Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia, leczę tężyczke magnezem b6 oraz ćwiczeniami behawioralnymi. wiesz chodzi o to by zrelaksować ciało, by nie reagowało tak jak reaguje, napięciem, stresem, skurczami, to że nie masz skurczu nogi nie znaczy że nie masz tych skurczów, bo możesz mieć wewnątrz, np komórek mózgowych i dlatego mdleć itd itd, dlatego pisałam że niektórzy mdleją przy tym, czy brzucha id, to nic groźnego poprostu, człowiek szuka różnych przyczyn choroby, lęki są silne przy tym ,zawroty głowy itd, i to przez stres, nie wiem czy to można calkowicie wyleczyc ,nawet nie chce wiedziec, a jak zapytalam sie pani neurolog czy mozna umrzec od niej to jej reakcja byla taka: *HAHAHAHAHAHA.....czy Pani widziała kiedyś by ktoś umarł od tężyczki...hahahahahahaha* :D

Przepraszam miała nie pisac o tym mdleniu , cos innego skasowalam bo sama sie przerazilam jak przeczyta;lam o tym ,to pewnie bzdura, ale pani neurolog mowila ze mozna od tezyczki mdlec i byc slabo i ciezko ja zdiagnozowac tylko po badaniach:( wiec stresa nie ma, kasia bedziesz miala fachowcow wokol siebie!

Agniesia! Nie pij kawy! :) Mi czasami tak ciężko jak wszyscy dookoła popijają kawkę,a ja nie mogę... A lubiłam sobie zawsze wypić,ale taką 3 w 1 Nescafe.. Jakieś ciasteczko do tego zjeść, pewien rodzaj przyjemności :P Ciekawe jak tam *nasza* Kasia.

Gość walencjanka

Agniesia, spokojnie, nie denerwuj się! nic się nie dzieje! :) połóż się, włącz sobie TV albo pooglądaj coś śmiesznego na youtube:) na pewno wszystko jest ok:) Ja zaraz wyjeżdżam, więc życzę wszystkim udanego weekendu. Przede wszystkim SPOKOJNEGO!!!!! :*

Ja też nie moge kawy pić a smakoszem byłam, umówiłam się z byłym że da jakieś pieniądze na syna bo już wszystko mu się pokończyło, i miał być koło 19 i pisałam mu że mały nic nie ma już, i muszę jechać zakupy zrobić bo inaczej bede musiala pampersy porzyczac od kogos itd, a on pisze przepraszam ale nie wiem jak to sie dzisiaj skonczy. czyli nie przyjedzie bo jest na imprezie i przerznie tam wszystko i ma gdzies ze jego syn nie ma juz nic:(( ale sie zdenerwowalam:( tak sie zdenerwowalam ze sobie az nie radze, ze az mam ochote mu napisac co on nim mysle, NIENAWIDZĘ GO :(

Agniesia zazdroszczę ci tej pokusy, a lęk zaraz ci minie, mi psychiatra zawsze mówił że jak będę słaba to strzelić sobię kawkę i solone jedzonko.:)) ja nie piję przez tą tężyczkę ale i tak wiem że jak bede mogla chodzic sama to pojde do coffee heaven na kawe z biala czekolada

Gość agnieszkaficek

Paula ja tez chodze do terapeuty ale jak ja kiedys zapytalam jak sobie radzic z lekami to mi powiedziala ze niewie wiec ide na terapie grupowa,a u niej to wchodze milczymy przez 10 min pozniej ona zadae pytanie i ja gadam no o mija pol godziny i koniec spotkania,troche mi to pomaga bo nie mam tak czesto lekow ale wole isc na ten oddzial dzienny