Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Futerko, dlaczego Ty nie starasz się myśleć pozytywnie. Zapada noc, kładę dziecko spać, i sama tez idę spać. Rano wstaje i jest wszystko dobrze, tak jak u wszystkich ludzi. Nie możesz nastawiać się, że *na pewno będzie źle*. Jakie pogotowie? O czym Ty myślisz?!! Masz się wziąć w garść NATYCHMIAST i bądź wreszcie odpowiedzialna za siebie, za swoje zdrowie, za dziecko i jego zdrowie, a nie pieprz o szpitalach, pogotowiach i gównach...!!!! Przytulam Cię mocno i zapewniam Cię, że Twoje dziecko spokojnie prześpi noc przytulone do mamy i rano oboje będziecie uśmiechnięci :-) Ewa

Witam Kochani:))))))))))))))))) Ja dzisiaj wybrałam się na miasto,wróciłam dopiero o 15,bo taka ładna pogoda była,że poszlismy do parku z synkiem. Ale dalej męczy mnie katar,zatkane uszy. Futerko no gratulacje,że poszłaś na to badanie, i że wychodzisz z domu. A co do pogotowia,to nie myśl tak negatywnie,tylko bardziej pozytywniej,bo nic Ci nie będzie. A facetów jest mnóstwo na świecie i znajdziesz tego jedynego:))))))))))))))))

Futrko :-) Jeszcze jedno Ci kochana powiem; wiesz ja jestem od Ciebie dwa razy starsza i nawet nie wyobrażasz sobie jak bardzo chciałabym mieć znów 25 lat. Nawet z depresją, z lękami, z samotnością, bo wiesz, to wszystko można wyleczyć i to wszystko minie i bez względu, na to, co teraz myślisz, co czujesz, to masz w przeciwieństwie do mnie, całe życie przed sobą. Możesz marzyć, planować, realizować, cieszyć się i smucić. Na to wszystko masz dużo czasu i to wszystko jest przed Tobą... Ja mam już znacznie mniej czasu, znacznie mniej..., a mimo to ja tez marzę, planuje i cieszę się, że jestem...

Witajcie, FUTERKO CUDOWNIE, GRATULACJĘ!!!!! ha!! nie będę ci współczuć bo nie ma czego, i wkońcu dziewczyno będziesz mogła złapać oddechu świeżego, minie ci choróbsko a od adoratorów będziesz się odpędzać nie raz, a martwić to się powinnaś tym że tamtem twój będzie chciał wrócić, współczujmy dziewczynie które chce z nim być jeli to taki drań. a ty się ciesz i leć do sądu o alimenty i do mopsu. I na pewno twoich dzieci nikt nie zabierze, masz tel stacjonarny, a jak nie kup notes na telefony, taki jakie mialy nasze mamy i babcie, i połóż gdzieś w głównym miejscu z adresami osób ci bliskich i wytłumacz dzieciom że gdybyś źle się poczuła i Pan dr chciał cię zabrać na badania i Pan się zapyta o kogoś bliskiego to dadzą notatnik ten, będziesz spokojniesza. tęskniłam za wami też, mój były to wydzwania i pisze że żałuje i że mnie kocha ale do syna nie chce przyjść:/

A ja dziś całą noc źle spałam...jak nigdy ostatnio, co chwilkę się budziłam i nie mogłam szybko zasnąć, taka niewypoczęta wstałam, nie wiem dlaczego. Futerko, nie nakręcaj się tym czytaniem, bo jak byś miała np. dostać udar to jest chwila i dostajesz... a Ty stale się źle czujesz i to nie są objawy na udar, bo dawno byś go miała. Ja już nauczyłam się nie czytać o chorobach...no chyba że coś pobieżnie przeczytam ale się nie wczytuje w szczegóły.

Futerko przestań się skupiać nad tym jak bije Ci serce, ono samo się uspokoi jak nie bedziesz się wczuwała. A przede wszystkim nie czytaj o chorobach, bo każdą my osoby z nerwicą możemy sobie dopasować. Ja kiedyś jak jechało pogotowie to prawie mdlałam myśląc o tym, że ktoś tam umiera, też czytałam i dopasowywałam do siebie choróbstwa, to tylko pogarszało mój stan. Odkąd przestałam zaglądać w choroby, odkąd przestałam skupiać się nad tym jak mi bije serce i co mnie boli objawy same ustępowały, Nawet jak strasznie się źle czułam zwlekałam się i coś robiłam żeby zagluszyć swoje myśli, które krążyły tylko przy moim złym samopoczuciu.

Dzień dobry! Właśnie Futerko, sama zadręczasz się niepotrzebnie. Nie lubisz być sama w domu? A ja Ci zazdroszczę tego, bo uwielbiam być sama. Jak jestem (rzadko) sama to wymyślam sobie różne zajęcia, które sprawiają mi przyjemnosć. Robię sobie maseczkę, próbuję układać różne fryzury, przymierzam ciuchy i przeglądam się w lustrze, sprzątam dokładniej dom (to akurat ma sens), puszczam muzykę i śpiewam z wykonawcą wyobrażając sobie, że to ja spiewam itp itd. Idiotyczne? Może, ale jakie fajne