Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Mi też głupio, nie wiedziałam że jest chory, moja mam dzwoniła do nich, ale ja nic nie wiedziałam:(( idę z synkiem na spacer mimo dolegliwości, co mogę wiecej zrobić ,do 10 września na 3 egzaminy muszę wykuć. nie wiem jak dam radę bo to księgi do nauki są:/

Gość walencjanka

Mnie dziś pobolewa głowa i mam gulę w gardle, ale próbuję o tym nie myśleć. Dobrze się czuję z tym, że byłam u lekarza. Jutro jadę na zaległy urodzinowy weekend z moim chłopakiem. Nie mogę się doczekać. I wiecie co, nawet się nie martwię, że mnie coś dopadnie. Jak z nim jestem to jest mi tak dobrze! i staram się strasznie trzymać. Umówiłam się do psychologa też! na 9ego! więc.. idę do przodu! mam nadzieję! Trzymajcie się wszystkie. Z tego co czytam sporo z Was ma dzieciaki. Myślę, że to Wam na prawdę może pomagać. Może i dużo pracy przy nich, ale za to ile pociechy! :)

Mnie jakby lepiej troszke... ogolnie zauwazylam ze popoludniami lepiej sie czuje. Tak to prawda walencja, moja corka dodaje mi otuchy, dla niej zyje. Juz dawno moglabym sie zalamac, ale mam ją:* meza, i wspanialych ludzi wokol. Musze sie pozbierac...zobaczymy jakie wyniki, jak dobre to bede sie leczyc na nerwice niestety musze...nie moge tak zyc

Mimo mych objawow, poszlam z synkiem na plac zabaw ktory lezy na wielkiej piaskownicy, i tak sobie siedze, maly sie obok bawi, ja czytam notatki na studia, druga reka grzebie w piasku i nagle cos zasmierdzialo,(dalej grzebie w piasku reka i czytam jednoczesnie) i cos o konsystencji miekkiej gliny razem z tym piaskiem wygrzebalam....a to byla kupa wielka, a moja reka byla brazowa bo nie wiedzialam na poczatku ze to ona, i tak ja zgniotlam, . plac zabaw ogrodzony, rodzice na boso zawsze chodza, i dzieci tez, a tu taki psikus:) bleee, me objawy co chwile sie zmniaja, byly maz mial dac 1000 zl alimentow od 3 miesiecy, wczoraj powiedzial ze 500 a dzis juz telefonow nie odbiera wiec pewnie je przegral:(( a nam sie znow wszystko konczy

Af- magnez i apap nie mają nic do siebie, łykaj śmiało u mnie dzis zero objawów, ucieszyłabym się bardziej, gdyby mnie zoładek nie bolał cały dzień, a pobolewa mnie juz od miesiąca, moze to skutek uboczny nerwicy, a może zwykłe zapalenie, na szczę scie nic sobie nie wkręcam, boli to boli, łykam sobie prochy i jakies nalewki i jakos leci spokojnego wieczorku, jestem po pracy wiec ide polezec

Agnieszkaficek mnie czesto bolala glowa jak palilam, jak rzucilam to dwa razy na miesiac sie zdarzy ale to juz fest ze tez mi od razu robi sie nie dobrze. wiecie jak sobie pomysle o tym jak moja reka wygladala i jeszcze ja powachalam by miec pewnosc to az sliny nie moge przelknac:) me objawy dochodza ale bylo juz ze mna naprawde zle i teraz tezyczka sie uspokoila wiec to drugie co mam moze tez minie, te cwiczenia behawioralne troche mi tych pomaga z lekami bo jakos nie sa taki silne, 2 raz mialam dzis takie uczucie beznadziejnosci we wszystkim i zaraz sobie pomyslalam pani neurolog ze moze to wrocic, ale trzymam sie tego ze to nie wroci, bo te uczucia bola tak ze sie trzese, wiec jak cos mi sie wydaje bez mojej zgody beznadziejne to sobie mysle* ale przeciez ja tyle fajnych rzeczy jeszcze musze zrobic, nie moze mi byc juz teraz beznadziejnie*

Witam kochane Widzę, że u was róznie. Mnie to sie nawet nie bardzo chce pisać tak źle się dzisiaj czuję. Mam takie zawroty głowy, że trudno mi się na nogach utrzymac. Nawet jak siedzę to się kręci i jest mi niedobrze. Oj strasznie mi dzisiaj źle. Byłam dzisiaj na usg tarczycy (kontrolne) i pani doktor powiedziała, ze mam te guzki co miałam ale nic niepokojącego się nie dzieje. Do kontroli za rok. Agaficek ja dziś rozmawiałam z pania kardiolog, bo strasznie źle się czuję i to chyba po tym concor cor. Dzisiaj rano po nim (ćwiartkę wzięłam) miałam ciśnienie 97/72 masakra. Potem sie odrobinę podniosło. No i kazała mi odstawić od jutra, albo wziąść jeszcze uszczknąć z tej ćwiartki i powiedziała, że zobaczymy po holterze. No i oczywiście mam stracha jak nie wiem co, bo teraz rano jak wstawałam to mi szybko serducho biło dopuki nie wzięłam tabletki. Agaficek a jak ty odstawiłaś ten concor odrazu? Nie martw się tą głową, mnie też często boli (dziś też, aż mi niedobrze).