Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłam chorobliwie chuda, miałam nawet 3 lata temu, prześladowczynie za to że mam chude nogi, pierwszy raz odczulam że ktoś mnie nie akceptuje nie rozmawiając ze mną ani nie chcąc mnie poznać i to byłam dziewczyna mego naj naj naj przyjaciela i siostra drugiego naj naj naj przyjaciela, a potem się już wszystko rozwaliło jak się dzieci urodziły:) byliśmy na tym samym etapie w życiu a nas podzieliło jak się ta baba zjawiła, a potem jak już każdy ułożył sobie życie. :/ no trudno. Wiem że hormony złe, ale ja nie miałam nigdy takich napadów emocjonalnych przed okresem ani pogorszenia stanu a to wcale nie świadczy o tym że się dobrze dzieje :)

Link na gofry: http://www.przepis-kulinarny.pl/gofry-domowe-id13.html te wychodzą dobre i bez zakalcu ale wytłumaczę pewne rzeczy, 2 szkl wody macie i cukru, jedną szklankę dajcie, a w tej jednej szklance najlepiej ciepłej rozpuścić ten jeden kubek cukru, a i margaryna to margaryna, dacie masło będzie zakaleć i na koniec gdy ciasto będzie zbyt gęste A BĘDZIE dodajcie na oko mleka:))

Ja też uwielbiam Bajora i Grechutę...ale na koncerty nie chodzę...nikt mnie nie zaprasza haha:( Czuję natomiast jak ostatnio zaczęłam tyć znowu, jakiś czas temu się odchudziłam, a teraz jem więcej i tyję, chociaż grubaskiem nie jestem, ważę 66 kg na 164 cm wzrostu, a kiedyś nigdy utyć nie mogłam chociaż bardzo chciałam, bo byłam wprost sucha (55kg) . Dziś się nawet dobrze czułam ale...no właśnie, zawsze jest jakieś ale, nigdy nie może być idealnie, w ciągu dnia są sytuacje stresujące i wtedy odczuwam różne małe objawy nerwicowe.

Dziewczyny ja za punkty wzięłam patelnie do naleśników. Zbierałam te punkty ze trzy lata, a potem zobaczyłam taka sama patelnie w sklepie i kosztowała 12,-zł, dobre co :-)))Przepis na gofry tez sobie wezmę, a gofrownicę mam też koniczynkę i to z 10 lat i chyba ze dwa razy zrobiłam gofry i były do dupy...Mnie na Bajora nikt nie zaprosił! Sama sobie kupiłam bilety! To masakra ile ci artyści każą sobie płacić...

Cześć wszystkim, wiecie, weszłam dzisiaj na cityteam i zobaczyłam zegarki silikonowe które już mi się DŁUGO podobały i jest oferta na nie 2 za 20 zł i dla PRZYJEMNOŚCI z bólem serca ( bo przecież wszysko jest beznadziejne) ZAMÓWIŁAm JE:)) mogę już jedną zaplanowaną przyjemność odchaczyć, ale co z drugą...do niedzieli muszę coś wymyśleć I ZAPLANOWAĆ

Witam!!! U mnie też występuje ucisk głowy tzw. obręcz trwa 1 - 2 dni i ustępuje ,żeby za jakiś czas znowu zaatakować , tabletki przeciwbólowe raczej pomagają ,ale nie raz tak jest ,że muszę to przeleżeć ,przespać bo jestem nie do życia.Czy któraś z Was bierze doraźnie hydroksyzynę w tabletkach bo teraz ją dostałam , ale jestem strasznie nią zamulona niby mówią ,że to słaby lek , ale ciężko mi rano dojść do siebie teraz też musiałam kawkę słabą sobie wypić chociaż wiem ,że przy naszych dolegliwościach kofeina nie jest wskazana

Magdzik :-) z tym zegarkiem, to świetny pomysł :-) Taki nie bolesny ucisk w głowie, to ja mam bardzo często i od bardzo dawna. Już się przyzwyczaiłam i prawie nie zwracam na to uwagi. To tak jakbym chodziła w za ciasnym kapeluszu... hihihi D77 po hydroksyzynie 10mg, absolutnie nic Ci nie może być, po 25mg tez nie. To słaby lek. Jeżeli źle się czujesz, to albo z innego powodu, albo to siła sugestii. Przy nerwicy większość *dramatów*, to siła sugestii :-0 Postaraj się nie skupiać uwagi na swoim samopoczuciu i zajmij się czymś absorbującym, to Ci przejdzie. Pozdrawiam :-) Ewa