Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,witam wszystkich na pomorzu tez pogoda w kratke jestem potwornie przeziebiona,tez amolem sie smarowalam ha,ha dzis mnie pol glowy boli chyba cisnienie skacze,a nerwica daje mi troche odpoczac ,ale nie pozwala zapomniec na dobre o sobie lapia mnie jeszcze leki,jakies zawroty glowu ale to jest bez porownania do tego co przezylam pol roku temu,mam nadzieje ze jestem na dobrej drodze,pozdrawiam cieplutko

Jutro mam wreszcie wizytę u endokrynologa na NFZ, czekałam chyba z11 miesięcy. Ale powiem Wam ,że dziś była taka prawdziwa jesienna plucha... a ja żadnych większych objawów nerwicy, teraz dopiero do tego doszłam, nawet w sklepie się nie spociłam...myślę, że jak tak jest ok to nawet do końca życia mogę brać te antydepresanty w takiej daweczce ja teraz biorę, bo po prostu boję się odstawić i zaczynać potem wszystko od nowa

Witajcie! U mnie cały dzień piekna, słoneczna pogoda chociaz chłodno, ale cóż jesien mamy. Ha Ha chwalimy sie wagą, wzrostem, teraz rozmiarami stópek. No to brakuje jeszcze rozmiarów staników ha ha. Która się odważy?. Baskabaska wcale nie masz dużych stóp, bo ja też mam 38. Znam młodą dziewczynę która nosi 42! A większosć znajomych to ma 39-40. Widzicie, mnie jak łapie lęk to taki *jeden* paniczny i nieokreślony, przeogromny strach. Jest nie do opanowania i silniejszy od mojej woli. Zaczynam się trząść, płakać i mam nieodpartą chęć ucieczki gdziekolwiek, byle się schowac. Na szczeście nie mam go często ale jest niezwykle wyczerpujący.

Witajcie dziewczyny jak dobrze was *widzieć*!! myślałam że się bez was popłaczę, to chorobsko jest takie realne bez was!! Jak rolnik napisał o wibratorze i pisałam mu piękną puentę to nagle z rozmachem otworzyły się drzwi balkonowe z hukiem i zgasły wszystkie sprzęty a gdy rano był prąd to skrzynka internetowa mi się spaliła:)

I dziś wróciłam do was!! :) Karla! jak czytałam twoje wypowiedzi (a musiałam was nadrobić) to jakbyś się podszywała podemnie, bardzo mnie zaskoczyło to że ci się palce od rąk wyginają, bo jak wyginają to masz tężyczkę pewnie!! :) pierwsze pytanie mojej kochanej Pani neurolog to było czy mi paluchy wykręca, co prawda mi nie wykręcało, ale napinałam mięśnie nóg, co kilka sekund, ale jak się wykręcają to tężyczke możesz mieć, zwlaszcza że masz malutkie dziecko i jesteś po rozwodzie JAK JA:)) taka rada, zapytaj się o tą tężyczkę utajoną a najlepiej się nie pytaj a żądaj skierowania! bo problemem w Polsce jest to że dużo osób na *COŚ* choruje nie wie na co a to tężyczka, a lęki przy niej to NORMA. AAAA i jeszcze kasiu idź na psychoterapię! pomorze ci ona baaaarrdzzooooo

Chciałabym się z wami podzielić moimi wielkimi małymi krokami, przez ten prawie tydzień jakie zrobiłam, oraz zmęczeniem jaki mnie wczorAJ ogarną, mój syn wczoraj w nocy się obudził, a śpi ze mną w pokoju i wszystkich w domu postawił na nogi a ja się nie zbudziłam, mój tato go wziął położył koło mnie i ululał a ja nawet nie srgnełam a poszłam spać po 20 a to bardzo wczesnie, mama mi dziś opowiadała, a moimi postępami to się pochwalę jutro:) bo trochę napiszę, może komuś one pomogą. dobranoc