Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Wiecie tak strasznie sie ciesze ze mam was bo w takiej sytuacji poszla bym do mamy sie wyplakac przytulic tak mi jej brakuje,zawsze do niej szlam jak bylo mi zle doradzala mi przytulala i zawsze mi mowila agusko nie martw sie bedzie dobrze a teraz gdzie mam isc.do siostry pisze 3 dni ze jest mi zle ze chciala bym pogadac i nic,szkoda gadac dobrze ze mam was

Witajcie! Agaficek, włos mi się jezy na głowie. Dołączam do osób popierających Cię w decyzji o odejściu od tego głąba. Wiesz, że nic Cię z nim nie łączy ani dzieci ani sakrament. Czemu więc tkwisz w takim chorym związku? Czy ty nie jesteś od niego uzależniona? Boisz się, że sobie bez niego nie poradzisz? Nie wyobrażam sobie abym mogła być z facetem, który mnie jawnie zdradza. Opamiętaj się kobieto! Miej godność! Nie bądz łasa na jego chwilowe ludzkie odruchy, bo to tylko momenty a reszta to wieki upokorzeń, bólu i łez, które będziesz musiała znosić. Nie szkoda Ci życia dla tych ulotnych momentów?

Aga 1791, to idź sobie rzygnij, to jeszcze nikomu nie zaszkodziło :-))) Jak w ubiegłym roku straciłam przytomność, to zrobili mi wszelkie badania i okazało się, że magnezu, to u mnie dostatek, ale miałam ogromną anemię z powodu braku żelaza i do dzisiaj to żelazo muszę jeść, żeby, jak to p, doktór mówi, zapełnić magazyny, Poza tym mam dobre wyniki. Tomograf zrobiłam i EEG i nic tam nie ma niepokojącego. i Holtera, i ECHO i tez nic, a ja od czasu do czasu zjeżdżam w ciemność...

Ewo ja tez już miałam tyle badań, a te zawroty coraz większe i to mnie niepokoi. A na wynik holtera muszę poczekac do piatku. Ja sie przeraziłam, bo naprawdę dawno tak źle się nie czułam i też sobie tłumaczę, że wyniki mam dobre, no moze za wyjatkiem d-dimerów (trochę za wysoki poziom) i robiłam też poziom ferrytyny (czyli tych zapasów żelaza, o których piszesz) i mam 28 i pani doktor powiedziała, że to ok. Tak mi dzisiaj źle. Co sie trochę podniosę to zaraz mnie ta cholera na ziemię sprowadza jakby chciałapowiedzieć *nie tak prędko, jeszcze sobie nie pójdę*. Kurcze płakać mi się chce z tej niemocy.

Agniesia ja robiłam prywatnie (40 zł), bo moja mama robiła no i ja tak przy okazji zrobiłam i mama ma wynik w normie a ja podwyższony. W związku z tym mam zrobić doplera tętnic czy tam żył juz nie pamietam Megi71 sama nie wiem. Jestem załamana, drugi tydzień na zwolnieniu a ja zamiast lepiej to gorzej. Ja już jestem po miesiaczce. Teraz siedze i płaczę, bo już chyba nie mam siły na tą ciągłą walkę. Nie mogę się cieszyć razem z dziećmi, bo nawet nie mam czasami siły z nimi rozmawiać, a widzę że tego potrzebują. Mąż chyba tez już ma dosyć.No i dzisiaj podjechałam do pracy zawieźć zwolnienie i musiałm dwa razy wejść po schodach bo czegoś zapomniałam i jak wróciłam do domu to mnie zaczęło kłuć w klatce i te straszne zawroty. No i cały czas to fatalne samopoczucie, że się teraz boję, że może to jednak coś poważnego.

Aga 1791, kochana ja miałam tak silne bóle głowy, że każdy dźwięk odbierałam jako ból i to nawet dźwięki zza okna. Ktoś kaszlnął ja ja to kaszlnięcie czułam w moich skroniach. Do tego zawroty głowy tak straszne, że do kibla nie mogłam sama dojść. Dostawałam, coraz silniejsze leki, aż w końcu dostałam coś z narkotykami. Nie pamiętam jak się nazywało, ale było 5 tabletek i po pierwszej było wspaniale. Płakałam śmiejąc się z radości, że mnie nie boli, po drugiej było już mniej radośnie, po trzeciej bolało już wyraźnie, a do tego cały czas siedziałam skupiona w mojej głowie i czekałam, Po czwartej było już do dupy, a piata wcale nie zadziałała. Wysłano mnie do szpitala MSW i tam przeszłam wszystkie możliwe badania i diagnoza była jedna *tylko spokój może mnie uratować*. Z jednej strony było, to optymistyczne, bo to tylko nerwica, ale z drugiej wolałam być chora na coś normalnego, co można wyleczyć. Było źle, ale minęło. Później wracało każdej wiosny i każdej jesieni przez kilka lat, a teraz już mnie głowa tak strasznie nie boli, ale zjeżdżam w ciemność w inny sposób.