Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewa z Bydgoszcy

Tak to nie cukierki ale gwarantuję,że suplementy to także nie lekarstwa. Magnezu nie można przedawkować bo jego nadmiar jest wydalany.No chyba, że masz chore nerki to juz byłoby gorzej. Potas fakt jest ryzykowny bo jego niedobór jest równie niebazpieczny jak nadmiar po prostu trzeba zachować ostrożnośc. Ja biorę tak 2 tabletki potasu z magnezem ( wychodzi dzienne zapotrzebowanie na potas 40%) 2 tabletki z b6 ( zapotrzebowanie na b6 wychodzi 200%) do tego biorę b complex 3 tabletki( by b6 nie wypłukało mi pozostałych witamin z grupy b) no i wapń bo wtedy magnez szybciej się przyswaja( zawsze pzrynajmniej godzinę przed magnezem) no i czysty magnez w ilości 4 tabletek dodatkowo zmieniłam trochę dietę wcinając wszelkie orzechy, pestki dyni, siemię lniane( bo ma dodatkowo Omega3) płatki jęczmienne i owsiane robię sobie z tego musli. Kawy nie pije już prawie wcale bo chyba nie mozna nazwać kawą tych sików które pije (pól łyżeczki na kubek) :) dodatkowo zrezygnowałam z pepsi którą uwielbiam( jest ciężko ale daję radę) jem więcej warzyw bo nie samymi suplementami człowiek żyje z pożywienia też staram się dostarczyc jak najwięcej.

Hej,witajcie dawno nic nie pisalam,ale czytam Was na biezaco u mnie jakos leci raz lepiej raz gorzej,jak to u nas bywa bylam na 3wizycie upsychiatry leki mam nadal brac bez zmian,ale zaczne brac wieksze dawki magnezu mam jakies dretwienia dloni i ust jakies dziwne uczucie robilam badanie na magnez i potas to wyniki mam w dolnej granicy normy moze warto dawki zwiekszyc?pozdrawiam

Magdzik23 nie dobrze jest zrywać żel bo można uszkodzić sobie płytkę. Jezeli chodzi o magnez to ja juz kiedyś się sporo o tym naczytałam i prawda, że niedobory mogą dawać takie objawy. Ja biorę magnesol. Poleciła mi go kardiolog, bo podobno dobrze się wchłania. Na pewno nie zaszkodzi brać, bo przy stresach jest duża utrata magnezu. Nie wiem tylko czy tak duże dawki nie mogą zaszkodzić. Przecież to leki i zawsze co za dużo to nie zdrowo.

Syla75, tego chlorku co ja mam to nie ma u nas, ja mam to z Francji, bo tam jest bardzo tani (tylko niecałe 1 € saszetka na cały litr wody), a u nas odpowiednik tego jest pod nazwą DELBET ( wkleiła link o nim Ewa z Bydgoszczy) ale nie wiem dlaczego jest strasznie drogi u nas (ok. 30 zł też na 1 litr). Mam tego z 10 saszeteka wygląda to tak: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://www.creapharma.ch/chlorure-de-magnesium.htm&ei=ahmCTtqnGcXAswbN-JmdDg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&sqi=2&ved=0CE4Q7gEwAw&prev=/search%3Fq%3Dchlorure%2Bde%2Bmagnesium%2Bpoudre%26hl%3Dpl%26biw%3D1213%26bih%3D630%26prmd%3Dimvns

No tak Megi i Agniesia, brakuje Futerka, bo już tak się tu zżyłyśmy i dużo wiemy o sobie więc chciałybyśmy wiedzieć czy nam jest lepiej czy nie. Agniesia, a czym sobie podniebienie zatarłaś aż tak, że krew się lała? ja często też sobie zacieram np. jak ssam holsy (a jak kupię to za jednym posiedzeniem wyssam wszystkie haha) ale krew mi nie leci tylko boli cholernie.

Dzień dobry, specjalnie tak wcześnie weszłam bo na tvn, w programie dzieńdobry tvn będzie reportaż o nerwicy naszej kochanej, więc ja dziś pędzam ranek przed tv bo może coś ciekawego powiedzą i lekarza zaangażują w wywiad który mnie może znów uspokoi, a tak w ogóle to czuję się źle, jestem słaba, ucisk w głowie, dostałam okres, brzuch boli, głowa boli, nie mam motywacji do niczego i nic nie chce i na nic ochoty nie mam

Dziewczyny a co ja mam pisac codziennie o tym jak mi zle ze tesknie za nim i ze sobie nie radze z tym co mam w glowie ze caly czas mysle co robi i z kim.nie umiem sie pozbierac co innego gdyby umarl ale ja musze sluchac od znajomy z kim byl z kim sie to nie calowal idt.poprostu mam dosc zycia wystkiego przez ta glupia choroba gdybym nie byla chora to bym juz w najbizszy piatek szalal na dyskotece zeby zapomniec ale niestety