Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ewa, a ja będę natrętna jak mucha...czy to Ty ten przepis na sernik obiecałaś??? już mi się wszystkie nicki mieszają. Zle się czuję, tak uszy mam zapchane, że mało co słyszę, a ciekawe jest to, że codziennie na wieczór na chlebku jem 1 ząbek czosnku, chyba z pół roku tak jem, a mimo to mnie siekło..:( Agniesia, a żebyś ty wiedziała jak w naszych SKM-kach śmierdzi, bo porobili siedzenia z materiału i jak tacy lumpiarze posiedzą to wszystko wsiąka w siedzenie, same szczochy czułam w niedzielę jak jechałam., nie oddychałam całą piersią tylko tak płytko.

Witajcie :-) z przykrością zawiadamiam, że cynamonki są pyszne i upiekłam ich 26 sztuk. Ja jestem łasuchem, a do tego lubię i umiem gotować i piec. Nauczyłam moje dzieci jak były małe, że gotowanie, to świetna zabawa i ogromna przyjemność i oni dzisiaj nie źle gotują :-) Ale sama siebie nachwaliłam! A teraz przepis na TERAPIĘ SERNIKOWĄ; 1). terapeutyczny biszkopt: 1. 5 jajek, 2. 1 szklanka mąki, 3. 1 szklanka cukru. Oddzielić białka od żółtek w taki sposób, żeby nawet odrobina żółtka nie przedostała się do białek. Białka ubić trzepaczką na bardzo sztywną pianę. Trzepaczką, ponieważ mikserem, piana nie jest taka puszysta. Jak piana będzie bardzo sztywna dodawać żółtka na przemian z cukrem, stale ubijając. Jak piana będzie jasno żółta należy dodać mąkę i bardzo delikatnie połączyć z ubita pianą. Całość wylać do niczym nie posmarowanej średniej wielkości tortownicy i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 35 min. Piekarnik wyłączyć i biszkopt pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Nie ruszać! Jak biszkopt wystygnie wyjąć podcinając wokół brzegów z tortownicy i przeciąć na dwa równe krążki. Jeden krążek położyć na przygotowanym płaskim talerzu do tortów i nasączyć wodą z cukrem w ilości 0,75 szklanki + 2 łyżeczki cukru. Drugi krążek ma poczekać. cdn. :-)