Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja muszę zrobić też rezonans kregosłupa bo mialam wypadek 2 dni przed slubem w ciąży i mnie między łopatkami boli i może to też od tego mam takie nasilenie przy głowie. ale nie stać mnie na rezonans....zresztą ja do mojej Pani neurolog chodziłam prywatnie bo bym czekala niewiadomo jak dlugo....i jak prywatna wizyta to znaczy ze te skierowania co ona wypisze tez sa prywatne i platne:/ posrane to, ale trudno....uzbieram i zrobię.

Wytrzymalam tylko pol mszy, i mi sie siku zachcialo:/ dzwonil moj byly i mowi ze chce malego wziasc (on ma widzenia z malym tylko przy mnie) mowi ok, my zawsze chodzimy na plac zabaw kolo mieszkania naszego ,a on ok to bede za pol godziny, i cos mi zaswitalo i mowie mu, ale wiesz ze masz widzenia przy mnie? a ten, czy ty jestes pierdo....nie mam ochoty z toba isc!!! i zaczal mnie jechac....:*( normalnie co mam w takich sytuacjach robic, nawet zlotowki na malego nie daje, imprezuje, wydaje na cpanie i dziewczyny a na syna nagle zero...:*( wkurzylam sie nie na zarty za jego teksty do mnie

Hej Ja sie zbudzilam o 3 w nocy i juz nie moglam zasnac, rodzice sa odcieci, pradu niemaja...martwie sie. AgaF rezonans nie jest szkodliwy!! MAsz racje gdybys powiedziala ze jestes po urazie itp, to mozeby ci zrobili na miejscu,ale niewiem dokladnie.. hm.. Wez narazie apap i nie mysl o tym najlepiej.. moze bol ustapi, to jest bardzo dziwne z tym twoim bolem glowy, ja bym nie wytrzymala..czasem mnie boli glowa na zmiane cisnienie i biore ibuprom i mija. ja dzis od rana mam zawroty glowy i tak mi goraco...raz zimno, wkurza mnie to i przez to znow nerwowa jestem, wkurwiaja mnie te zawroty...mam ich naprawde dosyc!! uczucie falowania..... jak cos robie to sie musze podpierac jak stara baba-bez urazy!!!!!!!

Gość agnieszkaficek

A ja wrocilam z pogotowia,powiedzial mi ten lekarz ze mam odgonic te czarne mysli nie mozna sobie wmawiac chorob i ma racje,ale ja sie wystraszylam bo bylam sama w domu z dziecmi,i juz podjelam decyzje w srode jak psychiatra mi przepisze leki bende brala bo mam juz dosc juz prawie rok czekam asz mi minie i co dzieki temu stracilam faceta i rok ze swojego zycia wysdtarczy

Gość agnieszkaficek

Ten lekarz ktory jest na tym pogotowiu on jest zajebisty pod tym wzgledem ze on tak nie olewa pacjenta ma takie podejcie do ludzi ze malo kto takie ma szkoda ze nigdzie w poradni nie przyjmuje bo bym do niego chodzila on mnie prowadzil jak lerzalam wlasnie w szpitalu,i on tak potrafi wszystko prosto wytlumaczyc naprawde super czlowiek

Witajcie! u mnie przyjemne 20 stopni dzisiaj ale nie pada, a nawet słonko przedziera się zza chmur. Uff co za ulga. Widzę,że jak poszłam wczoraj spać tutaj intensywna dyskusja trwała. Agaficek miałam robioną tomografię nawet rezonans magnetyczny kilka lat temu i nic szczególnego nie wykazała, więc pozostał temat migreny. Mnie jak to dopada to trwa jakieś 3 dni strasznego bólu z różnym nasileniem. Boli wtedy bardzo pół głowy albo z tyłu u podstawy albo w skroni i promieniuje do oka. Odczuwam to tak jakbym miała żyletki w głowie i jakby mi ktos w to miejsce wbił łom i przekręcał. Jakiekolwiek dzwięki, światło wszystko mi przeszkadza. Do tego te okropne mdłości i wymioty no i oczywiście lęk. Myślę Aguś, że cierpisz raczej na bóle napięciowe, niezbyt nasilone i częste. Przy migrenie atak przychodzi znienacka i bardzo szybko narasta

AgaF Ty napewno zawalu nie dostaniesz... bo jestes zdrowa, masz zdrowe serce. Oczywiscie napewno sa przypadki zawałow podczas bardzo silnego staku, gdzies czytalam ze facet dostal zawalubo sie dowiedzial o smierci bliskiej osoby, no wiadomo roznie sie zdarza,ale Aga Ty sie nie martw, to dotyczy napewno ludzi otylych,starszych...

Tak mi pani dr w szpitalu tez opowiadala ze facet po smierci swojej zony przyjechał z zawałem, z takim zawalem ze mial wszystkie jego objawy a serce bilo jak dzwon jak go ratowali i badania robili. STRESSS! I pewnie nasze serducha mogą być narazone na zawal po latach jesli tej nerwicy i lekow nie wyleczymy, bo to ciagly stres i obciazenie nie tylko dla serca.

Gość agnieszkaficek

Tak tez wlasnie pomyslalam widzicie jaki ja mam problem ze soba sama ze tak bardzo boje sie smierci i ze mi sie cos stanie,i chyba to jest moja przyczyna nerwicy nie umiem sobie poradzic z tymi myslami.jutro rano ide na badania puzniej z siostra i dziecmi na zakupy bo musze im jeszcze pare rzeczy do przeczkola kupic to znow troche zleci czas,ja juz niechce tej nerwicy mam dosc,i zauwarzylam ze coraz czesciej mam bole zelontka to chyba tez przez nerwice.no ale psychiatra juz we wtorem teraz ogladalam w kalendarzu jednak we wtorek nie w srode.niech mi aje te leki juz je wole brac niz wiecznie sie bac ja czasem jak wariatka sie zachowuje

Ja wzielam cwiartke xanaxu i super sie czuje, moglam cos zrobic bo od rana mailam nerwy (sytuacja z rodzicami itp) , kurcze te leki dzialaja cuda... chce sie wyleczyc, AgaF niczego sie nie obawiaj, bo widzisz ja czasami sie ratuje xanaxem i jest super, niemam lękow, mam energie, widze swiat bez lekow, bawie sie z corka, smieje...zero sennosci, no ale tylko cwiartke wzielam:) ja chyba zaczne brac ten cital.... bo wlasnie teraz widze jakie zycie jest piekne... a jutro jak xanax przestanie dzialac co bedzie?niewiem...dlatego chce sie wyleczyc, chce sie czuc dobrze !!!