Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

D77, ja też brałam kiedyś hydroksyzyne 10mg ale doraźnie i było dobrze tylko spać mi się chciało bardzo ale w sumie mi o to chodziło, bo jak się wyspałam to od razu lepiej mi było. Dziś jeździłam z synem po sklepach z komputerami, bo chciał sobie kupić dla mojego męża notebooka na wyjazd, bo mają tam w pracy na wyjeździe internet i wszyscy koledzy mają tylko on nie ma, a jak będzie miał to czas wolny zapełni np. oglądaniem filmu lub do mnie zadzwoni ze skypa. Nogi mnie bolą strasznie ale czuję się o dziwo dobrze. Pogoda u nas dziś ciepła ale wiało strasznie.

Dzieki magdzik za linka. Dziwne, bo ja mam w trzech przepisach olej, a tu jest margaryna. Może dlatego mi się nie udawały? Ja też mam ten ucisk głowy i oczu bez bólu ale towarzyszy mi temu ogromny niepokój i czuję się jakbym była po alkoholu. Jest to moment kiedy muszę siegnąć po alprox i wtedy wszystko mija i jest ok.

Wróciłam dopiero do domu:) znalazłam drugą rzecz, wcześniej uznaną za coś niepotrzebnego ale wmoim przypadku wszystko co sprawiać powinno mi przyjemność jest bezsensu i niepotrzebne. kupiłam farbę ciemna czekolada i będę na wyjścia robić sobie fryzurki!! :)) a kosmetyki na tą moją zaniedbaną zmęczoną twarz. eh....jutro będę robić czas dla siebie, zainspirowałyście mnie by dbać o siebie mimo tego jak się czujemy. słyszałyście kiedyś o pękającym lakierze!! haha...myślałam że to żart!! 2 *przyjemność* uważana za nieprzyjemność która powinna być przyjemna ale trzeba je sobie robić by takie były odchaczona, do końca tygodnia wcalę nie muszę się martwić co wykombinować:)

Wiem że komuś zdrowemu może się wydawać to śmieszne ale kiedy *ja* jestem jedyną osobą dla siebie o którą nie ma sensu dbać i nie ma pozytywów dla mnie to trzeba je sobie zrobić by skupić się na nich, a nie na chorobie. stosuję się do rad mego psychologa bardzo poważnie. dziewczyny czy wy też macie takie notoryczne zmęczenie, bo ucisk w głowie widzę że tak, ale czy czujecie się ciągle jakbyście miały spłynąć?? jak szłam po sklepie to byłam taka słaba i zmęczona jakbym z wykopaliska wróciła i tak mam bardzo często

Brzoskwinia miałam to samo a jeszcze chora nie byłam wtedy:) potańcz przed jazdą, weź ze sobą mp3 i słuchaj muzyki aaaa i poproś czy może byćradio włączone i skup się na jeździe. jak mnie złapały ataki w aucie, wtedy szybko na ful radio, okno i przechodziło, a na egzaminie była laska (ostro dała czadu)!!! włożyła słuchawki i poprostu tańczyła przed całą ekipą czekającą na swoją kolej na egzaminie!!!

Magdzik, uważaj z tym kolorem farby, bo wyjdziesz czarna jak kruk! Ten lakier pękający już mam dawno. Najładniej wygląda w kolorze białym położony na wcześniej pomalowane paznokcie złotym lakierem. Na innym podkładzie paznokcie wg mnie wyglądają wulgarnie, ale to tylko moja opinia.

Hej Megi haha...aż tak dobrze to nie jest , raczej skupiamy się na szykowaniu męża na wyjazd już w niedzielę znów do pracy. Kupiliśmy z synem mu notebook i wgrywamy programy, żeby miał swój, a ja wreszcie nie będę z nim dzielić *swojego* laptopa. Magdzik, rób się na bóstwo kochana, zmieniaj w sobie co chcesz i rób sobie przyjemności jak czujesz, że to Ci pomaga w wyjściu z choróbska...

Nie chcę być czarna jak kruk, chcę być czekoladowa:( baskabaska, ja nigdy o siebie nie dbałam, a Pan psycholog powiedział że mam zacząć robić sobie przyjemności, bo mam się na nich skupiać , na pozytywach a jeśli ich nie ma, to muszę sobie je zrobić, i moje nastawienie wtedy się zmieni i nie wiem jak inaczej mogę sobie dogodzić, wyjść do miasta sama by pójśc na jakieś zajęcia lody itd czy coś to jeszcze mam lęki silne, spaceruję codziennie z synkiem i psem, więc chyba w dobrym kierunku idę, by podnieść trochę swojej wartości, hmm to taki pomysł na początek, im lepiej tym dalej będzie:/ hmm tak myślę ohhh baskabaska przed rozwodem pomyślałam sobie że by fajnie byłoby mieć męża który wyjeżdza i wraca na trochę i znów wyjeżdza, bo wtedy nie ma czasu się kłócić a nawet się nie chce bo on i tak wyjedzie i będzie można wszystko sobie zrobić:))

Wiesz Magdzik, mój całe życie nie wyjeżdżał tak na dłużej, dopiero od paru lat wstecz czasem wyjeżdża w delegacje raz tu a raz gdzie indziej, a mnie to bardzo się podoba, bo korzyści są conajmniej dwie: rozłąka dobrze robi (aby nie za długo), a i pieniędzy więcej do domowego budżetu. Ja jak chociażby glowę umyję i fryzurkę zrobię i podmaluję się troszkę to od razu jakoś pewniej się czuję, jakoś tak nastrój leszy mam, z tego wynika, że to dużo dla lepszego samopoczucia.

Witam. Ja ten pękający lakier kupiłam taki różowiutko różowy kolor i latem malowałam na granatowy lakier...fajnie to wychodziło,taki miz maz. OJ ja jak chodziłam na prawko,to były stresy,ale teraz się z tego śmieje, a instruktorzy jak się nadenerwowali hihi. Kiedyś instruktor mi mówi jedz w prawo nie w lewo kazałem Ci w prawo ,tak mnie wkurzył na zatrzymałam się na środku drogi i z buzią na niego... to niech się Pan w końcu zastanowi czy w prawo w lewo czy prosto. i to już była nerwica hahaha. Ale przerwałam i chce iśc znowu. No właśnie futerko co Ty już zrezygnowałaś z forum?