dzis w nocy o 3:05 się połozył spać, ja o 4, a potem wstalismy 6:55 i okres dostałam i ten wypad samotny na miasto, co za dzień!!!

Tak Magdzik, to forum jakieś w zaniku jest...współczuję Ci tego złego samopoczucia i jeszcze dzieciątko chore do tego...jak moje były małe też to przechodziłam, gorzej się czułam niż teraz. Teraz też jakoś gorzej się czuję, ataki gorąca mnie łapią ale myślę, że to dlatego, że ciepełko na dworze, nietypowo na listopad... Ewuniu, kochana zdrowiej Ty nam szybciutko... ja mam podobnie, jak jestem przeziębiona to wszystkie możliwe objawy nerwicy (szajby) znikają i nawet sobie wtedy myślę, że wolę to przeziębienie niż nerwicę haha. Agniesia witaj, Ty też się kuruj razem z synkiem, mnie jakoś narazie nic nie bierze, a to pewnie zasługa jedzenia czosnku na chlebku na noc, to nic że śmierdzi...ale jakoś się trzymam. Futerko, przeprowadziłaś się już na *nowe* mieszkanko?, bierzesz ten pramolan?