Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Bedzie dobre futerko:) ja dosc dlugo nie pisalam, powiem tyle, ze bylam na tomografi z kontrastem jeszcze raz ,byy wykluczyc tetniaka, i rozne przerozne badania ginekologiczne mialam, okazalo sie ze mam zaburzenia hormonalne, i dlatego tez moglam sie tak czuc, w pn kolejna wizyta u ginekologa, moze w koncu dobierze mi leki, biore rowniez leki na zawroty glowy i wynik z tomografii w poniedzialek. na dodatek dostalam anginy i leze z goraczka, i mam ogolnie dosyc. ale psychicznie jjuz lepiej bylo, to znowu cos;/

Kasia dobrze cię *widzieć* tu:) dwa razy miałaś tomografię, co ty mówisz, dlaczego,opowiadaj, jakie hormony mogą dawać objaWY takie, zręsztą jakie objawy, ja miałam problem z hormonami jak zaszłam w ciążę i nie wiem czy teraz tym bardzije tego problemu nie mam, podziel się wiedzą. futerko tak też myślałam i wcalę się nie dziwie bo my kobiety do swoich byłych mamy słabość, ja przerabiałam to samo co ty, co prawda nie po rozwodzie ale rozstaniu zwykłym wpadał kiedy zechciał mimo że nie byliśmy razem a ja wniebowzięta bo mnie pragnie i kocha i chce wrócić a to wcale powrotu jego nie zapowiadało:/// głupia i naiwna byłam ale niczym się nie martw!! i się więcej nie daj bo nie chcę brzydko pisać ale po rozwodzie mój ex to taki napalony chodził na mnie i mnie przez smsy molestował bo dziewczyna go rzuciła i biedak nie miał nikogo do przytulania. więc niech twój były ma nauczkę, nie może mieć wszystkiego czego zapragnie, albo w lewo albo w prawo. :)) nie ma czym się przejmować. myśl o swym zdrowiu

Jestem tak padnieta ze niemam sily na nic, ale napisze madziu. zapisalam sie do poradni kobiet w katowicach bardzo fajnej, tam odrazu mi cytologie zrobili i skierowanie na poziom hormonow, to z krwi brali. i wyszlo ze mam zaburzenia jakies, poprostu hormony ponad norme rozne, i bede brac leki na wyrownanie tych hormonow bo one tylko do zlego prowadza, tak mi lekarz powiedzial. z reszta mozna poczytac na necie. najbarziej za duzo am androgenow czy jakos tak i mam zaburzenia miesiaczkowania. bezsensu. a tomograf drugi raz mialam, myslalamze tam zjade dostalam cisnienie 160/110 puls 110, myslalam ze umre, 2 h mnie tam trzymali az dojde do siebie i mnie tesciowa zawiozla do domu, , ide spac pa

Dobry wieczór. Większosć już spi a ja opisze wam moja dzisiejsza przygde z nerwica:( cały dzień czułam sie swietnie choziłam po ogrodzie sprzatałam dom ibyłam jak nigdy spokojna az nagle dowiedziałam sie ze musze jechac z moja 8 letnia córeczka do koscioła bo maja poswiecenie rózanców do pierwszej Komunii Sw. juz jak sie ubierałam czułam dziwny lek ale tłumaczyłam sobie ze przejdzie weszłam do koscioła i po chwili poczułam straszny ucisk z tyłu głowy jakby mi ktos reka dusił od tyłu do tego płytki oddech i uczucie ze nie potrafie sie dotlenic KOCHANI z różanca nie wiele pamietam bo tylko myslałam zeby sie skonczył masakra:( jak wróciłam do domu to lek sie nasilił jeszcze bardziej zaczeło mnie trzes i okropne uczucie w głowie zjadłam tabletki jakie miałam i teraz pije zioła mam nadzieje ze nic mi sie nie stanie i rano bedzie lepiej ...Pozdrawiam wszystkich.

