Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze dodam, ze moj znajomy ok 40 lat... zmarl mu syn i koles z DNIA NA DZIEN OSIWIAŁ!!!!!! to bylo cos nie mozliwego, normalnie siwy........ a mial czarne wlosy, i jak to wytlumaczyc? stres? zalamka? niewieiem, to byl szok dla wszystkich! widzicie co ta nerwica potrafi zrobic

Gość agnieszkaficek

To moze ja przezylam zawal jak moja mama umarla bo ja bylam wstanie takim ze telefonu nie umialam utrzymac slowa nie umialam powiedziec przez godzine a mokra bylam jak by ktos na mnie kubel wody wylal i patrzyl;am w jeden punkt po godzinie dostalam atak chisteri strasznie plakalam ubralam sie o 6 rano i poszlam zapalic znicz pod kosciol,ale chyba jak bym przezyla zawal to by na badaniach to wykryli?

Gość agnieszkaficek

Kasia wiesz co tak naprawde to nerwica mi sie zaczela po smierci mamy,ale jak sobie przypominam to pierwszy atak mialam pol roku wczesniej niz mama umarla ale go olalam mylalam ze poprostu mi slabo bo mam gorszy dzien i tak dziwnie mi bylo wlasnie tak sama jak teraz jak mam atak ale to olalam

Witam wszystkich. Agaficek a to nie jest tak że ten ból głowy trzyma cie wtedy gdy masz kobiece dni? Bo ja kiedyś miałam baaaardzo częste bóle głowy (prawie codziennie), a często takie jakie opisała Megi71. Teraz już nie boli codziennie, ale za to przed i wtrakcie kobiecych dni masakra (właśnie dzisiaj się zaczęło). Od wczoraj wzięłam ten concor ćwiartkę tabletki na noc i ćwiartkę dzisiaj rano (dobrze, że nie połówkę). Puls się uspokoił, ale i ciśnienie spadło. Nie strasznie, ale spadło. Jutro się skontaktuję z lekarką to mi powie. Pojechaliśmy z mężem na zakupy i nie wiem czy to od ciśnienia czy od lęku, czy od kobiecych dni, ale nogi wcale mnie nie chciały nosić, a później tak mnie rozbolała głowa i całe plecy że szok. No i do teraz trzyma. Czuję się strasznie i pewnie jutro znowu nie pójdę do pracy, ale już mi wszystko jedno. Agaficek te bóle głowy to migrena i jako bonus napięciowe (tak jest przy nerwicy). Spoko nic ci nie jest. Ale w przypadku częstych bóli głowy neurolog powinien dać ci skierowanie na rezonans albo na tomografię. Więc idź i poproś. Powiedz że te bóle głowy doprowadzają cię do płaczu, wymiotów i czego tam jeszcze. Pozdrowionka dla wszystkich

Gość agnieszkaficek

Aga bo po tym leku tak na poczatku jest dopuki organizm sie nie przyzwyczaji to te cisnienie bedzie tak troche opadac ja tez tak mialam w szpitalu ale wiesz o tym ze nie mozesz tego leku odstawic z dnia na dzien tylko stopniowo,ja bralam w szpitalu tydzien i pozniej lekarz mi ich kazal juz nie brac i po 3 dniach dostalam w nocy strasznie szybki puls

Agaficek wiem. Ja mam na razie brać. Jeszcze raz będę miała holter i echo, bo pani dr stwierdziła, że tamte badania już stare. Jeszcze zleciła mi powtórzyć usg tarczycy, bo ja mam guzki tylko nieaktywne. No i badania krwi i takie tam. Bardzo profesjaonalnie podeszła do sprawy, ale oni w tej klinice zajmują się chorobami serca, bo to klinika kardiologiczna. No i na wizycie miałam od razu ekg i wyszło ok. Powiedziała że serce zdrowe tylko ten puls trzeba uspokoić.

No właśnie. My się boimy wielu rzeczy. Teraz to ja myślę, zeby ten concor mi za bardzo tego pulsu nie obniżył. Cholera!!! Jestem zła sama na siebie. A łepetyna to mnie tak boli, że szok. Już wziełam apap (ty sie go nie bój to najbezpieczniejszy przeciwbólowy), przeszło na trochę i znowu się zaczyna. Ale plecy też mnie dzisiaj bolą. Taki taż los jak nie urok to ...