VIOLUNIA i jak się dziś czujesz przeszło ci, mnie wieczorej jak od was poszłam też złapał taki lęk okropny że myślałam że zaraz zemdleję i będę się trząść, coś okropnego, ską on się naglę tak silny wziął aż mi spioł wszystkie mięsnie i całą noć je napinałam

Ja też miałam ogólny i żadnych zmian nie rozpoznali, ale teraz to zaczełam się bać , bo mam ucisk w głowie cały czas, zacznę zaraz panikować. wiecie co, tak sobe myślę że będę musiała iść na całość i poprostu ze strefy bezpieczeństwa będę musiała wyjść i pojechać sama cokolwiek załatwić:( cokolwiek. chcę zacząć coś trenować, poznawać ludzi, żyć a tak mi źle i te onjawy mogą się tak długo utrzymywac, wiem że macie nawroty ale napiszcie proszę ile te pierwsze objawy ostre was trzymały, te pierwsze które jeszcze nie były zdiagnozowane, ten czas od zdiagnozowana pierwszego. hmm???

Nie wytrzymałam musialam zajrzeć do internetu i oto ja!! :) durny kask znalazłam. 1. Nerwica neurasteniczna Główne objawy to osłabienie i drażliwość. Osłabienie idzie zwykle w parze z nadmierną pobudliwością. Osłabienie ma zazwyczaj charakter stałego uczucia zmęczenia i zwiększonej męczliwości, zarówno w sferze psychicznej, jak i fizycznej. Bóle głowy mogą dotyczyć odczucia obręczy ściskającej głowę (kask neurasteniczny), odczucia ucisku wewnątrz głowy lub uczucia zamętu w głowie. Zmęczenie umysłowe objawia się przede wszystkim niemożnością skupienia uwagi, trudnością zapamiętywania, uczuciem rozproszenia, zniechęcenia. Rozdrażnienie neurasteniczne polega na zwiększonej pobudliwości na wszelkie bodźce. Chorego dosłownie wszystko drażni i denerwuje. Wszystko, co do niego dociera, staje się bolesne i wskutek tego wywołuje zbyt silna reakcję.

Witam Mam nerwicę lękową i nie wiem jak z nią sobie radzić :( Mam bardzo dziwny problem a mianowicie boję się, że zostanę księdzem. Nie wiem dlaczego ale boję się, że po prostu zachce mi się być księdzem a ja bardzo tego nie chce. Od niedawna mam 18 lat. Od zawsze miałem już plan na życie iść na studia (japonistyka) znaleźć dziewczynę i się ożenić być wolnym! A od miesiąca mam takie głupie myśli ze zostanę księdzem. Nie chce bardzo iśc do seminarium bo tam jest ograniczona wolność i ksiądz nie może mieć dziewczyny a ja bardzo chce mieć! W nocy nie mogę spać rwię sobie włosy z głowy jest mi źle od niedawna boję się chodzić do kościoła błagam pomóżcie mi!

Witam wszystkich po króciutkiej przerwie, sorry ale w tym tygodniu będę Was cżęściej czytać niż pisać, bo mąż jest do poniedziałku więc...sami rozumiecie, przyjechał taki niedożywiony to muszę robić dobre obiadki i ciasto czasem, żeby go podkarmić, schudł ponad 6 kg, a i tak nie był grubasem... Magdzik widzisz, że Twoje objawy to tylko nerwica, być może tężyczka ci tak nie dokucza jak nerwica, ja miałam kiedyś identyczne objawy jakie opisałaś...i z tego wynika, że ja mam i nerwicę neurasteniczną i lękową i serca... haha. Ptakens, a czy ktoś Ci wmawia,że masz pójść na księdza? rodzice może ci sugerują? bo jeżeli tylko tego się boisz to nie jestem pewna czy to nerwica, wg mnie nie chcesz to nie pójdziesz na księdza, po co robić coś wbrew sobie?

Ptakens boisz się że zejdzie na ciebie powołanie:)) nie masz czym się martwić ,ważne byś był szczęśliwy. ja się tak boję o mego synka, już nawet sąsiadki mnie zaczepiają, co do zachowania teścia mojego a jak teścia historie przyczepiłam pod mojego byłego męża że to o nim słyszałam to nie zaprzeczył i potwierdził. może to dołujące, ale napiszę list, ze wszystkim, jak wyglądają relacje z moim ex i gdzie mały jest bezpieczniejszy by wrazie gdyby mi się coś stało nikt nie miał wątpliwości i nie oddał małego do kogoś tak nieodpowiedzialnego i zimnego. :( mam lęki znów.